HPK:n syöksykierre jatkuu

5-2

HPK:n liigajoukkue hävisi kahdeksan ottelun voittoputkensa jatkeeksi jo neljännen ottelunsa peräjälkeen, kun Tappara oli lauantaina kotikentällään Kerhoa parempi maalein 5-2 (2-1, 2-1, 1-0). Samalla Tappara nousi jo neljän pisteen päähän HPK:sta. Jokerit puolestaan hengittää Kerhon niskaan jo pinnan päässä.

Maalikimara heti alussa
Lauantain kiekkoilta lähti vauhdikkaasti liikkeelle, kun kiekko iskettiin maalin kolmesti jo vajaassa kuudessa minuutissa. Roman Meluzin ja Pasi Tuominen veivät HPK:n puolustuspään virheiden seurauksena Tapparan 2-0 -johtoon reilussa neljässä minuutissa, mutta sairastuvalta kentälle palannut puolustaja Sebastian Sulku toi HPK:n mukaan peliin 2-1 -kavennuksellaan.

Tappara karkasi lopullisesti
Alkuhetkien maalikimaran jälkeen luukut pistettiin kiinni lähes 20 minuutiksi, ennenkuin verkko jälleen heilui. Valitettavaksi punalamppu syttyi HPK:n päädyssä; asialla oli jälleen Tapparan tshekkitaituri Meluzin. Kerho vastasi kuitenkin pian myös Meluzinin 3-1 -osumaan. Ikitaistelija Marko "Kyy" Palo luikerteli väkisin Tapparan puolustajien välistä maalintekoon ja veivasi kiekon tamperelaisten maalivahdin Jason Muzzattin selän taakse.
HPK joutui lähtemään erätauolle kuitenkin kahden maalin tappioasemassa, kun Tapparan maajoukkue-
hyökkääjä Jussi Tarvainen teki "kirvesrintojen" neljännen osuman.
Ottelun lopullinen niitti tuli kolmannen erän puolenvälin jälkeen. Niko Kapanen pääsi 4-2 -tilanteessa yksin läpi, mutta Muzzatti torjui. Hetkeä myöhemmin Timo Vertala laukoi Tapparalle ratkaisevan viidennen maalin.

Vlasak ja Ackeström mukana
HPK oli saanut Tampereen-matkalle mukaan myös loukkaantumisesta toipuneen Tomas Vlasakin ja pelikieltonsa kärsineen Oscar Ackeströmin, mutta heistä ei vielä lauantaina ollut paljon iloa Kerholle. Torstaina myös toinen tshekkitaituri Roman Simicek palaa sairastuvalta. Toivottavasti viimeistään hän murtaa kipsin, joka on tällä hetkellä HPK:n pelissä.
Kerhon otteissa paistaa väsymys. Valmentaja Teijo Räsäsen mukaan "väsymys on lähinnä henkistä", joten Simicekin mukaantulo voi hyvinkin piristää HPK:n peliä.

Playoffsit seitsemän pelin päässä
Runkosarjasta on jäljellä vielä seitsemän pelikierrosta. Jaossa on 14 sarjapistettä, joten kaikki on vielä mahdollista. Tapparan neljän pisteen etumatkan saavuttaminen ja nousu sarjakakkoseksi ei ole sekään vielä Kerholle mikään mahdottomuus. Tärkeintä on kuitenkin pitää Jokerit takana ja säilyttää runkosarjassa vähintään kolmas sija.
Tiistaina HPK saa kotiluolaansa Rinkelinmäelle sarjakärki TPS:n. Kerho on pelannut tälläkin kaudella hyvin Tepsiä vastaan, toivottavasti tiistaina jäällä nähdään jälleen normaali HPK ja "ritareiden" kuntokäyrä kääntyy jälleen ylöspäin.

Tappara - HPK 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)