Dagbog 2002

Startside
GÆSTEBOG
Dagbog
Hvad jeg gør selv
Kemobehandling
Strålebehandling
Lymfeødem
Vaccine mod kræft
Andre Qs historie
Links
Interesser
Mail-liste

Marts 2002

Hvad nu lille du, har jeg det godt, er jeg ved godt mod?

Jeg skal snart til kontrol igen, og må sige jeg er bange. Bange for at få en besked jeg ikke bryder mig om, jeg synes selv det går godt, jeg er uden tegn på aktiv kræft, har ikke ondt nogen steder, holder en stabil vægt, og lever i det store hele som jeg gjorde før jeg fik konstateret kræft. Men med brystkræft kan man aldrig vide, det kan forholde sig i ro i mange år og det kan blusse op næsten før man er færdig med den adjuverende behandling. Jeg tager en dag ad gangen og nyder at være i live og fungere.

Jeg har nu to proteser, en til at putte i en lomme i Bhén, den er nem og hurtig at bruge, og man bliver hurtig fortrolig med den. Min nye protese er en klæbeprotese. Den er på sin vis rar da den aflaster skulderen, men den har det med at løsne sig når jeg sveder, og jeg har en gang tabt den, det var ikke så rart.

Mit lymfeødem på min arm er ikke blevet forværret, på den anden side er det heller ikke blevet bedre. Jeg må bruge kompressionsærmer hver dag, også det vænner man sig hurtigt til. Jeg går til forebyggende behandling en gang om måneden, jeg synes egentlig det er for dårlig at man selv skal betale det, det er jo på ingen måde en komplikation man har bragt over sig selv. Det er en følgevirkning til at man som et led i behandlingen for brystkræft får fjernet niveau 1 og 2 af sine lymfekirtler under armen. Det burde være gratis som det er gratis at få et kompressionsærme.

Jeg tager stadig mistelten hver anden dag, og LDN hver dag. Spiser meget mere grønt og meget mindre kød. Spiser rigtig meget frugt hver eneste dag. Min arbejdsdag er desværre stadig alt for lang, jeg ville mægtig gerne ned på halv tid, men det kan desværre ikke lade sig gøre endnu.

Mit "hønseri" optager en meget stor del af min tid, og det nyder jeg. Selv da jeg var dårligst af min behandling skulle jeg i hønsehuset for at se til mine høns. Jeg er ved at avle med gul/hvidplettede Bantam, en utrolig flot farve, den vil kunne holde mig beskæftiget i mange år endnu inden den er perfekt.

 

 

 

Helen Ørndorf kontakt via e mail eller ICQ nr 11740255