Santala syötteli Pelicansin kumoon

5-1

Sarjajumbo Lahden Pelicans kiusasi HPK:ta erän verran jääkiekkoliigan lauantain kamppailussa, mutta loppua kohden Kerho kiristi otettaan ja latoi taululle lopulta selvät 5-1 (0-1, 2-0, 3-0) -voittolukemat.
HPK:n voiton takuumiehenä kunnostautui nuori keskushyökkääjä Tommi Santala, joka antoi syötön kolmeen Kerhon maaliin.

Pelicans vei avauserän
Viime aikoina pirteästi pelannut Pelicans voitti ensimmäisen erän 0-1 Tommi Turusen maalilla. Turunen tuikkasi maalinsa aivan Kimmo Kapasen nenän edestä. Pelicansin ykkösketju oli muutenkin avauserässä terävänä ja järjesteli HPK:n maalille tilanteita lähes jokaisessa vaihdossaan.
Toisessa erässä tahti muuttui. Kerho otti ohjat käsiinsä ja Pelicans putosi kyydistä. Ruotsalaispuolustaja Oscar Ackeström laukoi tasoitusmaalin erän alussa ja taukojohdon 2-1 teki latvialainen pakki Rodrigo Lavins.

Kolmas erä HPK-juhlaa
Myös kolmas Kerhon maali merkittiin puolustajalle. Viime kaudella Lahdessa Pelicansin kapteenina pelannut Kimmo Peltonen kuritti vanhaa seuraansa kolmannen erän alussa tekemällä 3-1 -maalin.
Kaksi viimeistä Kerhon maalia tekivätkin sitten hyökkääjät. Illan tehomies Tommi Santala löysi ensin syötöllään Mikko Peltolan ja loppunumerot teki viimeisellä minuutilla "Tupu-Hupu-Lupu" -ketjun Timo Pärssinen.
Lauantai-illan kamppailu oli harmitonta liigaviihdettä kaikin puolin. HPK sai mitä halusi, Pelicans teki mitä pystyi eikä kumpikaan joukkue saanut minkäänlaista jobinpostia loukkaantumisten tai muiden sellaisten myötä. Peli oli varsin siistiä eikä kumpikaan joukkue yltynyt sikailuun.

Santala putsasi palkintopöydän
HPK:n ykkösmies oli Pelicansia vastaan kolme syöttöpistettä kerännyt Tommi Santala. Oscar Ackeström (1+1) ja Rodrigo Lavins (1+1) säestivät häntä hyvin. Myös 29 laukausta torjunut maalivahti Kimmo Kapanen voi olla iltapuhteeseensa tyytyväinen.
Kerhon pelit jatkuvat torstaina vierasottelulla Porissa. Sunnuntaina HPK saa vieraakseen Rinkelinmäelle JYPin. JYP-ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla.

HPK - Pelicans 5-1 (0-1, 2-0, 3-0)