HPK:n voittoputki katkesi

2-3

HPK:n kahdeksan ottelun voittoputki katkesi sunnuntai-iltapäivän tv-ottelussa Jyväskylän JYPiä vastaan, kun kolmella kentällä pelannut Kerho menetti otteensa kolmannessa erässä ja hävisi JYPille maalein 2-3 (0-1, 2-0, 0-2).
HPK:lla oli ennen JYP-ottelua 16 viimeisestä ottelusta 15 voittoa ja yksi tappio, joten sunnuntain häviö menee kyllä "tilastotappioiden" sarakkeeseen.

Satosaari avauserän hahmo
HPK aloitti ottelun - niinkuin aina - hurjalla tempolla ja JYPiä vietiin ajoittain kuin litran mittaa. Kerho kehitti parin avausminuutin aikana monta avopaikkaa jyväskyläläismaalille, mutta JYPin maalivahti Tommi Satosaari venyi tolppien välissä pariin huipputorjuntaan.
HPK:n hurjan alkurynnistyksen jälkeen puntit tasoittuivat hiukan ja myös JYP pääsi pariin hyökkäykseen. Jyväskyläläiset käyttivätkin harvat paikkansa tehokkaasti hyväksi. Maalitykki Jaroslav Bednar laukoi ylivoimalla ja puolustaja Kalle Koskinen ohjasi kiekon sisään. Kimmo Kapanen oli HPK:n maalissa vailla mahdollisuuksia.
Huippuerän pelanneen Tommi Satosaaren johdolla JYP vei avauserän nimiinsä 0-1.

"Satosaari-magia" murtui
Toisessa erässä murtui sitten myös "Satosaari-magia" ja HPK:kin pääsi maalien makuun. Jukka Hentunen pamautti B-pisteiden välistä sydämensä kyllyydestä tasoitusmaalin ja johto-osuman vispasi maalin kulmalta kapteeni Jarkko Savijoki. Tommi Santala tarjosi Savijoelle namupassin maalin kulmalle ja "Jakella" oli ruhtinaallisesti aikaa tuikata kiekko yläkulmaan.
Lisämaaleihinkin oli mahdollisuuksia, mutta Satosaari torjui Hentusen ja Savijoen tilanteita lukuunottamatta muut laukaukset. Hän koppasi kiinni myös Niko Kapasen rangaistuslaukauksen.

JYP ratkaisi erän alussa
Kolmanteen erään lähdettiin HPK:n johdossa ja peli oli Kerhon käsissä, mutta "ritarit" tupeksivat voiton avaimet käsistään. Jukka Hentusen tyhmä jäähy kostautui Pekka Poikolaisen tasoituksen muodossa ja Oscar Ackeströmin lepsu miesvartiointi päästi Toni Koivusen ohjaamaan voittomaalin.
Ottelun loppu oli JYPin hallussa ja ajoittain näytti, ettei HPK:lla ollut edes halua tehdä maaleja ja voittaa. Yritykset hyökkäyspäässä olivat väkinäisiä ja omassa päässä Kerho otti typeriä rangaistuksia, joiden aikana JYPillä ei ollut vaikeuksia pitää omaa maalia puhtaana.
Osaltaan HPK:n kolmannen erän lepsuus on selitettävissä pelaajien väsymyksellä. HPK lähti otteluun kolmella ketjulla ja ottelun alussa vielä puolustaja Tomi Källarsson joutui jättämään pelin kesken. Suuri työmäärä alkoi näkymään pelaajien jaloissa ja viimeinen puristus puuttui lopussa.

Junkka kävi kuumana
Etenkään puolustaja Jonas Junkka ei ollut kolmannessa erässä omalla tasollaan. Mies otti pari turhaa jäähyä ja muutenkaan Junkan peli ei luistanut parhaaseen malliin. HPK:n viimeisetkin toiveet tasoitusmaalista valuivat käytännössä hukkaan Junkan ottaessa viimeisillä minuuteilla typerän jäähyn omassa päässä.
Myöskään "pyörremyrskyketju" ei loistanut sunnuntaina normaaliin tyyliin. Alkuminuuttien pyörityksessä myös Pärssinen-Kapanen-Hentunen olivat huipussaan, mutta loppua kohden peli hiipui. Esimerkiksi Niko Kapanen tuhri rankkarin ja antoi yhden karkean harhasyötön omassa päässä, joten kaikki ei ollut sunnuntaina kunnossa.