Make your own free website on Tripod.com

Το ρόστερ της ΑΕΚ Τρίπολης

Όλο το έμψυχο δυναμικό της περιόδου 1998-1999


Επιστροφή στη Κεντρική Σελίδα

<<
ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΚΟΥΖΙΝΗ
Για την περίοδο 1998-1999 αλλά και για την προηγούμενη στην Α2, η Γκουζίνη ήταν αναμφισβήτητα η ηγέτης στην ομάδα της ΑΕΚ Τρίπολης. Σκόραρε κατά βούληση σε κάθε αγώνα και μάλιστα την περίοδο που η ομάδα αγωνίστηκε στην Α1, ήταν μία από τις πρώτες Ελληνίδες σκόρερ του Πρωταθλήματος. Ήταν αυτή πολλές φορές που ενθουσίαζε το κοινό με τις εκπληκτικές της ενέργειες καθώς και με τις υπέροχες ασίστ πάσες της. Στα 48 επίσημα παιχνίδια που έδωσε με τα χρώματα της ΑΕΚ, κατάφερε να πετύχει συνολικά 963 με 64 τρίποντα (20,1 μ.ο.).

<<
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
"O νέος είναι ωραίος, αλλά ευτυχώς ο παλίος είναι αλλιώς". Η φράση αυτή ταιριάζει γάντι για την εμπειρότερη παίκτρια στην ομάδα. Την ΑΕΚ την γνωρίζει ακόμα πολύ καλά. Είναι αλήθεια επίσης ότι παρά την πολύτιμη συνεισφορά της στην ομάδα κυρίως αγωνιστικά, ήταν μια από τις παίκτριες που προσπάθησε να βοηθήσει ψυχολογικά και αγωνιστικά τις πιο άπειρες αθλήτριες της ομάδας. Άλλωστε ο ρόλος του αρχηγού αυτός πρέπει να είναι και αυτόν επιτέλεσε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν την ένοιαζε τόσο αν θα σκοράρει πολλούς πόντους, αλλά αυτό που ήθελε πιο πολύ, ήταν να πηγαίνει καλά η ομάδα. Η Δασκαλοπούλου έχει αγωνιστεί με τα "κιτρινόμαυρα" συνολικά 107 φορές και έχει σημειώσει 497 πόντους με 14 τρίποντα (4.6 μ.ο.)

<<
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η μικρότερη σε ηλικία στην ομάδα την περίοδο 1998 - 1999 αλλά και η πιο ταλαντούχα στην ομάδα, ήταν σύμφωνα με τη γενική κρίση πολλών ειδικών του αθλήματος η Βάσω Δασκαλοπούλου. Η μικρότερη αδερφή της Κατερίνας, κατάφερε να βοηθήσει αρκετά την ομάδα της στην Α1 και φυσικά να αποσπάσει πολύ σημαντικές εμπειρίες για τον εαυτό της μιας και το μέλλον την ανήκει ολοκληρωτικά. Είναι αρκετά έξυπνη στον τρόπο παιχνιδιού της, αλλά φυσικά χρειάζεται προσπάθεια για να φτάσει πολύ ψηλά. Το Καλοκαίρι του 1999 με την αποχώρηση της ΑΕΚ από το προσκήνιο, "μετακόμισε" στον Δ.Α.Σ.Α.Λ. και όπως φάνηκε τα πήγε αρκετά καλά στο νέο της περιβάλλον. Το 1999 και το 2000 πρέπει να σημειωθεί ότι έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις με τα χρώματα της Εθνικής Νεανίδων και μάλιστα ως η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η "μικρή" της ΑΕΚ έχει αγωνιστεί συνολικά σε 80 αγώνες με την Γυναικεία ομάδα και έχει πετύχει 762 πόντους με 50 τρίποντα (9.5 μ.ο.).

<<
ΛΙΤΣΑ ΒΛΑΧΟΥ
Η Μεγαλόπολήτισσα της ΑΕΚ ήταν και είναι μια πολύ καλή περιφερειακή επιθετική λύση και αυτό το έχει δείξει η ίδια πολλές φορές μέσα στο γήπεδο. Καλή στην άμυνα και "φαρμακερή" απο την περιφέρεια στην επίθεση, έβαλε και αυτή το χεράκι της στην επιτυχία της ομάδας και την παραμονή της στην Α1. Άλλο εάν η ατυχία "χτύπησε" τον σύλλογο λίγους μήνες αργότερα. Από το 1994 η Βλάχου έδινε το παρόν στην ομάδα μέχρι και το Καλοκαίρι του 1999, που μεταγράφηκε στον Πρωτέα Βούλας και στην Α2. Η Βλάχου έχει αγωνιστεί συνολικά 113 φορές (τις περισσότερες από όλες στην ομάδα εκείνη την περίοδο) και έχει σκοράρει 1082 πόντους με 107 τρίποντα (9,6 μ.ο.).

<<
ΝΑΝΤΙΑ ΤΡΥΦΩΝΑ
Η Τρύφωνα ήρθε στην ΑΕΚ το Καλοκαίρι του 1998 και συνέβαλε όπως όλες, τα μέγιστα στην ομάδα. Μια παίκτρια πραγματικά πολύ δυναμική στον τρόπο του παιχνιδιού της. Αγωνίζεται με πάθος σε άμυνα και επίθεση και τα δίνει όλα για να νικήσει η ομάδα της. Στην ΑΕΚ έδειξε στοιχεία έμπειρης και καλής φόργουορντ κάνοντας πολύ καλή δουλειά σε τομείς όπου δεν φαίνονται στην στατιστική. Η Τρύφωνα άφησε την ΑΕΚ (όπως όλες), για τον Παναθηναϊκό όπου ο χρόνος συμμετοχής της, την περίοδο 1999-2000, ήταν πολύ μικρός. Με την ΑΕΚ αγωνίστηκε συνολικά 23 φορές και έχει πετύχει 142 πόντους με 5 τρίποντα (6,2 μ.ο.).

<<
ΚΟΖΕΤ ΜΠΑΛΕΝΤΑΪΝ
Η πρώτη ξένη παίκτρια της ομάδας ήταν μια από τις κυριότερες "πηγές" σκοραρίσματος της ΑΕΚ στην Α1. Με ευχέρια κοντά στο καλάθι και φυσικά με πολύ καλή δουλειά και στην άμυνα όπου έκανε τη ζωή των αντίπαλων αθλητριών πραγματικά πολύ δύσκολη. Ήξερε πάντα τι ήθελε στο γήπεδο και πως θα κατάφερνε να το πάρει. Το πείσμα της την έκανε δυναμική. Η εξυπνάδα της ήταν ίσως το πρώτο στοιχείο που χρησιμοποιούσε μέσα στο παχνίδι και φυσικά δικαιωνόταν. Μετά από ένα χρόνο στην ΑΕΚ μετακόμισε στο Ισραήλ. Με την ΑΕΚ αγωνίστηκε σε 22 αγώνες και πέτυχε συνολικά 301 πόντους με 2 τρίποντα (13,7 μ.ο.).

<<
ΣΑΝΤΡΑ ΒΑΝ ΕΪΜΠΡΙΚΣ
Τ ο μεγαλύτερο όνομα στο Γυναικείο μπάσκετ που έχει έρθει ποτέ σε Γυναικεία ομάδα της Τρίπολης. Την περίοδο 1997 - 1998 είχε αγωνιστεί στην Ελβετική Μπουρζ, όπου αναδείχθηκε και Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ το Καλοκαίρι του 1998, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια WNBA με την ομάδα της Houston Commets. Αθλήτρια πραγματικά με πλούσια μπασκετικά χαρίσματα. Γνωρίζει πολύ καλά το μπάσκετ σε όλους τουσ τομείς. Επαγγελματίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε αγώνα. Βοήθησε πάρα πολύ ώστε η ΑΕΚ να μείνει στην κατηγορία, αλλά δυστυχώς δεν αρκούσε η συνεισφορά της καθώς και των συμπαικτριών της, λόγω της αποχώρησης της ομάδας και του υποβιβασμού της στα χαρτιά... Όλες οι συμπαίκτριές της, μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια γι' αυτήν, ενώ επιπλέον την σέβονταν όσο σχεδόν καμμία άλλη στην ομάδα. Αγωνίστηκε τελικά σε 14 αγώνες και πέτυχε συνολικά 203 πόντους με 5 τρίποντα (14,5 μ.ο.).

<<
ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΑΚΗ
Μια έμπειρη πλεϋ μεϊκερ ήταν η Αργυράκη κι αυτό γιατί πριν έρθει στην ΑΕΚ είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Ακαδημίας. Αθλήτρια που προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να αποσπάσει το νικητήριο αποτέλεσμα από κάθε αντίπαλο. "Κλέφτρα" μέσα στο γήπεδο κάτι που χρωστάει ίσως στην εκρηκτικότητα και την ταχύτητά της. Όσο για τη συμπεριφορά της εντός αλλά και εκτός γηπέδων, αυτή είναι πραγματικά υποδειγματική. Ρωτήστε άλλωστε αυτούς και αυτές που την γνωρίζουν και θα καταλάβετε. Η συνεισφορά της ήταν πολύτιμη σ' αυτά τα 10 παιχνίδια που αγωνίστηκε, αφού λόγω κάποιων προβλημάτων με τον σύλλογο αποχώρησε από την ΑΕΚ. Με την ΑΕΚ αγωνίστηκε όπως είπαμε σε 10 παιχνίδια και πέτυχε συνολικά 55 πόντους με 3 τρίποντα (5,5 μ.ο.).

<<
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΗΛΑ
M ια από τις νεαρότερες αθλήτριες στην ομάδα αλλά και ίσως η πιο συμπαθητική κοπέλα που έχει περάσει από την ΑΕΚ. Μπορεί να αγωνίστηκε ελάχιστα με την Γυναικεία ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τυχαία βρέθηκε σε μια ομάδα Α1 Εθνικής. Κι' αυτό γιατί η Μήλα είχε κλειθεί στο παρελθόν στην Εθνική ομάδα Νεανίδων, αλλά και σε διάφορα Αναπτυξιακά Τουρνουά, αποτέλεσμα του πραγματικά σπουδαίου ταλέντου της στο χώρο. Άφησε κι αυτή την ΑΕΚ εξαιτίας κάποιων διαφορών με τον σύλλογο, χωρίς αυτό να επισκιάσει την πραγματικά υποδειγματική συμπεριφορά της εκτός αλλά και εντός των γηπέδων. Η ατυχία της πραγματικά δεν περιγράφεται, αφού δύο σοβαρότατοι τραυματισμοί της στα γόνατα την ανάγκασαν να μείνει μακρυά από την μεγάλη της αγάπη που είναι φυσικά το μπάσκετ. Η Μήλα αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια με τα χρώματα της ΑΕΚ Τρίπολης. Ο ελάχιστος χρόνος που αγωνίστηκε δεν της έδωσε την ευκαιρία να πετύχει κάποιους πόντους.

<<
ΜΑΤΙΝΑ ΤΖΑΝΗ
Ο"πύργος" της ομάδας που έκανε εντυπωσιακή την εμφάνισή της στο Μπάσκετ από το Στίβο. Η Τζανή μπορεί να αγωνίστηκε ελάχιστα στους αγώνες της περιόδου 1998-1999 και ίσως η πιο άπειρη στο χώρο από όλες τις συμπαίκτριές της. Όμως όσες φορές την εμπιστεύτηκε ο προπονητής της, Σπύρος Ψυχογιός και την έβαλε στους αγώνες, η νεαρή Τριπολίτισσα έδειξε τις άγριες διαθέσεις της, "κρύβοντας" το καλάθι από τις αντιπάλους. Είναι αθλήτρια που αν "δουλέψει" όπως πρέπει αξιοποιώντας τη δύναμή της και το ύψος της, θα γίνει πραγματικά "ανάρπαστη" μιας και οι ψηλές παίκτριες στο Ελληνικό Γυναικείο Μπάσκετ τα τελευταία χρόνια είναι "είδος υπο εξαφάνιση" Το Καλοκαίρι του 1999 άφησε κι αυτή την ΑΕΚ και πήγε για λίγο στον Οίακα Ναυπλίου.Με τα χρώματα της ΑΕΚ, κατάφερε να πετύχει 9 πόντους (0.3 μ.ο.) στους 29 αγώνες που αγωνίστηκε.

<<
ΠΙΤΣΑ ΝΤΡΕΒΟΥ
Η παίκτρια της ΑΕΚ μπορεί να αγωνίστηκε ελάχιστα την περίοδο 1998 - 1999, χωρίς να πετύχει πόντο στα επίσημα παιχνίδια όμως αν κάποιος ανατρέξει πίσω στο παρελθόν του συλλόγου θα αλλάξει άποψη για το πρόσωπό της. Η Ντρέβου έχει πετύχει με τα "κιτρινόμαυρα" 509 πόντους σε 35 αγώνες. Για 6 ολόκληρα χρόνια ήταν εκτός γηπέδων, αφού είχε αφιερωθεί με επιτυχία στο χώρο του στίβου. Η επιστροφή της έτσι την περίοδο 1998-1999 έμελε να αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για πολλούς. Στα 45 επίσημα παιχνίδια που έδωσε με τα χρώματα της ΑΕΚ, κατάφερε να πετύχει συνολικά 509 πόντους με 1 τρίποντο (11,3 μ.ο.).

<<
ΑΝΝΑ ΚΑΝΤΑ
Η Κάντα θεωρείται ως μία καλή φόργουορντ που δυστυχώς όμως την περίοδο 1998-1999, δεν αγωνίστηκε παρά μόνο σε λίγα παιχνίδια αφού έφυγε και αυτή από την ομάδα. Η Πατρινή αθλήτρια αγωνίστηκε με την ΑΕΚ Τρίπολης και τις δύο προηγούμενες περιόδους 1996-1997 και 1997-1998 με αρκετά καλύτερη παρουσία. Η Κάντα έχει συνολικά αγωνιστεί με την ΑΕΚ Τρίπολης 33 φορές και έχει πετύχει 125 πόντους (3,8 μ.ο.).

<<
ΕΛΕΝΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ
Μ ια νεαρή παίκτρια που το σίγουρο είναι ότι απεκόμισε πάρα πολλές εμπειρίες από την περίοδο 1998-1999 έστω κι αν αγωνίστηκε ελάχιστα. Είχε συμμετοχές με την ομάδα Κορασίδων στην Τελική φάση το 1998 και 1999. Η επιστροφή της στον Πήγασο Άστρους συνοδεύτηκε από εντυπωσιακές εμφανίσεις, κάτι που δείχνει ότι η Σκαρμούτσου μπορεί με την ανάλογη δουλειά να φτάσει πολύ ψηλά. Με την ΑΕΚ και την Γυναικεία ομάδα είχε 4 συμμετοχές με 3 πόντους στο ενεργητικό της (0,8 μ.ο.).

<<
ΕΥΗ ΩΡΟΛΟΓΑ
Η Ωρολογά ήταν η δεύτερη κατά σειρά ξένη για την ΑΕΚ Τρίπολης και εννοούμε ξένη, μιας και είναι Ελληνοαμερικανίδα. Όμως στην ομάδα δεν κατάφερε να δείξει αυτά που όλοι περίμεναν με αποτέλεσμα μετά από 4 επίσημα παιχνίδια και συνολικά 6 πόντους (1.5 μ.ο.), να αντικατασταθεί επιτυχώς από την Βαν Έιμπρικς.

Επιστροφή στη Κεντρική Σελίδα