Ensimmäinen näytös toi tappion

4-1

HPK kohtaa TPS:n kahdesti kolmen päivän sisällä. Kamppailun ensimmäinen näytös Turkuhallissa meni TPS:lle 4-1 (3-0, 0-1, 1-0), mutta taistelu jatkuu lauantaina Hämeenlinnassa.

Sahlstedt Kerhon turma
Ottelu ratkesi jo ensimmäisessä erässä, kun TPS teki kolme maalia ja pääsi erätauolle 3-0 -johdossa. Raumalaislähtöinen Kimmo Rintanen vei Tepsin alivoimalla 1-0 -johtoon vajaan kuuden minuutin jälkeen ja sen jälkeen toinen raumalaiskasvatti Kalle Sahlstedt iski kiekon kaksi kertaa Kimmo Kapasen selän taakse. Se riitti Kerholle torstain ottelussa, sillä kaksi viimeistä erää luisteltiin jo melko ponnettomasti joulutunnelmissa.

Palo iski HPK:n ainokaisen
Toinen erä oli HPK:lta paras koko ottelussa. Marko Palo kavensi tilanteeksi 1-3 Tommi Santalan ja Jarkko Savijoen syötöstä. TPS jäi kakkoserässä nollille, mutta kummempaa kiriä Kerho ei kuitenkaan saanut enää aikaan. Kolmannen erän ainoan maalin tekikin TPS:n kultakypärä Kai Nurminen. 90-luvun alussa HPK:ssa SM-liigan maalikuninkuuden voittaneen Nurmisen rannelaukaus on sivaltanut jälleen tälläkin kaudella maaleja hurjaan tahtiin.

Palo ja Santala Kerhon parhaita
HPK:n tshekit ja "nuorisoketju" olivat Turussa melko ponnettomia. Heille jäikin paljon parannettavaa lauantain otteluun Rinkelinmäelle, joka päättää HPK:n osalta myös SM-liigan syyskauden. Tähtipelaajien heikon esityksen johdosta HPK:n parhaimmiksi nousivatkin Kerhon ainoan maalin tehnyt Marko Palo ja osuman syöttänyt Tommi Santala. Jokereista kesken syksyn HPK:hon tullut Santala on ollut todella pirteä näky. Hän on tehnyt kohtuullisesti pisteitä ja hoitanut muutenkin leiviskänsä kunnialla.
Turun esitys oli kokonaisuutena Kerholta melko heikko, mutta lauantaina on luvassa, tai ainakin pitäisi olla, jo paljon terävämpi HPK. Silloin pelataan nimittäin Rinkelinmäen vaativan kotiyleisön edessä, ja kyseessä on vieläpä HPK:n 70-vuotisjuhlaottelu. Ottelu päättää samalla SM-liigan syyskauden, joten peli on kaikin puolin tärkeä Kerholle. Panokset saavatkin varmasti HPK:n kinttuihin vipinää aivan eri tavalla kuin mitä torstaina nähtiin.

TPS - HPK 4-1 (3-0, 0-1, 1-0)