"Veteraaniketju" nosti HPK:n tasapeliin

3-3

Kerhon ykköstähtien ollessa pimennossa HPK:n ratkaisijaksi nousi lauantain liigaottelussa "veteraaniketju" Mikko Peltola-Jarkko Savijoki-Marko Palo. Kolmikon väsäämien maalien ansiosta HPK selvisi 3-3 (1-1, 2-2, 0-0, 0-0) -tasapeliin ja kiri Tapparaa jälleen yhdellä pisteellä kiinni.

"Veteraanivitja" iski avausmaalin
HPK:n hyvän alkurynnistyksen jälkeen peli tasaantui pariksi minuutiksi, kunnes Kerho karkasi johtoon. Reilun yhdeksän minuutin kohdalla "veteraaniketjun" sentteri Jarkko Savijoki nousi maalille ja laukoi. Kiekko muutti suuntaa Marko Palon mailan lavasta ja yllätti hyvin pelanneen HIFK:n maalivahdin Parris Duffusin.
HIFK teki kuitenkin tasoitusmaalin vain minuutti Palon osuman jälkeen, kun Kerhon kultakypärä Tomas Vlasak antoi käsittämättömän harhasyötön keskialueella. Syötön seurauksena Mika Nieminen karkasi läpi ja hassutti HPK-vahti Kimmo Kapasen.

HIFK aloitti toisen erän terävästi
Toiseen erään vierasjoukkue tuli hyvin. Se pyöritti aikansa peliä HPK:n päädyssä, ennenkuin tshekkitykki Jan Caloun sorkki kiekon maalin edestä verkkoon.
HPK ei kuitenkaan lannistunut. Tommi Santala toi Kerhon tasanumeroihin 2-2. Parris Duffus torjui Sebastian Sulun laukauksen eteensä suoraan Santalalle, jolla oli helppo työ laukoa kiekko ohi jäässä maanneen Duffusin.

Palolle 100. liigamaali
Santalan maalin jälkeen luukut pistettiin kiinni seitsemän minuutin ajaksi, kunnes verkko jälleen pöllysi. Maalivahti Kapanen lähti seuraamaan maalin taakse Aki Uusikartanoa, mutta ei päässyt enää takaisin maalilleen ja Mika Kortelainen pääsi laukomaan kiekon tyhjään maaliin.
Kerhon "veteraaniketju" kuittasi kuitenkin pian paljon närää varsinkin Rinkelinmäen kotiyleisössä herättäneen Kortelaisen maalin. Mikko Peltola ja Jarkko Savijoki pelasivat keskelle paikan Marko Palolle, joka huudatti kotiyleisöä 3-3 -tasoitusosumallaan. Maali oli kokeneella Palolle samalla 100. maali miehen SM-liigauralla.

HPK lähempänä voittoa
Kolmanteen erään lähdettiin jännittävissä asetelmissa tasatilanteessa. Erän ensimmäinen puolisko oli varsin tasainen, mutta ottelun viimeistä viittätoista minuuttia - jatkoaika mukaanlukien - hallitsi HPK. Kerhon pelaajilta puuttui kuitenkin viimeinen puristus HIFK:n maalin edessä ja kaiken lisäksi "kissapetojen" maalivahti Duffus torjui hyvin.
Lopulta lauantai-illan liigaväännön tuloksena oli tasapeli, johon molemmat valmentajat olivat myös suhteellisen tyytyväisiä.

Tuomareilla löysä linja
HPK:n ja HIFK:n ottelun erotuomarit Timo Favorin ja Olli-Pekka Rantanen noudattivat varsin löysää linjaa. HPK:lle vihellettiin kolme kaksiminuuttista ja HIFK:lle kuusi, mutta kaksikolta jäi viheltämättä vähintään saman verran enemmän tai vähemmän selviä estämisiä, kamppaamisia ja koukkaamisia.
HIFK hyötyi löysästä linjasta ehkä hiukan HPK:ta enemmän, mutta tuomarit eivät kuitenkaan peliä ratkaisseet. Selvät rikkeet olisi kuitenkin hyvä viheltää pois jokaisessa ottelussa.

Palo HPK:n paras
"Veteraaniketju" oli selvästi HPK:n paras osa. Marko Palo nousi "ritareiden" ykköseksi. Näyttää siltä, että Palo vertyy kauden ratkaisupelien lähestyessä huippukuntoon.

HPK - HIFK 3-3 (1-1, 2-2, 0-0)