Haarniska-Netin HPK-uutiset  HPK:n joukkue  Rinkelinmäen jäähalli
HPK:n otteluohjelma  Haarniska-Netin kolumnit  Ritaripörssi-kisa
FC Hämeenlinna-jalkapallosivut  Linkit  Vieraskirja

Hämeenlinnan turnaus
HPK - Davos

EnnakkoOttelut  | Tilastot  | Kokoonpanot  | Turnaus 2000

HPK - Davos 6 - 2 (2-1, 3-0, 1-1)

Hämeenlinnan Pallokerho jatkoi vakuuttavaa menoa myös isännöimänsä Hämeenlinnan turnauksen toisena pelipäivänä. Perjantain Pelicans-voiton (4-0) jatkoksi HPK esitti sveitsiläisvieraalleen HC Davosille oppitunnin suomalaisesta huippujääkiekosta. Loppulukemat 6-2 (2-1, 3-0, 1-1) eivät jätä selittelyille sijaa.

Ottelu alkoi vauhdilla. Vladimir Vujtek vei HPK:n johtoon kuuden ja puolen minuutin jälkeen, mutta vain puolitoista minuuttia myöhemmin Davosin pistenikkari Lonny Bohonos onnistui tasoittamaan.
Erän viimeisellä minuutilla Sebastian Sulku kuitenkin varmisti maalillaan erävoiton Kerholle.

Toisessa erässä alkoi sitten HPK:ssa koeajalla olevan Olli Sillanpään show. Heti erän alussa hän syötti toisen try-out -pelaajan Janne Lahden maalintekoon. Osuman toinen syöttäjä oli niin ikään Kerholle näyttöjä antava Marko From.
Sebastian Sulun illan toinen maali vei isännät jo 4-1 -johtoon, ja minuutti myöhemmin nuori lupaus Harri Suutarinen teki uransa ensimmäisen maalin HPK:n edustusjoukkueen paidassa. Syöttöpiste merkittiin Sillanpäälle.
Seuraavaa Kerhon maalia saatiinkin sitten odottaa aina kolmannen erän jälkimmäiselle puoliskolle asti. 6-1 -maalin viimeisteli HPK:lle illan sankari Olli Sillanpää.
Davosin Sandro Rizzin viime minuuttien kavennusosuman merkitys jäi kosmeettiseksi.

HPK kuittasi nimiinsä myös ottelun jälkeisen rangaistuslaukauskilpailun maalein 3-2, ja sai tililleen sen avulla vielä yhden bonuspisteen sarjataulukkoon. Kerhon onnistujat pilkkukisassa olivat Tommi Santala, Tomas Kucharcik ja Pasi Määttänen. Davosin rankkariosumat laukoivat Björn Christen ja Kevin Miller.

Kerhon toinen peli kulki kotiturnauksessa odotettuja latuja. Davos ei pysynyt loistovireisen HPK:n tahdissa, kuten ei ole pysynyt mikään muukaan vastustaja kuluvalla harjoitusottelukaudella.

HPK:n tehomiehiksi nousivat testipelaaja Olli Sillanpää (1+2) ja kokenut puolustaja Sebastian Sulku (2+1). Sillanpään hyvä esitys nostaa varmasti nuoren miehen mahdollisuuksia saada sopimus kasvattajaseuransa liigajoukkueeseen tulevaksi kaudeksi. Lisänäyttöjä kuitenkin kaivataan, ja lisää mahdollisuuksia on tulossa jo huomenna.

Hämeenlinnan turnaus huipentuu sunnuntaina, kun molemmat ottelunsa tähän mennessä voittaneet HPK ja HIFK kohtaavat Rinkelinmäellä kello 18.30. Joukkueiden kohtaamisessa on jaossa turnausvoitto.
Lahden Pelicans ja Davos sensijaan ratkovat päiväpelissä (klo 15.00) turnauksen jumbosijan kohtalon.