Jokerit finaaliin, HPK pelaa SM-pronssista
Hyvä taistelu ei auttanut HPK:ta

3-4
Voitot 0-3

HPK pelaa tänäkin keväänä SM-liigan pronssiottelussa. Haaveet finaalipaikasta kariutuivat välierien kolmannessa ottelussa Rinkelinmäellä niukkaan 3-4 (2-1, 0-0, 1-3) -tappioon Jokereille. Voitolla "narrit" veivät välieräsarjan voiton ja finaalipaikan otteluvoitoin 3-0.
HPK:n on tyytyminen "vain" ensi maanantaina (10.4.) pelattavaan pronssiotteluun. Vastustajaksi tulee TPS-HIFK -otteluparin häviäjä, todennäköisesti HIFK.

HPK aloitti väkevästi
Kerho osoitti heti kolmannen välieräottelun alussa, että Helsingin ottelun 0-7 -rökäletappio on muisto vain. "Ritarit" tulivat peliin tutulla Rinkelinmäen hurmoksellaan ja Jokereiden maalivahdilla Pasi Nurmisella riitti hommia alkuhetkistä lähtien.
Ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen alkoi myös verkko heilua. HPK:n "tshekkiketju" huseerasi Jokereiden maalin edustalla. Puolustaja Kimmo Peltonen laukoi ja Tomas Vlasak löi kiekon ilmasta ohi Nurmisen: 1-0 HPK:lle.
Hetkeä myöhemmin Rinkelinmäen yleisölle tarjottiin lisää herkkuja. Jarkko Savijoki voitti aloituksen Jokereiden päädyssä, Roman Simicekin kautta kiekko tuli Marko Palolle, joka hassutti Jokereiden puolustuksen ja maalivahti Nurmisen ja nosti nätisti tyhjään Jokereiden verkkoon 2-0 -lukemat.
Palon maalin jälkeen myös Jokerit tuli peliin mukaan. "Kyyn" maalista ehti kulua vain 36 sekuntia, kun kiekko oli HPK:n maalissa. Kimmo Kapanen torjui Antti-Jussi Niemen laukauksen eteensä ja Dmitri Kvartalnov siirsi paluukiekon Kapasen haarojen välistä sisään.

Tuomari Kruus sai kiekon kasvoihin
Vain reilu minuutti ennen päätöserän loppua kentällä nähtiin ikävä tapahtuma, kun ottelun toinen erotuomari Markku Kruus sai kovan lyöntilaukauksen kasvoihinsa. Jokereiden pelaajan laukaus muutti suuntaa HPK:n maalin edessä olleista pelaajista ja osui Kruusia suoraan kasvoihin. Kruus makasi pitkään jäässä verta vuotaen. Hänet kannettiin paareilla kentältä sairaalahoitoon ja ensimmäisen erän loppu päätettiin pelata erätauon jälkeen toisen erän alussa. Toinen erotuomari Arto Järvelä tuomitsi ottelun loppuun yksin.
Toisessa erässä ei maaleja tehty. Jokerit sai pelijuonesta kiinni ja hallitsi toista pelijaksoa hienoisesti. Molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa, mutta Kapanen ja Nurminen torjuivat luotettavasti.
Kahden erän jälkeen HPK johti 2-1 ja kaikki ainekset hyvään kolmanteen erään olivat olemassa.

Jokerit jälleen vahva kolmannessa erässä
Vierasjoukkue Jokerit aloitti päätöserän painostuksella HPK:n päädyssä. Kerho ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa suurissa vaikeuksissa ja muutamat laukaukset Kimmo Kapanen torjui varmasti.
Kun erää oli pelattu kaksi minuuttia ja 19 sekuntia, Eero Somervuoren yllättävä laukaus tasoitti pelin. Somervuori nosti lähietäisyydeltä kiekon kohti HPK:n maalia ja kiekko ponnahti polvillaan pelanneen Kimmo Kapasen olkapäästä maaliin.
Tasoitusosuman jälkeen Kerho pääsi taas peliin mukaan ja Jokeri-vahti Pasi Nurminen joutui taas torjuntatöihin.

Bendan maali käännekohta
Erän puolenvälin jälkeen HPK sai ylivoiman. Kerho sai paineen Jokereiden päätyyn ja pyöritti peliä näyttävästi. Ensin "tshekkiketju" Simicek-Savijoki-Vlasak pelasi ylivoimaa ja sen jälkeen vuoroon tuli Kapasen, Pärssisen ja Hentusen "pyörremyrskyketju". Kauniista kuvioista ei ollut kuitenkaan apua, kun kiekkoa ei saatu maaliin. HPK:lla oli monta hyvää tilannetta, mutta kiekko ei pomppinut Kerholle vaan Jokerit säästyi takaiskulta.
Rangaistuksen päätyttyä Jukka Hentunen hermostui Jokereiden pelipäädyssä Esa Tikkasen suunsoittoon ja otti typerän jäähyn. Alivoima kostautui Kerholle ja yksin maalille unohdettu Jan Benda pääsi nostamaan kiekon yläkulmaan. Jokerit johti ensimmäisen kerran ottelua.

Hurja loppukiri toi vain maalin päähän
Pari minuuttia Bendan maalin jälkeen punalamppu paloi toistamiseen HPK:n maalin takana, kun Tero Lehterän lyöntilaukaus painui alakulmaan.
Kahden maalin ero säilyi loppuminuuteille saakka ja Jokereiden Ossi Väänäsen saadessa kahden minuutin rangaistuksen HPK:n valmentaja Teijo Räsänen kutsui joukkonsa aikalisälle. Maalivahti Kimmo Kapanen luisteli vaihtoon ja Kerho lähti vyöryttämään kuudella kenttäpelaajalla.
Kerhon ylivoima toimikin mainiosti ja kiekko pidettiin Jokereiden alueella, mutta maalipaikoissa ei onnistuttu. Laukaukset lähtivät joko ohi tai päin maalivahti Nurmista ja aika Rinkelinmäen hallin pelikellossa alkoi valua vähiin.
Vasta ajassa 59.36 HPK onnistui viimein. Timo Pärssinen ohjasi maalin edestä ja kiekko lipsahti maalivahti Nurmisen patjojen välistä pömpeliin.
Kerho yritti viimeiset parikymmentä sekuntia vimmatusti, mutta aika loppui kesken. 3-4 -tappio tiesi Jokereille finaalipaikkaa ja Kerholle pronssiottelua.

HPK tarjosi Jokereille kelpo vastuksen
Kerho kaatui välierissä saappaat jalassa. Helsingin katastrofiottelua (7-0) lukuunottamatta HPK taisteli todella mahtavasti. Molemmat kotiottelut päättyivät Jokereille vain 3-4, ensimmäinen vieläpä jatkoajalle, joten Kerho pisti Jokerit todella tiukoille.
Tällä kertaa Jokerit oli kuitenkin parempi  ja vei finaalipaikan.
HPK:lla on kuitenkin vielä mahdollisuudet mitaliin. Vajaan viikon päästä maanantaina pelattavassa pronssiottelussa HPK kohtaa näillä näkymin Helsingin IFK:n, joka on menettämässä otteensa välieräsarjassa TPS:ää vastaan. Tiistaina TPS voitti Turussa 6-1 ja johtaa välieräsarjaa voitoin 2-1. Ensimmäinen katkaisupaikka Tepsillä on torstaina Helsingissä ja otteluparin ratkaisu nähdään viimeistään lauantaina Turussa.

Haarniska-Netin tähtikiekot:
Marko Palo
Palo osoitti suuruutensa jälleen tiistaina. Taisteli esimerkillisesti ja panos näkyi vahvasti myös tulostaululla. Hankki 1-0 -maaliin johtaneen ylivoiman ja viimeisteli itse upean 2-0 -osuman. "Kyy" on suuri playoff-pelaaja ja kolmas Jokerit-välierä osoitti jälleen sen. Valitettavasti niukka tappio pudotti Palon ja kumppanit jatkopeleistä.

Tomas Vlasak
Umpisurkean Helsingin-vierailun jälkeen Rinkelinmäen jäällä nähtiin jälleen pelimies-Vlasak, vaikka kultakypärä ei parhaimmillaan ollutkaan. Peliaikaa tuli ja Vlasak vastasi siihen hyvin iskemällä HPK:n avausmaalin ilmasta ohi Nurmisen. Oli ylivoimissa ja loppuhetkillä järjestelemässä Kerhon peliä ja pyöritti hyvin kiekkoa.

Roman Simicek
Nousi Vlasakin tavoin takaisin jaloilleen sysimustan Helsingin ottelun jälkeen. Peliaikaa ja vastuuta tuli Vlasakia vähemmän, mutta siitä huolimatta Simicek sai tililleen kaksi syöttöpistettä.
Tähtikiekko-kisan tilanne 7 ottelun jälkeen: Kimmo Kapanen 10, Niko Kapanen 7, Marko Palo 6, Tomas Vlasak 5, Timo Pärssinen 4, Jukka Hentunen 4,  Rodrigo Lavins 3, Sebastian Sulku 2, Jonas Junkka 1, Jarkko Savijoki 1, Roman Simicek 1

HPK - Jokerit 3-4 (2-1, 0-0, 1-3)