Haarniska-Netin HPK-uutiset  HPK:n joukkue  Rinkelinmäen jäähalli
HPK:n otteluohjelma  Haarniska-Netin kolumnit  Ritaripörssi-kisa
FC Hämeenlinna-jalkapallosivut  Linkit  Vieraskirja

Hämeenlinnan turnaus
HPK - HIFK

Ottelut  | Tilastot  | Kokoonpanot  | Turnaus 2000

HPK - HIFK 4-3 (4-1,0-0,0-2)

Hämeenlinnan tämän vuotinen turnaus sai ansaitsemansa päätöksen, kun HPK ja HIFK kohtasivat turnauksen viimeisessä ottelussa sunnuntai-iltana Rinkelinmäen jäähallissa. Ennen peliä molemmilla joukkueilla oli turnauksessa puhdas saldo, eli ottelun panos oli selvä: ottelun voittaja on myös koko turnauksen voittaja.

Myös yleisö oli tiedostanut matsin tärkeyden ja Rinkelinmäen lehtereillä turnauksen ratkaisupeliä jännäsi yli 1600 katsojaa.

Jäähalliin saapunut yleisö saikin nähdä HPK:lta unelma-alun: kolme minuuttia ja neljä sekuntia - ja taululla 2-0 Kerholle. Tomas Kucharcik onnistui koko turnauksen parhaaksi pistemieheksi kohonneen Sebastian Sulun syötöstä jo ajassa 1.08, ja vajaa kaksi minuuttia myöhemmin limppu oli uudemman kerran punapaitojen pömpelissä Mikko Strömbergin selän takana; tällä kertaa maalintekijänä uransa ensimmäisen osuman HPK:n paidassa tehnyt Vladimir Sicak ja syöttäjänä avausmaalin tekijä Tomas Kucharcik.

Ottelu jatkui vauhdikkaana: ennen kuin seitsemän minuuttia ehti pelikellossa täyttyä, HIFK iski jo kavennuksen; onnistujana Carlo Grünn - alivoimalla.
IFK:n kavennus ei kuitenkaan lannistanut HPK:ta. Pari minuuttia myöhemmin Kerho siirtyi taas kahden maalin johtoon, kun kokenut kettu Jarkko Savijoki teki Kerholle maalin. Oma koira puri HIFK:ta syöttäjän roolissa, sillä passin Savijoen maaliin antoi vielä viime kaudella Nordenskiöldinkadun pyhättöä kotihallinaan pitänyt Erkki Rajamäki.

Alun maalikarkeloiden hanat sulkeutuivat vajaaksi kymmeneksi minuutiksi, kunnes HIFK:n verkko pölähti jälleen. Zdenek Nedved onnistui ylivoimalla maanmiehensä Vladimir Sicakin syötöstä ja Kerho pääsi ensimmäiselle erätauolle turvallisessa 4-1 -johdossa.

Toinen erä oli maaliton, mutta HPK oli siinäkin painostavampi osapuoli: maalilaukaukset kirjattiin Kerholle 10-7. Punalamppu ei kuitenkaan vilkkunut, ja kolmas erä alkoi Pallokerhon kolmen maalin johdossa.

Kolmannen erän puolivälissä HIFK säikäytti Kerhoa toden teolla: Mika Kortelainen kavensi ylivoimalla ja vain reilu minuutti myöhemmin turnauksen paras maalintekijä Andrej Podkonicky toi punapaidat jo maalin päähän Kerhosta.

HIFK:n eväät loppuivat kuitenkin siihen, ja HPK pystyi pitämään johtonsa ottelun loppuun saakka.

HPK kruunasi täydellisen turnauksensa rangaistuslaukauskisassa. Rankkarit kirjattiin Kerholle 2-0, ja HPK voitti kotiturnauksessaan kaiken mitä voitettavissa oli: kaikki ottelut ja kaikkien pelien rangaistuslaukauskisat.

Arvokas 4-3 -voitto tiesi HPK:lle turnausvoittoa, ja harjoitusottelukauden voittoputken jatkumista: Kerho on voittanut kaikki tänä syyskesänä pelaamansa seitsemän treenimatsia.

Laajemmin HPK:n ja HIFK:n otteista Hämeenlinnan turnauksesta - ja yleisemminkin koko turnaustapahtumasta - voit sivuiltamme huomenna maanantaina, kun pesemme turnauksen jälkipyykin perusteellisesti.