Maalivahdit pääosassa Rinkelinmäellä
1-1

Hämeenlinnan Pallokerho ja Rauman Lukko tarjosivat lauantai-iltana Rinkelinmäen jäähallissa hyvää ja vauhdikasta, mutta vähämaalista liigakiekkoa. Tilanteita ja luistelua molemmilla riitti, mutta lopputulokseksi jäi "vain" 1-1 (1-0, 0-1, 0-0) pitkälti loistavien maalivahtien, HPK:n Kimmo Kapasen ja Lukon Tom Draperin, ansiosta.

Maalit erien alussa
Ottelun molemmat maalit nähtiin aivan ensimmäisen ja toisen erän alussa. Peli oli ehtinyt vanheta vain reilun minuutin, kun Jonas Junkan siniviivalaukaus kimposi maalin takaa suoraan Niko Kapasen lapaan, eikä hiljattain maajoukkueen Baltica-turnaukseen valittu "Lalli" erehtynyt, vaikka maalintekokulma melko pieni olikin. Junkan lisäksi HPK:n johto-osumaan sai syöttöpisteen Sebastian Sulku. Kapasen maali jäi avauserän ainoaksi, vaikka molemmilla joukkueilla oli paikkoja lisätä maalitiliä.
Lukon tasoitusta ei kuitenkaan kauaa erätauon jälkeen saatu odottaa. Jo 11 sekunnin jälkeen kiekko oli Harri Sillgrenin toimesta HPK:n maalissa. Tilanne oli vähän samanlainen kuin Kerhon maalissakin. Erik Hämäläisen lämäri meni ohi maalin, mutta kiekko kimposi laidasta Sillgrenille, joka iski laatan ohi Kimmo Kapasen. Molemmissa maaleissa yhdistävä tekijä oli myös se, että kumpikin tehtiin ylivoimalla.

Kapanen ja Draper loistivat
Kapasen ja Sillgrenin maalien jälkeen ei osumia enää tehty. Pääosiin nousivat uudet miehet: HPK:n toinen Kapanen, maalivahti Kimmo, ja Lukon virkaveli Tom Draper. Molemmat venyivät toisessa ja kolmannessa erässä sekä jatkoajalla mahtaviin torjuntoihin ja pitivät maalinsa pelin loppuun puhtaina. HPK hallitsi hienokseltaan pelitapahtumia, ja Draperin maalin edessä riitti hässäkkää, mutta myös Kimmo Kapasella riitti töitä mm. kahden läpiajon muodossa. Yleisölle tarjottiinkin tällä kertaa huipputason maalivahtipeliä maaliverkkojen heilumisen sijaan. Mukava välillä näinkin päin.
Ottelun lopputulos 1-1 oli varsin oikeutettu, vaikka voitto olisi kahdelle kärkipään porukalle varmasti maistunut molemmille. HPK oli hitusen lähempänä voittoa, mutta viimeisenä esteenä Kerhon voitolle hääri Lukon maalivahti Tom Draper.

Kapaset Kerhon parhaat
Kerhon Kapaset, Kimmo ja Niko, olivat Lukko-ottelussa HPK:n parhaat. Kimmo torjui maalilla hienosti ja Niko viimeisteli HPK:n ainokaisen ja pelasi muutenkin pirteästi. Niko on tiukasti kiinni MM-kisapaikassa, mikäli samanlaiset otteet SM-liigassa ja maajoukkueessa jatkuvat.

TPS-viikon kautta joulutauolle
SM-liigan syyskausi lähenee loppuaan. HPK:lla on edessään vielä kaksi ottelua, molemmat hallitsevaa Suomen mestaria Turun Palloseuraa vastaan. TPS-otteluiden alkuasetelmat voit lukea HPK-fanisivujen viikkoennakosta, josta saat hyviä vinkkejä myös mm. vedonlyöntiin. Torstaina HPK matkustaa Turkuun ja lauantaina TPS tulee vieraaksi Rinkelinmäelle HPK:n 70-vuotisjuhlaotteluun.

HPK - Lukko 1-1 (1-0, 0-1, 0-0)