HPK haki revanssin vaikeimman kautta

4 - 5

Sunnuntaina heikon esityksen päätteeksi Ässille kotikentällään hävinnyt HPK haki revanssin tappiolleen Porista torstaina. Tosin 5-4 (1-2, 3-2, 0-0) -voitto tuli vaikeimman kautta: peli ratkesi vasta jatkoajalla Niko Kapasen lauottua tärkeät pisteet HPK:lle.

Ottelun alku oli HPK:n hallinnassa. Ykkösketjun tshekit veivasivat HPK:n 2-0 -johtoon ja Ässien kavennuksen jälkeen Jokereista kolmisen viikkoa sitten tullut Tommi Santala iski tilanteeksi 3-1. Kaikki näytti HPK:n kannalta hyvältä, mutta pari minuuttia Santalan osuman jälkeen  Ässät teki alivoimalla kavennuksen, ja Ondrej Steinerin kahdella peräkkäisellä maalilla porilaiset tulivat tasoihin ja menivät ohi. Tämän kauden puolustajatulokas Teemu Aalto ampui kuitenkin toisen erän viimeisellä sekunnilla tärkeän tasoitusmaalin.

Kapanen ampui ratkaisun
Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, vaikka paikkoja oli molemmilla. Maalivahdit, Ässien Mika Lehto ja HPK:n Ari Kumpula, torjuivat kuitenkin hyvin. Tasatilanteessa mentiin jatkoajalle, jota oli pelattu reilut kolme minuuttia, kun HPK:n "nuorisoketju" iski. Kiekko pelattiin ketjun sentterille Niko Kapaselle, joka vispasi kiekon ylänurkkaan ohi Lehdon ja varmisti HPK:lle tärkeät pisteet. Ennen Kapasenkin maalia HPK sai kiekon jatkoajalla Ässien reppuun, mutta maali hylättiin potkumaalina.
Ässät hallitsi kauttaaltaan ottelua, ja olisi voinut viedä paremmalla tuurilla pisteet. Hyvä yritys ei valitettavasti aina riitä, tulostakin tarvitaan. Ässien heikko menestys näkyy jo Isonmäen jäähallin lehtereilläkin: HPK-ottelua seurasi vain vajaat kolme tuhatta katsojaa.

Kumpula HPK:n hahmo
HPK:lle sattui puolustuksessa pahoja virheitä, mutta maalissa Ari Kumpula pelasi hienon ottelun neljästä takaiskumaalista. Kumpulan onnistumisesta kielivät omalta osaltaan 46 torjuntaa. Näyttääkin siltä, että Kumpula haastaa tosissaan Kimmo Kapasen tyaisteluun ykkösmaalivahdin paikasta. Kumpula kuuluikin ottelussa HPK:n parhammistoon. Pitkän loukkaantumisensa jälkeen torstaina pelihommiin palannut Roman Simicek uhkuu pelihaluja: Porissakin syntyivät tehot 1+2. Häntä säesti hyvin toinen ykkösketjun tshekki, kultakypärä Tomas Vlasak (1+1). Puolustajien ykkönen oli Oscar Ackeström, joka muun muassa syötti kaksi HPK:n osumaa.
Mainittakoon, että torstaina selvisi myös, että mm. Veikkaaja-lehdessä esitetty huhu Ässien puolustajan Vesa Salon siirtymisestä Hämeenlinnaan ja HPK:n Niko Marttilan Poriin, ei toteudu. Ässien seurajohto ilmoitti, että Salo jatkaa Ässissä, eikä siirry HPK:hon. Näin ollen "ritariryhmän" puolustuksessa ei ainakaan lähiaikoina tapahtune muutoksia.

HPK:n pelit jatkuvat lauantaina kotikentällä sarjakakkosta Tapparaa vastaan. Ottelu Rinkelinmäellä alkaa lauantaina kello 16.00 ja jaossa on sarjapisteiden ohella Hämeen herruus.

Ässät - HPK 4-5 ja. (1-2, 3-2, 0-0)