HPK vahva kolmas erä ei riittänyt kuin jatkoajalle
Blues voitti jatkoajalla ja tasoitti otteluvoitot

4-3
Voitot 1-1

Blues satsasi kaikkensa puolivälierien kotiotteluun ja se kannatti. Espoolaiset tasoittivat otteluvoitot, kun Tommy Kiviaho ratkaisi puolivälierien toisen kamppailun jatkoajalla Bluesin hyväksi 4-3.
Jatkoaikaa edelsi HPK:n vahva kolmannen erän loppu. Kerhon maali "roikkui" jo ilmassa, mutta Blues selvisi jatkoajalle ja iski äkkikuolemamaalin.

Niko Kapanen karisti kipsin
Ottelun avausmaalia saatiin odottaa pitkälle yli ensimmäisen erän puolenvälin. Upeasti myös otteluparin avauspelissä torstaina Hämeenlinnassa pelannut Niko Kapanen murensi kipsin ajassa 14.17. Kapasen "puolilämäri" B-pisteen kaarelta espoolaismaalivahti Mika Oksan räpylän alta verkkon.

Blues soi toisessa erässä
Toisessa erässä Espoon areenan kaukalossa pelattiin Bluesin tahdissa. Ruotsalaisvahvistus Markus Kristoffersson tasoitti pelin jo 15 sekunnin pelin jälkeen.
Espoolaisten johtohahmo Peter Ahola lisäsi vettä myllyyn kahdeksan ja puoli minuuttia myöhemmin. Bluesin hyökkäyksen toiseen aaltoon noussut Ahola nosti kiekon lähietäisyydeltä HPK:n verkkoon.
HPK:n usko joutui kovalle koetukselle myös kolmannen erän alkuhetkillä, kun Blues hyödynsi sille siunaantuneen kahden miehen ylivoiman. Torstaina kaksi maalia Kerhon verkkoon iskenyt Jiri Vykoukal laukoi pelivälineen siniviivalta Kimmo Kapasen mailakäden puolelta verkkoon.

HPK nousi mukaan taisteluun
Kerho ei kuitenkaan luovuttanut ilman taistelua. Viitisen minuuttia Vykoukalin osuman jälkeen HPK:n "pyörremyrskyketju" hääräsi tuhoisasti Bluesin päädyssä.
Niko Kapanen syötti vasemmalta laidalta oikealle B-pisteelle Timo Pärssiselle, joka laukoi suoraan syötöstä kovan kudin etukulmasta sisään.
Pärssinen oli mukana myös HPK:n 3-3 -tasoitusmaalissa kolme minuuttia myöhemmin. Oscar Ackeström nosti kiekon siniviivalta maalille, Pärssinen laukoi maalivahti Oksan suojuksiin ja puolustaja Kimmo Peltonen nousi tuikkaamaan paluukiekon verkkoon. Tulokas Peltosen uran ensimmäisellä pudotuspelimaalilla Kerho tasoitti pelin.
Ottelun loppuhetkillä HPK:n pyöritys Bluesin maalilla oli hurjaa, mutta Espoon sinipaidat kestivät. Niinpä ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

Kiviaho juotti karvasta kalkkia
Lisäajalla Blues oli HPK:ta selvästi aktiivisempi ja vain Kimmo Kapasen torjunnat pitivät HPK:n toiveita yllä. Kapanenkin oli kuitenkin voimaton, kun ottelun ratkaisu näki päivänvalon ajassa 72.26.
Bluesin tshekkitaituri Otakar Janecky sai HPK:n puolustajien harhasyötön haltuunsa ja pääsi kuin kunniakujaa B-pisteiden välistä Kerhon maalille. "Otto" tarjoili syötön maalin kulmalle vapaaksi unohtuneelle Tommy Kiviaholle, joka pääsi sutaisemaan kiekon lähes tyhjään HPK:n maaliin.

Hyvää playoff-viihdettä
Vaikka lauantai-illan ottelun ratkaisu olikin hämeenlinnalaisittain ikävä, tarjosi ottelu silti yli 72 minuutin edestä vauhdikasta ja hyvää pudotuspeliviihdettä. Kentällä oli kaksi hyvää joukkuetta ja yleisölle tarjottiin jännitystä koko rahan edestä.
Lauantain ottelu tiesi sitä, että Espoossa pelataan vielä yksi peli tällä kaudella, neljäs puolivälierä HPK:n ja Bluesin välillä. Rinkelinmäellä espoolaisia tuskin enää sunnuntain jälkeen nähdään, sillä Kerho luovuttanee Bluesille matkalipun kesälomalle Espoon neljännen ottelun jälkeen.

"Käsittämätöntä!"
HPK:n valmentaja Teijo Räsänen oli ottelun jälkeen ymmärrettävästi pettynyt joukkueensa hävittyä pelin jatkoajalla. Räsäsen tunteenpurkauksen kohteeksi joutuivatkin tuomarit.
Räsäsen kommentti erotuomareiden Pekka Haajasen ja Timo Favorinin työskentelystä oli lyhyt, mutta ytimekäs: "Käsittämätöntä".

TPS:llä, HIFK:lla ja Jokereilla välieräpaikka katkolla
Lauantain kierroksella voittivat Bluesin lisäksi myös TPS, HIFK ja Jokerit. TPS rökitti Ilveksen 7-1, HIFK kukisti Tapparan jatkoajalla 3-2 ja Jokerit kukisti Lukon jalkapallonumeroin 1-0.
TPS ja HIFK johtavat ottelusarjojaan 2-0 ja heillä on mahdollisuus ottaa välieräpaikka jo sunnuntaina. Lukkoa voitoin 2-1 johtava Jokerit pääsee yrittämään ratkaisua maanantaina kotikentällään.

Blues-HPK 4-3 (0-1, 2-0, 1-2, 1-0)
1. erä
14.17 Niko Kapanen (Sebastian Sulku) 0-1 yv.

20.15 Markus Kristoffersson (Janecky) 1-1
28.47 Peter Ahola (Joonas Jääskeläinen-Esa Pirnes) 2-1 tv.

42.20 Jiri Vykoukal (Ahola) 3-1 yv.
47.05 Timo Pärssinen (N. Kapanen-Mikko Peltola) 3-2 yv.
50.18 Kimmo Peltonen (Pärssinen-Ackeström) 3-3 yv.

Tuomarit
Timo Favorin - Pekka Haajanen (Torkel Saarnio - Kari-Pekka Tarko).

Yleisöä
4 327

Haarniska-Netin tähtikiekot:
Niko Kapanen
Niko Kapanen oli lauantaina HPK:n ykköspelaaja. Komea laukaus tuotti 0-1 -maalin avauserässä ja upea syöttö Pärssiselle kolmannessa erässä käynnisti HPK:n kirin. Kapasen pelisilmä on mahtava ja "Lalli" on Kerholle tärkeä mies kevään ratkaisupeleissä.

Timo Pärssinen
Pärssinen oli ketjukaverinsa Niko Kapasen tavoin hyvä lauantaina. "Pärä" oli Kerhon kolmannen erän kirin pääarkkitehtejä: komea laukaus toi HPK:n 2-3:een ja esimerkillinen taistelu maalin edessä oli tärkeässä osassa Kimmo Peltosen 3-3 -tasoitusosuman synnyssä.

Kimmo Kapanen
Neljästä päästetystä maalista huolimatta maalivahti Kapanen kuului HPK:n parhaimmistoon. "Ikku" oli mainiossa torjuntavireessä, siitä kertoo suuri torjuntojen määrä (43) ottelussa. Jatkoajalla Kapanen piti HPK:ta pystyssä torjunnoillaan niin kauan kuin kykeni. Kiviahon ratkaisumaalille "Ikku" ei voinut mitään, eikä juuri muillekaan Bluesin osumille.

Tähtikiekko-kisan tilanne: Niko Kapanen 5, Marko Palo 3, Timo Pärssinen 2, Sebastian Sulku 1, Kimmo Kapanen 1