TPS jäi HPK:n jyrän alle

3-5

Hallitseva Suomen mestari, SM-liigaa johtava Turun Palloseura jäi täysin altavastaajaksi, kun tämän hetken kovakuntoisin liigajoukkue Hämeenlinnan Pallokerho vieraili Turku-hallissa. HPK:n voittonumerot 3-5 (0-1, 1-2, 2-2) jopa hieman mairittelevat TPS:aa, sillä tulos olisi voinut olla turkulaisittain paljon huonompikin.

Lavinsille avausmaali HPK:ssa
HPK vei ensimmäisen erän 0-1 Tommi Santalan maalilla. Toisen erän alussa TPS tuli tasoihin ylivoimalla, mutta HPK ei lannistunut. Timo Pärssinen iski 1-2 -johdon ja pari minuuttia myöhemmin latvialaispuolustaja Rodrigo Lavins laukoi tilanteeksi jo 1-3. Maali oli muutama viikko sitten Ilveksestä HPK:hon siirtyneelle Lavinsille ensimmäinen Kerhon paidassa.

Parhaimmillaan 1-5
Kolmanteen erään HPK tuli entistä latautuneempana ja TPS:n viimeisetkin toivonrippeet hävisivät Jonas Junkan laukoessa taululle kolmen maalin vierasjohdon. Junkan maalin jälkeen myös TPS-maalivahti Antero Niittymäki sai tarpeekseen ja hänet vaihdettiin Fredrik Norrenaan.
Norrenan tulo maaliin ei kuitenkaan paljon auttanut. Mikko Peltolan tarkka yläkulmakuti vei Kerhon jo 1-5 -johtoon ja ilmassa oli teurastuksen makua.
Lopussa TPS pääsi tekemään pari kavennusmaalia ja sai loppunumerot itselleen jotenkuten kohtuullisiksi.

Kolmelle miehelle 1+1
HPK:n tehot jakautuivat lauantaina tasaisesti neljälle miehelle. Tommi Santala, Timo Pärssinen ja Rodrigo Lavins kokosivat tehot 1+1 ja käsivammastaan pelikuntoon toipunut Tomas Vlasak 0+2. Etenkin Lavinsin tehotilastot ovat mukavaa luettavaa. HPK näyttää saaneen Lavinsista - ja myös toisesta "Ilves-tulokkaasta" Mikko Peltolasta - hyvän vahvistuksen. Myös Maalivahti Kimmo Kapanen oli mies paikallaan, vaikka Mikael Holmqvistin ranneveto livahtikin maaliin varsin helposti.
Koko joukkue onnistui hyvin TPS:aa vastaan, mikä näkyi ja kuului myös valmentaja Teijo Räsäsestä ottelun jälkeen. "Olen tosi tyytyväinen. Jokainen pelaaja ansaitsee hatunnoston, sillä kaikki tekivät työnsä loistavasti", Räsänen kommentoi taiston tauottua.

Parin päivän hengähdystauko
HPK selvisi "playoff-viikostaan" loistavasti. Lähes suvereeniset voitot sarjan kahdesta kärkijoukkueesta, TPS:sta ja Tapparasta, olivat hienoja esityksiä. Maalin häviö Jokereille voidaan laskea joukkoon "tilastotappiot".
Kerhon joukkue saa nyt parin päivän hengästystauon, sillä seuraava ottelu on vasta torstaina HIFK:ta vastaan Helsingin jäähallissa. Seuraava kotiottelu on ensi lauantaina, kun Blues saapuu HPK:n vieraaksi Rinkelinmäelle.

TPS - HPK 3-5 (0-1, 1-2, 2-2)