Make your own free website on Tripod.com

 

NOORDERSTIL SPEELIJST BIOGRAFIE RECENCIES CD'S/VIDEO'S NIEUWS
CONTACT LINKS BIJLAGEN     SITE MAP
 

Algemeen Dagblad
16-05-89
'HET NAADJE VAN DE KOUS'

Door Ruud Meijer

Annie is een serpent in een zelfgemaakte bloemetjesjurk. Een figuur als een breinaald en een tong als een stiletto. Harrie is traag , dom en smoezelig. Wat ooit een fiere kuif was, loopt nu in ranzige strengen over een kalend schedeldak. Zielig is het sleutelwoord.

Annie en Harrie noemen zich de Berini's. De naam werd ontleend aan een type brommer dat in de jaren vijftig en zestig bijzonder populair was, een tijd waarin het duo grotendeels is blijven steken.
Annie kweelt een smartlap over een witte bruidsjurk en de spanning is te snijden.

Hier is iets bijzonders aan de hand. Wanneer Harrie opkomt wordt
hij op gênante wijze verbaal onder de planken geschoffeld. Harrie is een schijtebak, een klein kereltje met een 'ukelul'. Als zij samen het lied 'Als jij zou durven' zingen, wordt het mij opeens duidelijk.

De Berini's zijn artiesten, dit zijn mensen 'uit het vak'. Je kunt cabaretprijzen winnen, intellectuele teksten uitspreken, maatschap-pijkritisch zijn of jezelf als poëet verkopen . Maar dat alles maakt je nog geen artiest.

Potsierlijk
De Berini's zingen Nederlandse teksten op nummers van onder anderen Chuck Berry, Al Jarreau en The Beach Boys en begeleiden zichzelf potsierlijk op ukelele en contrabas. Zij geven een rake schets van de jaren vijftig en etaleren hun relatie problemen.

Om Harrie blijf je lachen, want hij is 'natuurleuk'. Zijn getuite lippen,
tot rimpels samengeknepen ogen en gestoorde motoriek werken aanstekelijk.

Een Rotterdammer zou het zó zeggen: "De Berini's? Hartstikke kek!


NOORDERSTIL SPEELIJST BIOGRAFIE RECENCIES CD'S/VIDEO'S NIEUWS
CONTACT LINKS BIJLAGEN     SITE MAP