Make your own free website on Tripod.com

 

NOORDERSTIL SPEELIJST BIOGRAFIE RECENCIES CD'S/VIDEO'S NIEUWS
CONTACT LINKS BIJLAGEN     SITE MAP
 

Algemeen Dagblad
23-10-'92
Annie en Harrie zijn voor elkaar geboren

Door Menno Schenke

Wat een feestelijke culturele avond 'van hoogstaand allooi' had moeten worden, werd een op sommige momenten ontroerende - keleertjoo! - schets van de sleur in een Rotterdams huwelijk.
Annie heeft in deze echtverbintenis de broek aan, laat weten dat zij met Harrie 'een dood stuk vlees ' met zich mee sleept. Harrie zit hele zaterdagen beneden in zijn schuurtje en maakt vol overgave doelloze apparaten, zoals een bellenblaasmachine.

Als Annie 'die man' op één -hoog weer eens te kakken zet, kijkt hij met een gemelijk en daas gezicht voor zich uit en neemt een slok water. Hij heeft de kop van zo'n tiep wiens kunstgebit knelt. Annie: lekker opgestoken kapsel, Rotterdams tot in haar vingertoppen:
"t ken me nie rotte!" Harrie, vetkuifje, lopend alsof-ie steeds pijn in z'n rug heeft, met droge humor en eerlijk sentiment over de dode hond Tom: 'Gaat-ie legge of niet?' Prachtig.

Samen doen ze een - vanzelfsprekend mislukkend - goochelnummer en vertalen de flamenco naar de oevers van de Nieuwe Maas. Annie zingt, zichzelf perfect begeleidend op bas en gitaar, de emotionele ballades 'Soms denk ik nog wel eens...'en 'Soms droom je van een man, mevrouw... Ik zou hem uitwonen, mevrouw'. Harrie speelt zijn akkoordjes op de ukelele. Je wordt er stil van.

Groeten uit Rotterdam van De Berini's - Marjolein Meijers en Hans Kemeling - is een prachtig programma vol sentimenten, die net niet sentimenteel worden. Ook geschikt voor de provincie, zegt Annie: 'Amsterdam.' Ze zingen hun liedjes in het idioom van de late jaren vijftig, herinneringen oproepend aan The Fouryo's, het Cocktail Trio en The Shepherds.

Maakt u zich over die huwelijkssleur vooral geen zorgen: Annie en Harrie zijn voor elkaar geboren.


NOORDERSTIL SPEELIJST BIOGRAFIE RECENCIES CD'S/VIDEO'S NIEUWS
CONTACT LINKS BIJLAGEN     SITE MAP