Ackeström laukoi voittoputkelle jatkoa

4-3

HPK:n voittoputki kasvoi jo seitsemän ottelun pituiseksi, kun Kerho kaatoi Lukon 4-3 (1-0, 0-1, 2-2, 1-0) puolustaja Oscar Ackeström jatkoaikamaalilla.

SM-liigan syyskauden superyllättäjä Lukko kiusasi HPK:ta yli kolme erää, kunnes Ackeström vapautti kotiyleisön piinasta. Syötön ruotsalaisen tehopakin ylivoimaosumaan tarjoilivat ottelun tehomies Tomas Vlasak ja Tommi Santala. Jatkoaikaa edelsi jännittävä ja vauhdikas kolmas erä, joka päättyi tasan 2-2.

Peltola iski ruuhkasta
Kolmanteen erään lähdettiin numeroissa 1-1, mutta erä ehti vanheta vain 29 sekuntia, kun viikko sitten HPK:n riveihin Ilveksestä siirtynyt Mikko Peltola suti ruuhkasta Kerhon johtoon. Syöttäjäksi merkittiin Tomas Vlasak. Maalin lisäksi Peltola oli muutenkin pirteä ja yhteistyö hänen ja ykkösketjun muiden hyökkääjien (Vlasak, Santala) toimii hyvin.
Iloa Peltolan maalista kesti kuitenkin vain reilu viisi minuuttia, kun Lukon Petri Lätti iski numerot tasoihin.

Nedved nosti Lukon tasoihin lopussa
HPK meni uudelleen johtoon kolmannen erän puolivälissä, kun nuori Jyrki Louhi lirutti kiekon Lukko-maalivahti Tom Draperin haaroista sisään. Tämäkään ei vielä riittänyt Lukolle. Kaksi minuuttia ja 42 sekuntia ennen loppua "kettujen" tshekkivahvistus Zdenek Nedved juonitteli itsensä läpi, eikä jättänyt Kimmo Kapaselle mahdollisuuksia.
Peli meni jatkoajalle, jota ehdittiin pelata puolentoista minuutin verran Lukon Kimmo Lotvosen saadessa jäähyn. HPK ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä: Oscar Ackeström laukoi Lukon maalin verkot tötterölle ja raumalaisvahti Draper hakkasi suutuksissaan mailansa säpäleiksi maalin tolppaan.
HPK:n parhaat miehet Lukko-ottelussa löytyvät ykkösketjusta: Tomas Vlasak (1+2) oli jälleen omaa luokkaansa, Tommi Santala (0+2) säesti hyvin ja Mikko Peltola (1+0) uurasti hienosti laidassa. Myös toinen "Ilves-tulokas", puolustaja Rodrigo Lavins ansaitsee kiitokset. Sen sijaan maalivahti Kimmo Kapanen ei ollut torstaina parhaimmillaan. Tiistaiksi on hänenkin parannettava peliään, mikäli Kerho aikoo jatkaa voittoputkeaan.

Kumman putki katkeaa tiistaina?
Tiistaina on Helsingin Areenalla paljon pelissä. Silloin kentälle luistelevat Jokerit ja HPK, joilla molemmilla on komeat putket "päällä". Kerholla on seitsemän voittoa putkeen ja Jokerit puolestaan on pelannut tappiotta kahdeksan ottelua peräkkäin. Areenan jäällä taistellaan paitsi kahdesta sarjapisteestä ja SM-liigan kolmannesta sijasta, myös menestyksekkäiden otteluputkien jatkumisen puolesta.

HPK - Lukko 4-3 ja. (1-0, 0-1, 2-2, 1-0)