Make your own free website on Tripod.com

Onze buren: HTV www.tref.nl/Betuwe/htv/

RKSV Driel www.betuwe.net/~rksvdrie/

 

KPN TELECOMPETITIE

AJAX
De onofficiŽle
Ajax homepage van Edo Engel en Michiel Berger is, zeker voor Ajax-fans, een niet te versmaden site. U kunt genieten van legendarische voetballers als Johan Cruijff, Sjaak Swart en Piet Keizer.

AJAX II
De ŗndere Ajax-pagina is de
Ajax Cyberside - voorheen: WIJZIJNAJAXWIJZIJNDEBESTE - van Michiel Herpers. U vindt hier alle competitiewedstrijden van Ajax plus opstellingen en gele of rode kaarten.

AJAX MANIA
De Bytemasters Richard Raaijmakers en Edwin Simonis onderhouden een bijzonder fraaie, zowel Engelstalig als Nederlandstalig,
Ajax homepage.

AZ ONLINE
Op
de officiŽ AZ homepage lezen we hier overigens niks van terug.

DE OFFICIňLE MVV HOMEPAGE
De ster straalt nu ook op het Web, want de
officiŽle site van voetbalclub MVV is de lucht in.

DE OFFICIňLE VITESSE WEBSITE
Het Gelredome is af, de officiŽle
Vitesse homepage ook.

PSV NETWORK
Het komt erop neer dat
PSV Network een verzamelpagina is van alles wat er over de Eindhovense club op internet te vinden is. De officiŽle PSV homepage en supportersverenigingen zijn hier bijvoorbeeld opgenomen.

DE PSV HOMEPAGE
Handtekeningen, screensavers, wallpaper en StartUp screens van PSV. De
PSV Eindhoven homepage heeft het allemaal.

FEYENOORD MAGAZINE
De Feyenoord homepage die voorheen bekend stond als Voodoo's Feyenoord Fanpage, heet nu
Feyenoord Magazine.

FEYENOORD NIEUWS
De makers van
Feyenoord Nieuws zijn het afgelopen jaar behoorlijk aan het photoshoppen geweest. De site ziet er namelijk met de week beter uit.

FEYENOORD
De door Henry Jonker onderhouden
Feyenoord Fan Page bevat momenteel alleen nog de resultaten van de club uit De Kuip in de PTT-Telecompetitie, aangevuld met wat algemene informatie.

CHAGOI'S FEYENOORD PAGE
Uit de foto's die te vinden zijn op
Chagoi's Feyenoord Homepage is op te maken dat de maker fervent supporter is van de club uit de kuip.

FC GRONINGEN
De officiŽle
FC Groningen-site is in vergelijking met andere voetbalsites een ware verademing.

NAC
NAC-homepage:Cees-Jan den Boer verzorgd de onofficiŽle 'Nac, Parel van het Zuiden'.

DE RAT
Dit is de naam van het nieuwe
NAC-fanzine op het web.

NEC
Paul Coetzee is de beheerder van de onofficiŽle
NEC-homepage.

PSV SUPPORTERS HOMEPAGE
De
PSV Supporvters Homepage, een van de eerste Nederlandse voetbalsites, biedt u informatie over spelers en resultaten van PSV. Meepraten over PSV kunt u via de PSV Mailinglist.

PHILIPS SV VOETBAL MAGAZINE
Wat heeft het
Philips SV Voetbal Magazine dat andere voetbalsites niet hebben? Antwoord: alle Topshots van de basiself van PSV.

DE PSV-POOL
In de
PSV-pool kunnen deelnemers de ruststand, aantal gele kaarten en de doelpuntenmakers van de Eindhovense club voorspellen. De makers hebben bovendien een lijst samengesteld van alle 'poolers' die aangesloten zijn bij ICQ zitten. Op deze manier kunnen PSV-fans makkelijk met elkaar in contact komen en natuurlijk ideeŽn uitwisselen over de te voorspellen wedstrijden.

SPARTA
De
Sparta Homepage is een verademing. De informatie op deze keurig verzorgde website blijft namelijk niet beperkt tot de geijkte standen en uitslagen.

FC TWENTE
De officiele
FC Twente Homepage bevat informatie (o.a. radiofragmenten!) over gespeelde en te spelen wedstrijden van FC Twente.

FC UTRECHT
Deze inmiddels officiŽle pagina van Hans Goes en Pascal van Rossum bevat het speeloverzicht van de FC, de FC Utrecht mailing list en een schitterende fotocollectie.

VITESSE
Aldo Huizinga, de beheerder van de
Vitesse Arnhem website, houdt niet van half werk. Sinds 12 augustus 1995 heeft de site een nieuw adres en uiterlijk gekregen.

NICHOLAS MACHLAS HOMEPAGE
Vitesse heeft er alles aan gedaan om deze Griekse spits voor komend seizoen te behouden. Gelukkig voor het Nederlandse voetbal mogen we
Nicholas Machlas nog een jaar bewonderen. Vorig jaar werd 'Nikos' Europees topscorer van het jaar. Hij liet met 34 doelpunten gerenomeerde spitsen als Hakan SŁkŁr (Galatasaray, 32) en Oliver Bierhoff (toen Udinese, 25) achter zich. Ook volgend seizoen zullen de Nederlandse verdedigers het dus ongetwijfeld weer moeilijk krijgen met deze kleine spits die zich overigens verwondert over de lengte van de achterhoedespelers: "In Holland, defenders are very big. I think that is because they drink so much milk."

RKC WAALWIJK
De
RKC-pagina is helemaal vernieuwd.

RODA JC
De voetbalclub van het Zuiden, dat is
Roda JC, aldus Jan-Jonie Litjens, de voormalig beheerder van de onofficiŽle Roda-homepage.

WILLEM II
Willem II Verrichtingen en historie van deze club uit Tilburg. Geert van Erven, sportverslaggever bij LTV-Radio, de lokale omroep uit Loon op Zand, houdt de website bij de tijd.

 

TOTO DIVISIE

ADO DEN HAAG
De website van
ADO Den Haag is ultravernieuwd.

GO AHEAD EAGLES
"Als GA Eagles naar ons toe komt en vraagt of wij namens de club de pagina's willen vullen, dan zeggen wij zeker geen nee, aldus de makers van
de officiŽle Go Ahead Eagles homepage in een leuk interview met het Deventer Dagblad.

FC DEN BOSCH
Werkelijk een prachtige
website. De vormgeving is fris, de navigatie origineel en ook over de interactiviteit met de bezoeker is goed nagedacht.

BVO EMMEN
De voetbalclub uit Drente: De
Emmen-homepage .

FC ZWOLLE
Via
deze officiŽle site kan de Zwolle-fan kaarten voor thuis-en uitwedstrijden bestellen. Goed verzorgd is ook de interactieve sectie, met het forum en de mailinglist.

BV VEENDAM
De supporters op de Langeleegte zijn goed bezig. We mogen een tweede
Veendam homepage beschrijven.

BVO CAMBUUR
Op zaterdag 9 augustus 1995 heeft de
BVO Cambuur Leeuwarden tijdens de Open Dag haar internet-site officieel geopend.

ADO DEN HAAG
De enige echte
Official ADO Den Haag Home Page

DE FAMILIE HERACLES HOMEPAGE
Dat blijkt duidelijk op de
De Familie Heracles Homepage, een site die niet alleen bijzonder goed gedocumenteerd en up-to-date is, maar die er ook nog eens lekker uitziet. Een absolute aanrader derhalve.

VEENDAM
Supporters van
SV Veendam die zich de Black Yellow Angels noemen, hebben een homepage gewijd aan hun favoriete club.

VVV
Supporters van eerste divisieclub
VVV vinden op de website een overzicht van wedstrijduitslagen en -verslagen. Tevens zijn er van alle spelers enkele gegevens te vinden.

 

AlGEMEEN

MICHIELB'S INTERACTIEVE PTT-TELECOMPETITIE SPEELTJE
Michiel Berger zou Michiel Berger niet zijn als hij de statistieken uit de zojuist afgeronde PTT Telecompetitie met rust zou laten. Met zijn laatste
speeltje wordt het mogelijk om de stand van de PTT Telecompetitie te sorteren op alles wat je maar wilt: doelsaldo, doelpunten voor, tegen, punten behaald etc. Dit alles voor alle thuiswedstrijden, uitwedstrijden en het totaal van alle wedstrijden. Ook kan je zien of het verschil maakt of een gewonnen wedstrijd 3 of 2 punten waard is.

STAND PTT-TELECOMPETITIE
Nieuws, standen en uitslagen uit de PTT Telecompetitie en competities in het buitenland vindt u op
pagina 662 van NOS Teletekst.

DE PTT-TELECOMPETITIESERVER
De
PTT-Telecompetitieserver geeft een keurig overzicht van de resultaten in de PTT-Telecompetitie. Ook het wedstrijdschema en de uitslagen voor het gehele seizoen is beschikbaar.

STAND TOTO DIVISIE
De stand in de eerste divisie vindt u op
pagina 664 van NOS Teletekst.

SOCCER.NL
Een website met een adres als
http://www.soccer.nl wekt bepaalde verwachtingen. Deze verwachtingen worden nog niet echt waargemaakt door het redactieteam van SOCCER.NL. Het ontbreekt de site niet aan gegevens, maar het blijft bij louter een opsomming van feitjes.

EUROSPORT - FABLED SOCCER TRADERS
Toegegeven, de website van
Eurosport is niet meer dan een elektronische sportshop, maar dan wel een Amerikaanse shop waar werkelijk van alles is te krijgen voor de ijdele voetbalfan. Wie wil er niet een t-shirt met de tekst "ELBOWSINTHERIBSANDKICKSINTHEANKLES WOULDYOUKNOWAFOULIFYOUSAWIT!? Vrijwel alle artikelen die te koop worden aangeboden hebben betrekking op de Amerikaanse voetbalcompetitie. Teneinde het verblijf in de sportzaak enigszins te veraangenomen, wordt de mogelijkheid geboden om je speelstijl te vergelijken met die van een bekende profvoetballer.

KOEMAN VS VAN DER SAR
Altijd gedacht dat het nemen van een penalty te maken heeft met factoren als spanning en zelfvertrouwen. Niets is minder waar. Op de pagina
Koeman vs Van der Sar voorspelt Cornť van Moorsel met wiskundige precisie de kansen op succes wanneer Koeman Van der Sar via de linker- of rechterhoek poogt te passeren.

WORLD SOCCER STADIA
Hoe het stadion van het Braziliaanse Mineiro heet? Dat zoeken we op. De Portugees Jo„o Miguel Fernandes verzameld informatie over bijna alle
voetbalstadions in de wereld. Hij heeft ansichtkaarten van meer dan 60 stadions.

KICK WILSTRA DE WONDERMIDVOOR
'Wie kent niet de naam van
Kick Wilstra? (...) Reeds menige grasmat voelde de roffel van zyn snelle 'kicksen', als hy onweerstaanbaar op de doelmond afstormde en menig net ving zyn keiharde schoten als even zovele doelpunten op.' Het verhaal van deze legendarische middenvoor, die blijkbaar 1-op-1 liep, is met veel liefde opgemaakt door Erik Janssens.

THE ULTIMATE SOCCER HOMEPAGE
Jan de Bree is het brein achter de Ultimate Soccer Homepage, een homepage van voetbalfans voor voetbalfans. De gedachte is om tesamen met correspondenten uit andere delen van de wereld gegevens uit de verschillende voetbalcompetities te verzamelen.

SOCCER SERVER
De
Soccer Server van Nando.net houdt de Amerikaanse, Britse, Franse, Duitse, Italiaanse en Spaanse competitiestanden bij. De Nederlandse competitie is blijkbaar niet zo belangrijk. Ook de resultaten in de voorronden om de wereldbeker en de Europese bekercompetities worden gevolgd. Voetbalfans met geduld moeten de soccer pics eens bekijken. De foto's van bekende voetballers in actie zijn beslist de moeite waard.

THE SOCCER STARS PAGE
Bas Willemsen uit Maarssen heeft een leuke voetbalsite gemaakt over de grote voetballers der aarden. Op de homepage
The soccer Stars Page vind je veel fotomateriaal van onder andere Pele, Bergkamp, Cruyff en Beckenbauer.

MARCO VAN BASTEN
Terwijl Frank Rijkaard en Ronald Koeman zijn toegevoegd aan de staf van het Nederlands Elftal, Gullit werd weggestuurd bij Chelsea, horen we van de vierde wereldster uit de jaren tachtig, Marco van Basten, weinig meer. Nog steeds hangt er elke wedstrijd in het San Siro-stadion een spandoek ter ere van deze wereldspits. Ook op het Web wordt hij nog steeds vereerd. Op de site
Marco per sempre kun je de indrukwekkende carriŤre van Van Basten nog eens doorlopen.

AMATEURVOETBAL

 

AMATEURVOETBAL OP INTERNET
Volgens eigen zeggen; het meest complete overzicht van Nederlandse veldvoetbalverenigingen op het internet. De website bevat in ieder geval een groot aantal links naar amateurverenigingen. Verder wordt de plaatsnaam en de provincie waar de voetbalclubs zijn gevestigd, vermeld.
Amateurvoetbal op het internet is een leuk initiatief dat bij de participatie van veel amateurclubs uit kan groeien tot een heel groot project.

Peter Tak houdt op zijn homepage allerlei statistische informatie over het zaterdag hoofdklasse amateurvoetbal bij. De site blinkt niet uit in vormgeving, maar dat is ook niet nodig, want het gaat hier specifiek om de informatie. En deze is actueel, duidelijk en uitgebreid te noemen.

CJVV AMERSFOORT
De voetbalclub CJVV, waar voormalig bondscoach Jan Zwartkruis ooit trainer was, profileert zich bijzonder professioneel op het net. Vooral de rubriek Trainerstaal, met opvallende zinspelingen uit het voetbal, is absoluut een bezoekje waard.