Kemobehandling

Startside
GÆSTEBOG
Dagbog
Hvad jeg gør selv
Kemobehandling
Strålebehandling
Lymfeødem
Vaccine mod kræft
Andre Qs historie
Links
Interesser
Mail-liste

Mit første besøg på Onkologisk Afd. på Århus Kommunehospital var meget omfattende og indebar også at jeg fik udleveret en del trykt information om de efterbehandlinger jeg skal igennem.

Om kemoterapi står der ikke så meget direkte på afdelingens hjemmeside, men der findes et par bøger i pdf format der kan downloades.

Det trykte informationsmateriale der udleveres er meget omfattende og giver god information.

Jeg skal have en kemo blanding der hedder CEF (udtales kef) 

Man blander 3 stoffer for at forhindre min kræft i at danne modstandskraft mod stofferne. Jeg glæder mig til at komme i gang, og forventer at min cocktail går til angreb på de små kræftceller, der er tilbage i min krop. Jeg betragter selve operationen som et udefra kommende angreb på kræften forårsaget af andre, og kemo og stråler, som et af mig etableret angreb på kræften.

Det er meget vigtigt at drikke rigeligt 3 l dagen før, selve dagen, og dagen efter kemo. Jeg kender mig selv og min glemsomhed, så jeg har lavet et drikke skema i Excel og kan løbende holde øje med hvor langt jeg er nået.

Jeg spiser meget let og lidt i de dage. Overhovedet ingen oksekød, det danner for meget affaldsstof i min krop, og kroppen har nok at gøre med at udskille affaldsstoffer efter kemoen.

Lidt om min angrebsstyrke

bulletFørste bølge: Cyklofosfamid: Al kemo gives intravenøst det vil sige direkte i en blodåre. Det tager ca. 15 min at få denne angrebsbølge på plads. Angrebet kan påvirke nydannelsen af de røde og hvide blodlegemer samt blodpladerne, men der er ikke noget sådant som total sikkerhed for at der ikke sker "civile tab". Der kan også opstå bivirkninger i form af kvalme og opkastning. Det gives der ekstra beskyttelse imod i form af  lindrende medicin.  En slags skuds sikker vest. Jeg kan også få en let metalagtig smag i munden, det forsvinder efter behandlingen.
bulletAnden bølge: Epirubicin: Så er det den røde bølge der går i gang. Dette varer ca. 15 min., også dette angreb påvirker mine røde og hvide blodlegemer. Dette angreb resulterer i ret hurtig indsats fra parykmagerne,  alt mit hår vil nemlig falde af. Det vil dog vokse ud efter behandlingen. Det ses at det kan vokse lidt også i de 3 uger der går mellem angrebene. Angrebet medfører at min urin vil være rød i et par døgn, det lyder bare effektiv.  Angrebet er meget voldsomt og kan give irritation i blodkarrene, så der er sat en effektiv observationsstyrke ind mens det står på. Angrebet kan efterlade mig med et svagere hjerte.
bulletTredje bølge: Fluorouracil: Det hurtigste angreb det varer under 3 min.  Det kan som de foregående angreb påvirke dannelsen af røde og hvide blodlegemer samt blodpladerne. Der kan opstå let kvalme. Lokal irritation eller betændelse af slimhinderne i mund, hals og øjne kan forekomme. For at undgå påvirkningen af slimhinderne i munden kan der spises is samtidig med indgiften af stoffet, da det nedsætter blodgennemstrømningen i mundslimhinden. 
Alt i alt et meget kontrolleret angreb med en stor slagstyrke
Jeg sætter angrebet ind den 25.1.2001
 

Helen Ørndorf kontakt via e mail eller ICQ nr 11740255