Haarniska-Netin HPK-uutiset  HPK:n joukkue  Rinkelinmäen jäähalli
HPK:n otteluohjelma  Haarniska-Netin kolumnit  Ritaripörssi-kisa
FC Hämeenlinna-jalkapallosivut  Linkit  Vieraskirja

Hämeenlinnan turnaus
HIFK - Pelicans

EnnakkoOttelut  | Tilastot  | Kokoonpanot  | Turnaus 2000

HIFK - Pelicans 5-1 (0-0,3-0,2-1)

Lahden Pelicansin pelaajille ei jää tämän vuotisesta Hämeenlinnan turnauksesta paljon jälkipolville kerrottavaksi. Tähän asti turnaus ei ole juuri päijäthämäläisille ilonhetkiä tarjonnut: avausottelussa perjantaina HPK voitti Pelicansin 4-0 ja lauantain pelissä HIFK oli parempi yhtä selkein 5-1 numeroin.

Perjantain tapaan myös lauantaina yksi surkea erä pudotti "pussileuat" vastustajan kyydistä. HPK:ta vastaan Pelicans romahti kolmannessa erässä, nyt sama tapahtui jo toisella pelijaksolla. Maalittoman avauserän jälkeen HIFK upotti toisessa erässä kolme kiekkoa nuoren Pelicans-maalivahdin Mikko Rämön ohi ja peli oli käytännössä sillä selvä.

Kaksi ensimmäistä IFK-maalia värkkäsi sama kolmikko. 1-0 -osuman viimeisteli Mika Kortelainen Marek Zidlickyn ja Kimmo Kuhtan syötöistä. Toisen maalin puolestaan laukoi Zidlicky ja syöttöpinnat kirjattiin Kuhtalle ja Kortelaiselle.
Lopullisen niitin (3-0) viimeisteli pari minuuttia Zidlickyn osuman jälkeen Aigars Cipruss. Syötön maaliin antoi nuori Antti-Pekka Lamberg.

Kolmannessa erässä HIFK teki kaksi ylivoimamaalia. Carlo Grünn pamautti ensin tilanteeksi 4-0 Pelicansin rangaistuksen aikana ja hetkeä myöhemmin slovakki Andrej Podkonicky teki Hämeenlinnan turnauksen toisella maalillaan punapaidoille jo 5-0 -osuman, niin ikään ylivoimalla.

Mika Niskanen rikkoi Sakari Lindforsin nollapelin reilu neljä minuuttia ennen pelin loppua. 5-1 -kavennusosuma oli kuitenkin laiha lohtu Pelicansille.

HIFK kuittasi nimiinsä myös pelin jälkeen järjestetyn rangaistuslaukauskilpailun ja yhden bonuspisteen.

Pelicansilla on vielä paljon tekemistä ennen syyskuussa alkavaa SM-liigaa. HIFK on voittanut molemmat Hämeenlinann turnauksen ottelunsa, ja taistelee sunnuntaina turnausvoitosta HPK:ta vastaan. Pelicans puolestaan yrittää välttää turnauksen jumbosijan Davosia vastaan.