SaiPa oli vain vastaantulija HPK:lle

1-6

SM-liigan pudotuspeleihin mielivä Saimaan Pallo sai vain haaveilla pistepussinsa karttumisesta lauantai-iltana, kun HPK haki pisteet Kisapuistosta selvin numeroin 1-6 (0-1, 1-2, 0-3).
Kovaan kuntoon pudotuspelien alla vertynyt HPK oli jokaisella osa-alueella luokkaa SaiPaa parempi. Hyökkäyksessä luistin kulki ja puolustuspäässä hommat hoidettiin varmasti.

Kolmen maalin johtoon
MTV3:n Hockey Night-ohjelma kysyi SM-liigan pelaajilta, ketä vastustajaa vastaan he eivät haluaisi pelata. HPK:n puolustaja Jonas Junkka sijoittui äänestyksessä puolustajista toiseksi heti Toni Lydmanin jälkeen. Lauantaina hän osoitti jälleen, miksi. Lappeenrannan Kisapuiston avausmaalin odotus päättyi ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla, kun Junkan laukaus löysi tiensä verkkoon ja HPK pääsi tauolle 0-1 -johdossa.
Toisen erän alussa säpinä SaiPan maalivahdin Jussi Markkasen maalilla lisääntyi ja tulostakin syntyi. Ajassa 24.58 Kimmo Peltonen teki HPK:n toisen maalin.
Viitisen minuuttia myöhemmin Niko Kapanen vei Kerhon jo kolmen maalin karkumatkalle ja lappeenrantalaisten usko omiin alkoi karista.
SaiPan maalitykki Vladimir Machuldan maali erän lopussa toi SaiPalle vain laihaa lohtua.

HPK karkasi selvään voittoon
Ottelun lopullinen ratkaisu tuli kolmannen erän alussa, kun Oscar Ackeström pyssytti ylivoimalla siniviivalta 1-4 -lukemat.
Kisapuiston kellot pysähtyivät maalin merkiksi uudelleen ajassa 48.04. HPK:n ylivoima tehosi jälleen ja tulokaspuolustaja Kimmo Peltonen teki jo illan toisen maalinsa.
Peltosen esimerkistä innostuneena myös Niko Kapanen iski toisen maalin. Neljä minuuttia ennen loppua "Lalli" teki loppunumerot 1-6.

Vlasak hurjassa vireessä
Kaksi maalia tehneiden Peltosen ja Kapasen lisäksi myös Jonas Junkka (1+1) ja Roman Simicek (0+2) saivat kokoon kaksi pistettä. Yksi mies oli kuitenkin ylitse muiden: kultakypärä Tomas Vlasak sai Lappeenrannassa peräti neljä syöttöpistettä ja oli näin selvästi illan tehokkain kerholainen.

Kolme ottelua jäljellä
SM-liigan runkosarjaa on vielä kolme ottelua pelaamatta. HPK on Tapparasta ja sarjan kakkossijasta kahden pisteen päässä. Kerho saattaa kuitenkin kuroa eron umpeen, sillä HPK:n loppuohjelma on Tapparaa helpompi.
HPK pelaa torstaina Ilvestä, lauantaina Ässiä ja sunnuntaina Pelicansia vastaan. Tappara puolestaan kohtaa Jokerit, Lukon ja TPS:n.

SaiPa - HPK 1-6 (0-1, 1-2, 0-3)