HPK tylsytti Tappara-kirveen

2-3

Hämeenlinnan Pallokerhon nousukiito jääkiekon SM-liigassa jatkuu vuoden vaihtumisen jälkeenkin. Sunnuntaina HPK otti arvokkaan 2-3 (1-1, 0-1, 1-1) -vierasvoiton sarjan kakkosesta Tampereen Tapparasta. Voiton avain oli jälleen loistava maalivahti Kimmo Kapanen, joka torjui Hakametsän hallissa peräti 34 laukausta.

Johtoon heti alussa
HPK aloitti uuden vuoden vauhdilla: Tapparan verkko heilui jo ajassa 1.32. Edellisessä ottelussa hölmöillyt Petr Tenkrat esitti jälleen sitä, mitä parhaiten osaa ja iski kiekon Tapparan kanadalaismaalivahdin Jason Muzzattin selän taakse. Maali oli Tenkratille jo 20. tällä kaudella. Syötön maaliin antoi Kerhon toinen tshekkitaituri Tomas Vlasak.
Tapparan "pappa" Aleksander Barkov tasoitti kuitenkin kahdeksan minuutin kohdalla ja tauolle lähdettiin numeroissa 1-1.

Santalalle toisen erän ainokainen
Toisessa erässä nähtiin vain yksi osuma. Hieman ennen ottelun puoliväliä Tommi Santala sai kiekon Muzzattin vartioimaan Tapparan maaliin ja HPK karkasi 2-1 -johtoon. Marraskuun alussa HPK teki Jokereiden kanssa vaihtokaupan, jossa Santala vaihdettiin Juha Virtaseen. Kauppa kannatti, sillä Santala on ollut todella pirteä näky ja tehnyt mukavasti pisteitäkin.

Kapanen ja Louhi takasivat täydet pisteet
Viimeisessä erässä Tappara tuli jälleen tasoihin, mutta HPK ei lannistunut. Maalivahti Kimmo Kapanen teki HPK:n tolppien välissä tyhjiksi Tapparan loput maalintekoyritykset ja lopusta huolehti nuori Jyrki Louhi. Louhi iski ikiraataja Marko Palon esityöstä voittomaalin seitsemän ja puoli minuuttia ennen loppua. Se takasi Kerholle täydet pisteet. Samalla murtui myös mystinen taika: ennen sunnuntaita HPK ei ollut voittanut Tapparaa Hakametsän hallissa sitten maaliskuun 1996.

Ässät ja Hrivnak Rinkelinmäelle
HPK on voittanut neljä viimeisintä liigapeliään. Keskiviikkona Kerhon vireen testaa Porin Ässät, jonka peli on ollut piristymään päin. Joukkueen tuore maalivahtihankinta Jim Hrivnak on esiintynyt loistavasti viime otteluissa. Keskiviikkona Rinkelinmäellä nähdään, mihin Hrivnakista tositilanteessa on.

Tappara - HPK 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)