Harjoitusottelu, Hämeenlinna 8.8.2000

HPK - TPS 1-3 (0-2, 0-1, 1-0)

> TPS tuotti HPK:lle kesän ensimmäisen tappion
> Dusan Andrasovskylle ensiesiintyminen Kerhossa

HPK joutui taipumaan ensimmäisen kerran tämän kesän harjoitusottelukauden aikana, kun hallitseva Suomen mestari kävi hakemassa Rinkelinmäeltä treenipelistä voiton 1-3.
   Ero viimevuotisen mestarin ja pronssijoukkueen välillä ei ollut mahdoton. HPK laukoi ottelussa enemmän kohti maalia, mutta TPS:n tehokkaampi viimeistely ratkaisi voiton turkulaisille.
   Kahden erän jälkeen tilanne oli Tepsille 0-3 ja ottelu oli käytännössä ratkennut. Kerho rikkoi kuparisensa ja TPS-vahti Fredrik Norrenan nollapelihaaveet 45 sekuntia ennen loppua. Maalinteosta vastasivat jälleen tuoreet "ritarikasvot": puolustaja Sami Nuutinen avasi maalitilinsä Kerhossa Pasi Määttäsen ja koeajalla olevan Jari Kestin syötöstä. TPS:n tehopelaajaksi nousi hiukan yllättäen nuori Mikko Rautee, joka teki kaksi maalia. Tepsin avausmaalista vastasi Kalle Sahlstedt.
   Ottelua edeltäneenä päivänä, maanantaina, Hämeenlinnaan saapunut HPK:n tuore slovakialaishankinta Dusan Andrasovsky luisteli isäntien riveissä jo tiistai-illan TPS-kamppailussa. Andrasovsky pelasi Kerhon ykkösketjussa Marko Palon ja Ondrej Steinerin kanssa. Andrasovsky hankki TPS:lle jäähyn jo ottelun ensimmäisellä minuutilla ja pääsi pari kertaa maalintekotilanteeseen. Lyhyeen valmistautumisaikaan nähden TPS-ottelu oli Andrasovskyltä kelpo suoritus.
   Tulevana viikonloppuna Kerholla on edessään tämän kesän ensimmäinen turnaus. Ruotsissa Uumajassa pelattavaan turnaukseen osallistuu HPK:n lisäksi huippujoukkueita Ruotsista ja Norjasta. Lisää turnauksesta voit lukea Haarniska-Netin Uumajan turnauksen erikoissivulta.

Tilastot
Kuva HPK:n ja TPS:n välisestä SM-liigan ottelusta kaudelta 1999-20001. erä: 10.16  0-1 Kalle Sahlstedt (Teemu Elomo, Tony Virta), 15.47 0-2 Mikko Rautee (Tommi Rajamäki) yv
2. erä: 29.08  0-3 Mikko Rautee (Jarkko Varvio)
3. erä: 59.15  1-3 Sami Nuutinen (Pasi Määttänen, Jari Kesti)
Torjunnat: Jan Lundell HPK  7+8+8=23, Fredrik Norrena TPS 13+6+9=28
Jäähyt: HPK 5x2 min=10 min, TPS 5x2 min=10 min
Tuomarit: Timo Favorin - Petri Kaislehto (Tuomo Kärkkäinen - Mika Avelin)