"Pyörremyrskyketju" pohjusti HPK:lle voiton pronssiottelusta
HPK päätti kautensa mitalijuhliin

5-2

Rinkelinmäen jäähalli yleisö sai mitä halusi SM-liigan pronssiottelussa. HPK päätti kautensa faniensa edessä mitalijuhliin, kun HIFK kukistui pronssiottelussa lukemin 5-2 (0-0, 2-1, 3-1).

Avauserä tunnusteltiin
Pronssiottelu ensimmäisessä erässä molempien joukkueiden pelissä näkyi vielä välierätappioiden tuoma pettymys, eikä parasta mahdollista jääkiekkoviihdettä tarjottu. Erän tähtinä loistivatkin maalivahdit, HPK:n Kimmo Kapanen (10 torjuntaa) ja HIFK:n Ari Ahonen (11).
Maalien (0-0) lisäksi myös jäähyt menivät sopuisasti tasan (2-2).

Palo käynnisti HPK:n
Ottelun startti nähtiinkin kunnolla vasta toisen erän lähestyessä puoliväliä. Käynnistäjäksi nousi kokenut kehäkettu Marko Palo. HPK:n pelatessa ylivoimaa "Kyy" pyöritti kaukalon kulmassa ja pisti yllättävästi kiekon jäätä pitkin kohti maalia. HIFK-vahti Ahonen imaisi kiekon etunurkasta sisään ja HPK johti 1-0.
Lisää juhlittavaa Rinkelinmäen yleisö sai viitisen minuuttia myöhemmin Timo Pärssisen toimesta. "Pärä" karkasi läpi ja veivasi kiekon HIFK-pelaajien estelyistä huolimatta verkon perukoille. Pärssinen huitaisi kiekon kaatuessaankin maalivahti Ahosen alta verkkoon.
HPK:n maalit pakottivat myös HIFK:n parantamaan peliään. Erän lopulla Aki Uusikartano ohjasikin maalin edestä Toni Lydmanin syötön ohi Kerhon maalivahdin Kimmo Kapasen ja tauolle lähdettiin lukemissa 2-1.

Pärssiselle toinen maali
Kolmas erä ehti vanheta seitsemän minuuttia, kun hyvän pronssipelin pelannut "pyörremyrskyketju" Timo Pärssinen-Niko Kapanen-Jukka Hentunen riemastutti jälleen HPK-faneja. Kapanen ja Hentunen saivat syöttöpisteet Pärssisen viedessä illan toisella maalillaan Kerhon 3-1 -karkumatkalle.
HPK näytti vievän voiton edellä mainituilla lukemilla, kunnes ex-kerholainen Toni Mäkiaho sytytti "kissapedot" vielä kerran taisteluun. Mäkiahon maalilla HIFK tuli maalin päähän 3-2:een.
Niko Kapanen oli HIFK:lle kuitenkin pronssiottelussa liikaa. Kapanen syötti Roman Simicekin maalin tekoon kaksi minuuttia ennen loppua ja HPK otti jälleen kahden maalin johdon.
Loppunumerot 5-2 viimeisteli Tommi Santala tyhjään maaliin Sebastian Sulun ja maalivahti Kimmo Kapasen syötöistä.

Mitalit kaulaan ja kesälomalleHPK:N JOUKKUE MITALIPOTRETISSA
Summerin soitua Rinkelinmäen hallissa alkoivat HPK:n pronssijuhlat. Pelaajat saivat mitalit kaulaansa ja kiersivät kaukaloa kiittämässä kotiyleisöään. Valokuvauksen jälkeen Kerhon edustusjoukkueen jäsenet olivatkin valmiina lähtemään ansaitulle kesälomalle kahdeksan kuukautta kestäneen jääkiekkokauden päätyttyä.
Tämän kevään pronssi oli HPK:lle viides mitali SM-liigassa yhdeksän vuoden sisällä. Kerholla on saanut pronssia kausina 1991, 1997, 1998 ja nyt 1999. Keväällä 1993 HPK oli hopealla. Kaikkiaan HPK on voittanut historiansa aikana seitsemän SM-mitalia, kaksi hopeaa ja viisi pronssia.

TPS ja Jokerit ratkaisevat kullan kohtalon
SM-liigan loppuottelussa kohtaavat Turun Palloseura ja Helsingin Jokerit. Finaalisarja alkaa tiistaina 10. huhtikuuta Turussa.
Finaali ratkeaa kolmella voitolla. Kanada-maljan voittaja on selvillä aikaisintaan perjantaina 14.4.  ja viimeistään tiistaina 18.4.

Haarniska-Netin tähtikiekot:
Timo Pärssinen
Pärssinen kokosi hyvin itsensä penkin alle menneiden välierien jälkeen ja teki pronssiottelussa kaksi maalia HIFK:n verkkoon. Pitkälti "Pärän" osumien turvin HPK varmisti mitalinsa.

Niko Kapanen
Johti pronssiottelun parasta ketjua mallikkaasti. Välieräottelut menivät koko ketjulta huonosti, mutta pronssipelissä Kapanenkin oli elementissään saalistaen kolme syöttöpistettä. Vahvat huhut vievät Kapasta pois Kerhosta - oliko pronssiottelun tehosaalis "Lallin" viimeinen palvelus kasvattajaseuralle?

Kimmo Kapanen
Torjui hyvin HIFK:n hyökkäykset kriittisillä hetkillä, eivätkä "kissapedot" päässeet peliin mukaan. Sai syöttöpisteen Tommi Santalan 5-2 -osumaan. Pronssi oli Kapasen ensimmäinen miesten SM-mitali.
Tähtikiekko-kisan lopputulokset 8 playoff-ottelun jälkeen: Kimmo Kapanen 11, Niko Kapanen 9, Timo Pärssinen 7, Marko Palo 6, Tomas Vlasak 5, Jukka Hentunen 4,  Rodrigo Lavins 3, Sebastian Sulku 2, Jonas Junkka 1, Jarkko Savijoki 1, Roman Simicek 1

HPK - HIFK 5-2 (0-0, 2-1, 3-1)