Hämeen herruus Tampereelle

3-5

Tampereen Tappara on alkukauden Hämeen jääkiekkoherra. HPK oli lauantai-illan liigaottelussa useampaankin kertaan tiukasti kiinni tittelissä ja sarjapisteissä, mutta lopulta SM-liigan tämänhetkinen kakkonen, Tappara, väänsi itselleen 3-5 (2-0, 1-2, 0-3) -vierasvoiton.

HPK aloitti ottelun loistavasti. Avauserä kirjattiin isännille 1-0, kun Petr Tenkrat onnistui ylivoimalla. Heti toisen erän alussa iski "nuorisoketju". Timo Pärssinen teki Jukka Hentusen syötöstä 2-0 -maalin.
HPK:n nolla meni rikki kuitenkin pian Pärssisen maalin jälkeen. Tappara nousikin hetkessä tasoihin. Ensin "venäläispappa" Aleksander Barkov iski 1-2 -kavennuksen ja pian sen jälkeen maajoukkueeseen noussut Jussi Tarvainen veivasi tilanteeksi 2-2. HPK pääsi toiselle erätauolle kuitenkin johdossa, kun ruotsalaispuolustaja Oscar Ackeström jatkoi loistavaa kauttaan 3-2 -maalilla.

Kolmas erä Tapparan
Päätöserän vei sitten puhtaasti nimiinsä vierasjoukkue. Tasoitus syntyi kuitenkin vasta erän puolenvälin jälkeen: Tappara pääsi myllyttämään pitkään jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta lopulta hienosti taistellut Kerho taipui vasta yhden miehen vajaalla.
Tasoitusmaalin jälkeen HPK ei enää pystynyt uhkaamaan Tapparan voittoa. Jussi Tarvainen iski voittomaalin reilut kuusi minuuttia ennen loppua ja lopullisesti pirkanmaalaisten voiton sinetöi Aleksander Barkov pelin viimeisellä minuutilla HPK:n hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia.

HPK taisteli hienost
Vaikka Tappara-ottelusta tulikin takkiin, Kerho taisteli jälleen hienosti. Kahden maalin häviötä sarjakakkosta vastaan ei voida pitää huonona saavutuksena - etenkin, kun viimeinen takaiskumaali tuli tyhjään häkkiin.
Pisteiden muodossa ei "ritariryhmästä" kukaan erityisemmin Tappara-ottelussa kunnostautunut, eikä muutenkaan HPK:sta noussut esiin selvästi ketään johtotähteä. Kaikki, maalivahti Kimmo Kapanen mukaanlukien, pelasivat kelpo ottelun ja voivat olla esitykseensä tyytyväisiä.
Yleisöä ottelu keräsi mukavasti, lähes neljä ja puoli tuhatta.

Simicek loukkaantui taas
Tappion lisäksi Tappara-ottelu toi mukanaan muutakin jobinpostia HPK:n leiriin. Torstaina pitkän loukkaantumisensa jälkeen kehiin palannut tshekkitaituri Roman Simicek loukkasi taas polvensa. Vamman vakavuudesta ei ole tietoa.

Syyskautta jäljellä neljä peliä
SM-liigan syyskautta on jäljellä vielä kahden peliviikon verran eli neljän ottelun verran. HPK:n syyskauden loppuohjelma ei ole helppo: ensi viikolla (lue viikkoennakko!) vastassa on torstaina Ilves ja lauantaina Lukko. Joulutauolle HPK lähtee melko erikoisissa merkeissä, sillä kahdessa viimeisessä ottelussa on molemmissa vastassa sarjakärki Turun Palloseura - ja vielä kahden päivän välein. SM-liigan joulutauko kestää pari viikkoa, ja sarja jatkuu jälleen 28.12.1999.

HPK - Tappara 3-5 (1-0, 2-2, 0-3)