HPK:n toinen erä liikaa Ilvekselle

5-2

Tampereen Ilves ei saanut Hämeenlinnasta apua tukalaan tilanteeseensa pudotuspeliviivalla. Avauserän tamperelaiset voittivat, mutta toisessa erässä HPK teki kolme maalia ja voitti lopulta 5-2 (0-1, 3-0, 2-1).

Ilves vei ensimmäisen erän
Runkosarjan kahdeksannesta sijasta eli viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Ilves tuli vauhdilla ensimmäiseen erään. Pisteitä kipeästi kaipaavien tamperelaiset saivatkin palkinnon hyvästä alusta ajassa 8.20, kun Tommi Miettinen laukoi HPK-maalivahti Kimmo Kapasesta pompanneen kiekon verkkoon. Miettisen maali syntyi ylivoimalla.
Toisen erän alussa HPK ryhdistäytyi. Timo Pärssinen teki odotetun tasoitusmaalin illan tehoritarin Jyrki Louhen namusyötöstä ja Rinkelinmäen yleisö heräsi.

HPK ratkaisi 23 sekunnissa
Otteluun ratkaisuun Kerho ei sitten tarvinnutkaan 23 sekuntia enempää. Ajassa 30.01 Antti Miettinen suti maalinedusruuhkasta kauden toisen liigamaalinsa ja seuraavan kerran Rinkelinmäen pelikello pysähtyi ajassa 30.24, kun Roman Simicek iski Tomas Vlasakin soolon paluukiekon verkkoon.
Simicekin maalin jälkeen Ilveksen valmentaja Heikki Mälkiä herätteli joukkuettaan aikalisällä.

Aallolle ja Sululle maalit
Mälkiä saikin Ilveksen syttymään vielä kerran. Kolmannen erän alussa kesken kauden HPK:sta Tampereelle siirtynyt Petr Tenkrat nosti joukkueensa maalin päähän, mutta Tenkratin maaliin Ilveksen ilonaiheet loppuivatkin.
Tulokaspuolustja Teemu Aalto kasvatti melko laihaa maalitiliään 4-2 -osumalla ja Sebastian Sulku laukoi vielä loppuhetkillä muodollisen viidennen maalin nuoren Ilves-vahdin Kristian Antilan taakse.

Louhelle kolme syöttöpistettä
Jyrki Louhi oli HPK:n paras Ilves-ottelussa. Vikkelä laituri syötti kolme maalia. Timo Pärssinen keräsi tehot 1+1 ja Niko Kapanen 0+2.
Jääkiekon SM-liigan runkosarjassa on jäljellä enää kaksi pelikierrosta. HPK on kahden pisteen päässä kakkossijasta. HPK pelaa vielä kahta liigan tyvipään joukkuetta eli Porin Ässiä ja Lahden Pelicansia vastaan. Lauantaina Ässät saapuu Rinkelinmäelle ja sunnuntaina HPK matkustaa Lahteen.
Sunnuntaina selviää myös Kerhon lopullinen runkosarjasijoitus ja pudotuspelivastustaja.

HPK - Ilves 5-2 (0-1, 3-0, 2-1)