Make your own free website on Tripod.com

 

NOORDERSTIL SPEELIJST BIOGRAFIE RECENCIES CD'S/VIDEO'S NIEUWS
CONTACT LINKS BIJLAGEN     SITE MAP


Brabants Dagblad
10-12-97


'ONBEKEND TERREIN'

Bert van der Linden

'Onbekend terrein' komische klucht.
Ze hebben geen enkele pretentie, hun show staat bol van ongecompliceerde humor, doorspekt met ongecencureerde platte uitdrukkingen en humoristise liedjes en hun sappig Rotterdams is consequent het handelskenmerk.
Zo staan de Berini's hoog aangeschreven bij een heel breed publiek.

Geen wonder dat de grote zaal van de Lievekamp in Oss weer tot de laatste plaats bezet was tijdens hun theaterverhaal 'Onbekend Terrein'. Het onafscheidelijke theaterduo Annie en Harrie laten zich in deze show assisteren door een al even komisch duo Jannie en Bert. En gevieren maken zij er een doldwaze voorstelling van, waarbij de audiovisuele techniek een handje helpt.

Het onbekende terrein bestaat uit een 'onbespoten rechtsdraaiende minicamping' in het Franse gebergte. Een groot beeldscherm op de achtergrond versterkt het landschap, geeft het uur van de dag aan en
visualiseert de gebeurtenissen. Het lot brengt vier rasechte Rotterdammers op de camping bijeen. Eerst ontmoeten zij een oude vriend Bert, een notoire 06-beller, waarmee onsmakelijke jeugdherinneringen worden opgehaald. Vervolgens komt de vrijgezelle Jannie in beeld, waar Bert op geilt. Zij blijkt de stem achter de sexlijnen te zijn. Ondanks dit gegeven is de show niet meer dan een dolkomische klucht en nergens echt grof. Op sommige momenten zelfs ontroerend.

Het luchtige verhaal is gelardeerd met liedjes waarbij Annie afwisselend verschillende gitaren, de banjo en een electrische bas bespeelt. Harrie doet de ukelele, een bluesharmonica en een eensnarige bas, gefabriceerd uit een teil met vlaggestok.

Het kwartet pretendeert geen perfectie, maar speelt en zingt heel
verdienstelijk, vooral in country en bleusstijl hoewel dat binnen het
typische Franse landschap wel wat vreemd contrasteert.

 

 
 
 
 

NOORDERSTIL SPEELIJST BIOGRAFIE RECENCIES CD'S/VIDEO'S NIEUWS
CONTACT LINKS BIJLAGEN     SITE MAP