HPK nousi lopussa voittoon

3-5

Helsingin IFK oli HPK:lle vaikea vastustaja Helsingin jäähallissa. Ottelu näytti kääntyvän isännille, kun HIFK:n Kimmo Kuhta tasoitti pelin kymmenen minuuttia ennen loppua. Lopulta HPK vei kuitenkin pisteet maalein 3-5 (0-0, 0-1, 3-4).

Avausmaalia odoteltiin pitkään
Vaikka loppunumerot vastasivatkin normaalin jääkiekko-ottelun maalimäärää, yhdessä vaiheessa näytti ettei kiekkoa saada verkon perukoille millään konstilla. Ensimmäinen erä oli maaliton ja toistakin ehdittiin pelata pitkä tovi ennenkuin nähtiin ottelun avausmaali. Rodrigo Lavins antoi maalin eteen namusyötön Timo Pärssiselle, jolla oli aikaa ja laukoa kiekko reppuun. HIFK teki pikaisesti tasoitusmaalin, joka kuitenkin hylättiin.
Kahden erän jälkeen tilanne oli vain 0-1, mutta kolmannessa erässä maaleja iskettiin sitäkin enemmän. HPK meni pomppukiekolla 0-2 -johtoon. Videotarkastuksen jälkeen maali merkittiin Mikko Peltolalle.

HIFK tuli rinnalle
Peltolan osuman jälkeen HIFK kavensi, mutta HPK kasvatti jälleen johtonsa kahteen maaliin, kun illan tehomiehen Jukka Hentusen laukaus viuhui takakulmaan. Maaliin sai syöttöpisteen maalivahti Kimmo Kapanen. Syöttöpinna oli Kapaselle jo kuudes tällä kaudella.
Tämän jälkeen HPK oli hetken aikaa hätää kärsimässä. Maajoukkueeseen valittu Jarno Kultanen laukoi ensin hurjan lämärin yläkulmaan ja pian Kultasen maalin jälkeen Kimmo Kuhta ohjasi maalin edestä 3-3 -tasoituksen.
Helsinkiläisyleisön voittohaaveet murskautuivat, kun Mika Nieminen otti kahden minuutin jäähyn eikä HPK jättänyt etsikkoaikaansa käyttämättä. Ruotsalaispuolustaja Jonas Junkka laukoi kovan kudin siniviivan tuntumasta Ari Ahosen selän taakse ja asetelma kääntyi hetkessä päälaelleen.
Loppunumerot 3-5 sinetöi toinen ruotsalaispakki Oscar Ackeström tyhjään maaliin HIFK:n hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia. Ackeström oli mukana myös Junkan ratkaisumaalissa syöttäjänä. Ackeström varmasti piti HIFK:n kurittamisesta, sillä IFK oli juuri se seura, joka kauden kynnyksellä antoi Ackeströmille potkut ja ruotsalaispuolustaja siirtyi uuteen seuraan - HPK:hon. Jälkeenpäin ajatellen nuo potkut olivat onnenpotku sekä HPK:lle että Ackeströmille.

Kapasen ketju jälleen tehokkaana
Vuodenvaihteen jälkeen mahtavasti pelannut HPK:n "Tupu-Hupu-Lupu -ketju" Timo Pärssinen-Niko Kapanen-Jukka Hentunen oli myös Helsingin jäähallissa elementissään. Hentunen sai tililleen maalin ja maalisyötön, Pärssinen maalin.
Muita onnistujia HIFK:ta vastaan olivat ratkaisumaalit laukoneet puolustajat Jonas Junkka ja Oscar Ackeström. Myös maalivahti Kimmo Kapanen oli mies paikallaan.

Lauantaina sininen ilta
Kaksi peräkkäistä vierasottelua pelannut HPK "palaa" jälleen kotihalliinsa lauantaina, kun Espoon Blues saapuu Rinkelinmäen jäähalliin. Blues lienee kymmenestä viimeisimmästä ottelustaan yhdeksän voittaneelle HPK:lle vain kevyt harjoitusvastus. Täytyy kuitenkin muistaa, että espoolaiset ovat voittaneet molemmat joukkueiden tämän kauden kohtaamiset.

HIFK - HPK 3-5 (0-0, 0-1, 3-4)