Harjoitusottelu, Tikkakoski 4.8.2000

JYP - HPK 2-4 (2-2, 0-1, 0-1)

> JYP uhkasi voittoa vain ensimmäisessä erässä
> Kerhon uudet pelaajat olivat jälleen suurissa rooleissa

HPK voitti kesän toisenkin harjoitusottelunsa, kun Tikkakosken jäähallissa Kerhoa isännöinyt Jyväskylän JYP jäi Kerhon jalkoihin kahden maalin erolla. JYPillä oli tilaisuutensa ensimmäisessä erässä mennessään 2-0 -johtoon, mutta päästessään pelin makuun Hämeenlinnan "ritarit" laukoivat voittoon tarvittavat maalit.
   Kesän ensimmäisen harjoitusottelun, keskiviikon Lukko-kamppailun tapaan HPK:n maalintekijöinä kunnostautuivat tuoreet "ritarikasvot". HPK:n maaleista sai tehomerkintöjä kaikkiaan vain viisi pelaajaa.
   Jokeri-hankinta Eero Somervuori aloitti maalitehtailun, koeajalla Kerhossa oleva Tero Forsell jatkoi ja Tapparasta tullut Ari Vallin vastasi illan voittomaalista. 2-4 -loppunumerot iski viime kaudella kaksi maalia HPK:n liigajoukkueessa tehnyt nuori Antti Miettinen. HPK:ssa Forssellin tapaan koeajalla oleva Janne Salpa syötti kaksi maalia.
   Lukko-ottelussa levännyt Kimmo Kapanen torjui Kerhon maalilla kesän ensimmäisen harjoitusottelunsa ja selvisi hyvin. Tikkakosken ottelu oli varsin jäähyrikas, HPK:lle tuomittiin 39 ja JYPille 37 rangaistusminuuttia. Ottelun tuomitsi kokonaisuudessaan vain yksi päätuomari.

Tilastot
Kuva HPK-JYP -ottelusta SM-liigan runkosarjasta 1999-20001. erä: 01.35 Tuomas Pihlman 1-0 (Tuomo Jääskeläinen,Jarkko Glad), 06.53 Jarno Tiilikainen 2-0 (Petr Ton,Mika Paananen), 14.47 Eero Somervuori 2-1 (Antti Miettinen), 18.49 Tero Forsell 2-2 (Janne Salpa)

2. erä: 37.16 Ari Vallin 2-3 (Salpa,Forsell)

3. erä: 48.42 Miettinen 2-4 (Somervuori,Vallin) yv

Maalivahtien torjunnat: Mika Lehto JYP 23, Kimmo Kapanen HPK 25

Jäähyt: JYP 8x2 min=37 min, HPK 9x2 min= 39 min

Tuomarit: Jarkko Kosonen (Kare Väisänen - Pekka Kunttu)