Juhlaottelu yhtä juhlaa

3-2

Torstaina Turussa vaisulla pelillä TPS:lle hävinnyt HPK maksoi Tepsille kalavelat kotikentällään Rinkelinmäellä. Joukkue juhlisti Hämeenlinnan Pallokerhon 70-vuotissynttäreitä parhaalla mahdollisella tavalla, 3-2 (1-0, 2-1, 0-1) -voitolla sarjajohtajasta ja hallitsevasta Suomen mestarista TPS:stä.

HPK:lla väkevä alku
Kerho aloitti kotiottelunsa totuttuun tapaan räväkästi. Seitsemän minuutin kohdalla kotijoukkue siirtyi johtoon, kun ruotsalaispuolustaja Jonas Junkka laukoi kiekon TPS:n maaliin. Osuma jäi avauserän ainoaksi, kun Kimmo Kapanen torjui HPK:n maalissa Tepsin erän lopun maalintekoyritykset.
Toisen erän alussa Kerho karkasi lopullisesti. Ensin alkukauden tehottomasti pelannut puolustajatulokas Kimmo Peltonen iski numeroiksi 2-0 ja pian Peltosen maalin jälkeen Roman Simicek ja Tomas Vlasak juonivat kumilätkän nuoren TPS-maalivahdin Antero Niittymäen selän taakse. Tilanne oli hetkessä jo 3-0, eikä TPS enää siitä toipunut vaikka lopulta Ville Vahalahden ja Tomi Kallion kavennusmaalien turvin Kerhoa hiukan hätyyttelikin.

Vlasak sai suihkukomennuksen
Ottelussa nähtiin sekin harvinaisuus, että HPK:n kultakypärä Tomas Vlasak äityi tappelemaan. Vlasakin tshekkiläinen temperamentti kiehahti ja hän otti kolmannessa erässä yhteen TPS:n Marco Tuokon kanssa. Molemmat passitettiin nujakkansa seurauksena suihkuun. Muutenkin ottelussa tunteet kävivät kuumina ja iskuja vaihdeltiin puolin ja toisin.

Kimmo Kapanen juhlapelin sankari
HPK:n paras juhlaottelussa oli 28 laukausta torjunut maalivahti Kimmo Kapanen, joka piti TPS:n hyvinä hetkinä HPK:ta pystyssä. Hän jätti TPS:n nuoren maalivahtikomeetan Antero Niittymäen täysin varjoonsa. Alkukauden haparoinneista ei ole Kapasen pelissä enää tietoakaan, vaan "Ikku" on illasta toiseen itse varmuus.
SM-liiga lähtee nyt parin viikon mittaiselle joulutauolle. Pelit jatkuvat jälleen 28. joulukuuta. HPK:n osalta kevätkausi alkaa Raumalla, jossa Kerho testaa heti joulupyhien jälkeen kotijoukkue Lukon terävyyden.

HPK - TPS 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)