Brødrene PC´s hjemmeside

 Blue
Musik

Stars Wars

Titanic

Martin & R2D2

My name is Bond...James Bond

Dinosaurus

Militær fly


fishwim.gif (31210 bytes)

photo38.gif (40703 bytes)

Skibet Titanic blev søsat i 1912. På billedet kan du se, hvor Titanic blev bygget. Det røde varselsflag vejrede fra hækken under søsætningen. 

fishwim.gif (31210 bytes)

isbjerg_ret_for_og_bag.gif (21722 bytes)

Denne tegning har jeg selv lavet. Den forestiller Titanic, der rammer isbjerget i 1912.

ship.jpg (12834 bytes)

Her ser du Titanic, mens den synker og bådene bliver firet ned. Der var 21 meter fra bådene til vandet, men afstanden blev kortere for de forreste både.

Historien om TITANIC

Det hele begyndte da gundert-line byggede LUSANTIA, en kæmpe luksus-liner som kunne klare turen over atlanterhavet på ganske få dage.LUSANTIA var større hurtigere og mere luksuriøs end nogle af white star lines skibe. Lord Pierre som ejede white star line, havde kaldt rederiets direktør Bruce Ismay til møde over en middag. Her kom det, ideen til tre kæmpe luksus-linere, OLYMPIC, TITANIC og BRITANIC. Og så gik man ellers i gang. 3 års tid senere var TITANIC endelig færdigt. Onsdag 10. april 1912 tog TITANIC afsted med 2.222 pasagerer. Søndag 14. april kl. 23.40 får udkiggeren Frederik Flet øje på et lysglimt ret forude. Han griber telefonen. Hvad ser du? lyder svaret. Isbjerg ret for! råber Flet i røret. Hårdt til styrbord! Råber Murdoch. Fuld kraft bak! Men det er for sent.Isbjerget strejfer TITANIC, og efterlader skibet med en flænge på cirka 90 meter.Vandet foser nu ind i forpeark alle tre lastrum og kedelrum 6. Ti minuter senere var  vandet steget 14 fod over kølen. Nu begyndte folk så småt at komme op på dækket, på grund af skibets vinkel. Mange tredje-klasses pasagere kunne ikke følge skiltene op, da de ikke kunne forstå irsk. Skibet krængede mere og mere, til det stod i en vinkel på cirka 50 grader.pluselig gik alt strømen og der lød en høj knirken. det var skibet der var ved at knække! folk skreg i vilden sky, da det kæmpe skib knækede mellem 3. og 4.skorsten. Da skibet ramte havet fløj vandet op til 27 meter op i luften,og det er højere en skibet! Det tog cirka 20 sekunder for skibet at rejse sig op og stå lodret mod himlen. Skibet holdte denne stiling i 2 minuter, for så at forsvinde i dybet for altid

Jacob på besøg på Titanic

Her er jeg ombord på TITANIC i 1912