HPK:n nousee kohisten

4-1

HPK:n nousu kohti kärkeä jääkiekon SM-liigassa jatkuu. Torstai-iltana yli viikon mittaiselta maaottelutauolta palanneet kerholaiset pyörittivät Tampereen Ilveksen kumoon maalein 4-1 (2-1, 0-0, 2-0).

HPK aloitti ottelun vauhdilla - niin kuin aina kotikentällä. Jo vajaan kahden minuutin jälkeen valotaululla komeilivatkin Kerhon 2-0 -johtolukemat, maalintekijöinä Jonas Junkka ja neljättä otteluaan HPK:ssa pelannut Tommi Santala. Kaksi minuuttia ja kaksi maalia riitti myös Ilveksen maalissa aloittaneelle nuorelle Kristian Antilalle ja veräjän suulle luisteli tupsukorvien ykkösmaalivahti Pasi Kuivalainen, joka olikin loppupelin ajan täystyöllistetty. Maalivahdin vaihto piristikin Ilveksen peliä ja erän lopulla Mika Arvaja kavensi pelin 2-1:een. Tämä jäikin tamperelaisten illan ainoaksi maaliksi.

Miettinen teki historiaa
Vaikka HPK sai otteluun lentävän lähdön, saatiin seuraavaa Kerhon maalia odotella aina ottelun viimeiselle viisiminuuttiselle saakka. Kerhon kultakypärä Tomas Vlasak alkoi haudata 3-1 -maalillaan jo Ilveksen viimeisiäkin haaveita. Syötön maaliin antoi Sebastian Sulku, joka oli torstai-illan tehokkain kerholainen kahdella syötöllään.
HPK:n viimeisen maalin teki tyhjiin Antti Miettinen Ilveksen hakiessa kavennusta ilman maalivahtia. Maali jää historian kirjoihin, sillä se oli 19-vuotiaalle Miettiselle liigauran ensimmäinen. Aiemmin tällä kaudella myös toinen nuori HPK-kasvatti on avannut maalitilinsä liigassa: Olli Sillanpää onnistui taannoin TV-ottelussa Porin Ässiä vastaan.

Sunnuntaina TV-ottelu
Seuraava ottelu HPK:lla on edessään ensi sunnuntaina juuri Ässiä vastaan. Ja kuinka ollakaan, peli on myös MTV3:n Hockey Night-ottelu. Suora lähetys Rinkelinmäeltä alkaa MTV3-kanavalla sunnuntaina kello 15.50. HPK:n pelitahti jatkuu myös Ässät-ottelun jälkeen tiukkana: jo tiistaina HPK matkustaa Lahteen sarjajumbo Pelicansin vieraaksi.

HPK - Ilves 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)