HPK upea taistelu välierien avausottelussa ei riittänyt
Jokereiden Rita iski voittomaalin jatkoajalla

3-4
Voitot 0-1

Loppuunmyydyn Rinkelinmäen jäähallin 5000 katsojaa hiljentyivät yhtä aikaa HPK:n pelaajien kanssa lauantai-iltana, kun SM-liigan ensimmäistä välieräottelun peliaikaa oli kulunut 85 minuuttia ja 54 sekuntia. Tuossa ajassa Jokereiden nuori hyökkääjä Jani Rita upotti kiekon HPK:n maaliin ja varmisti joukkueelleen 3-4 (1-2, 0-0, 2-1, 0-0, 0-1) -jatkoaikavoiton.

Jarkko Savijoki maalasi heti alussa
Ottelu sai valtavan latauksen lisäsähköä niin yleisöön kuin pelaajiinkin jo ensimmäisen puolen minuutin jälkeen, kun HPK:n kapteeni Jarkko Savijoen rannelaukaus yllätti Jokereiden maalivahdin Pasi Nurmisen. Savijoki pääsi laukomaan B-pisteen kaarelta olutpullon korkuisen rannelaukauksen vasempaan alanurkkaan ohi helsinkiläisveskarin ja HPK meni 1-0 -johtoon jo 26 sekunnin jälkeen.
Kerhon vahva painostus jatkui, mutta Nurminen torjui Jokereiden maalissa hyvin viime kauden joukkueensa HPK:n hyökkäykset.
Sitten kävi, niinkuin jääkiekossa usein käy. Kesken HPK:n pyörityksen Jokerit karkasi vastahyökkäykseen ja Tomek Valtosen rannekuti pomppasi Kerhon maalivahdin Kimmo Kapasen räpylän kautta verkon perukoille.

Jokerit johdossa erätauolle
Kerho jatkoi painostusta Valtosen tasoituksen jälkeenkin, mutta ottelun kolmas maali syntyi silti väärään päätyyn. Jokereiden Jan Bendan istuessa jäähyllä HPK sai ylivoiman. Timo Pärssinen menetti kiekon kuitenkin helsinkiläisten siniviivalla ja syksyllä HPK:sta Jokereihin siirtynyt Juha Virtanen karkasi läpi. Pärssisen estelyistä huolimatta kokenut Virtanen pujotti kiekon Kapasen alta maaliin ja vei Jokerit 1-2 -taukojohtoon.
Myös toinen erä oli hienoista HPK:n hallintaa, mutta Nurminen torjui "narrien" maalissa hyvin. Jokereillakin oli omat tilanteensa, mutta myös Kerhon vahti Kimmo Kapanen oli erehtymätön oman maalinsa suulla. Kolmanteen erään HPK joutuikin lähtemään selkä seinää vasten, kun Jokerit johti edelleen 1-2.

Lavinsin puolionnekas herätti Kerhon
Kolmannen erän alussa monelle HPK:n kannattajille kävi kylmät, kun Jokerit karkasi kahden maalin johtoon. "Narrien" hyökkäyksen toiseen aaltoon noussut puolustaja Sean Gagnon pääsi laukaisemaan kiekon Kapasen räpyläkäden puolelta verkkoon, eikä Kapasen mesoaminen omille puolustajille enää auttanut.
Rinkelinmäen yleisön toivo alkoi vähentyä samaan aikaan, kun kello tulostaululla kulki Jokereiden etuksi. Kun aikaa oli jäljellä "enää" seitsemän minuuttia, HPK oli edelleen kahden maalin tappioasemassa.
Sitten alkoi tapahtua. Kerhon hallinta Jokereiden päädyssä tuotti vihdoin tulosta. Puolustaja Rodrigo Lavinsin rannelaukaus pomppasi maalivahti Nurmisen suojuksista yläilmoihin ja lensi kaaressa Jokereiden maaliin. Nurminen huomasi kiekon kulun liian myöhään ja hakkasi suutuksissaan mailansa saunapuiksi.

Pärssinen "räjäytti" Rinkelinmäen
HPK sai Lavinsin maalista hyvän pelifiiliksen päälle ja kiekko pyöri edelleen Jokereiden maalilla Nurmisen silmien alla. Painostus tuotti myös toivottua tulosta: Jonas Junkka laukoi B-pisteiden välistä, mutta Nurminen torjui. Paluukiekko tuli kuitenkin Timo Pärssisen lapaan, eikä maajoukkuehyökkääjä erehtynyt. Kiekko painui verkkoon ja Rinkelinmäen jäähalli oli revetä liitoksistaan. HPK teki kaksi maalia vajaassa minuutissa ja tuli tasoihin.

Loppu varmisteltiin ja jatkoaika odotti
Tasoituksen jälkeen molemmat joukkueet vain varmistivat, ettei vastustaja enää saanut maalia aikaan. Hyökkäykset olivat varmoja ja harkittuja. Virheitä haluttiin välttää.
Varsinainen peliaika päättyikin tasalukemiin ja jatkoaika odotti.
Ensimmäinen 20 minuutin jatkoerä oli yllättävänkin avointa ja Rinkelinmäen yleisölle tarjottiin maalitilanteita. Maalivahdit saivatkin hikoilla myös muuten kuin pelkästä jännityksestä.
Jokerit hallitsi hienokseltaan ensimmäistä jatkoerää. HPK-maalivahti Kimmo Kapanen sai torjuttavakseen 16 kiekkoa, mutta hoiti varmasti jokaisen. Toisessa päässä Jokereiden veskari Pasi Nurminen venyi kiekon tielle yhdeksän kertaa.

Ritan laukaus yllätti Kapasen
HPK joutui pelaamaan ottelun kolmella ketjulla Marko Palon silmätulehduksen ja Antti Miettisen sairastumisen vuoksi.
Toisessa jatkoerässä Kerhon väsymys alkoi näkyä ja suuremmalla miesmäärällä pelannut Jokerit sai otetta pelistä. Toista jatkoerää ehdittiin pelata vajaat kuusi minuuttia, kunnes nähtiin pelin ratkaisu.
Jokerit hyökkäsi Kerhon päätyyn. Kiekko pelattiin oikealle laidalle Jani Ritalle, joka laukoi B-pisteen tuntumasta rannelaukauksen. Kiekko meni Kimmo Kapasen suojuksien välistä verkon perukoille ja peli ratkesi.

Taisto jatkuu maanantaina
HPK:n ja Jokereiden väliset välieräottelut jatkuvat maanantaina Helsingin Areenalla ja kolmas ottelu pelataan heti tiistaina Rinkelinmäellä.
Toisessa välierien otteluparissa pelaavat Turun Palloseura ja Helsingin IFK. HIFK voitti yllättäen ensimmäisen ottelun Turussa 4-5 ja johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0.

Haarniska-Netin tähtikiekot:
Rodrigo Lavins
Lavinsin tärkeä 2-3 -kavennusmaali herätti niin Rinkelinmäen yleisön kuin HPK:n pelaajatkin. Tärkeässä roolissa Kerhon puolustuksessa, kuten aina.

Timo Pärssinen
"Pärä" osoitti jälleen maalintekijän lahjansa ja oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa kolmannessa erässä. Reboundista tulleen 3-3 -tasoituksen turvin HPK selvisi jatkoajalle. Jokereiden toiseen maaliin johtanut kiekonmenetys hyökkäyssiniviivalla laski hiukan Pärssisen kokonaissuoritusta.

Jarkko Savijoki
26 sekunnin jälkeen tulleella Savijoen salamamaalilla HPK sai hyvän startin peliin. Toimi niinkuin kunnon kapteenin pitääkin: sytytti joukkueen taisteluun omalla suorituksellaan heti pelin alussa. Teki jälleen arvokasta työtä joukkueelle myös puolustuksessa. Tähtikiekko-kisan tilanne 5 ottelun jälkeen: Kimmo Kapanen 7, Niko Kapanen 5, Timo Pärssinen 4, Marko Palo 3, Tomas Vlasak 3, Jukka Hentunen 3, Rodrigo Lavins 3, Sebastian Sulku 2, Jonas Junkka 1, Jarkko Savijoki 1

HPK - Jokerit ja. 3-4 (1-2, 0-0, 2-1, 0-0, 0-1)