Runkosarja onnellisesti päätökseen

4-6

HPK sai pelattua SM-liigan runkosarjan kunnialliseen loppuun sunnuntaina. Kerhon 4-6 (1-3, 2-2, 1-1) -voitto tiesi paitsi seuran uutta piste-ennätystä (71) myös runkosarjan kakkostilaa.

Pelicans pelotteli alussa
HPK lähti päätöskierrokselle sarjakakkosena. Kakkossijan lopullinen varmistuminen vaati kuitenkin Pelicansin voittamista Lahdessa.
Nuori kotijoukkue pelotteli Kerhon pelaajia ja faneja ottelun alussa, kun puolustaja Jussi-Antti Reimari laukoi "pussileuat".
HPK:n maaleja saatiin odottaa aina 16 minuutin paremmalle puolelle, mutta kun maalitili saatiin auki, osumia ropisikin sitten kunnolla.
Kapteeni Jarkko Savijoki sytytti Kerhon tasoitusosumallaan. 51 sekuntia Savijoen maalista iski Niko Kapanen, jonka laukaus muutti suuntaa Pelicans-puolustajasta. Kapasen maalista ehti kulua vain 15 sekuntia, kun Tommi Santala vei Kerhon jo 1-3 -johtoon.

Maaleja vuorotahtiin
Toisessa erässä joukkueet tekivät maaleja vuorotahdilla. Kotijoukkueen Jouko Myrrä iski kakkosjakson alussa Pelicansin maalin päähän, mutta Jukka Hentunen vei HPK:n hetkeä myöhemmin uudelleen kahden maalin karkumatkalle.
Tommi Turunen teki Pelicansille 2-3 -kavennuksen, mutta Jukka Hentunen iski pari minuuttia myöhemmin jo toisen maalinsa ja Kerho pääsi erätauolle 3-5 -johdossa.

Pelicans sai hyvän päätöksen runkosarjalle
Kolmannessa erässä nähtiin kaksi maalia, erän alussa ja lopussa. Niko Kapanen teki HPK:n kuudennen maalin aivan kolmosjakson ensi minuuteilla.
Pelicansin tehopelaaja Tommi Turunen teki Pelicansin kavennuksen vain 12 sekuntia ennen ottelun ja runkosarjan päättymistä ylivoimalla Pelicansin pelatessa ilman maalivahtia. Näin lahtelaiset saivat hyvän latauksen putoamiskarsintoihin.

"Pyörremyrskyketju" playoff-vireessä
HPK:n "pyörremyrskyketju" osoitti Lahdessa playoff-virettä parhaalla mahdollisella tavalla. Ketju iski neljä maalia ja pelasi jälleen vauhdikasta taitokiekkoa.
"Pyörremyrskyketjun" sentteri Niko Kapanen (2+0) ja laiturit Jukka Hentunen (2+0) ja Timo Pärssinen (0+3) olivat Kerhon tehokkaimmat pelaajat. Myös latvialaispuolustaja Rodrigo Lavins (0+2) pelasi hyvin.
Kotijoukkue Pelicansista Tommi Turunen iski tehot 2+1 ja Jouko Myrrä 1+2.

Pelicans - HPK 4-6 (1-3, 2-2, 1-1)