ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ  

Το 1983 η Yvette Jarvis ήταν η πρώτη Αφρικανο-Αμερικανίδα που έπαιξε στην Ένωση Ελληνίδων Παικτών Καλαθοσφαίρισης. Υπό την αρχηγία της η Ομάδα του Παναθηναϊκού πέτυχε δύο συνεχόμενες φορές την τρίτη θέση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Η Yvette είχε επίσης την τιμή να είναι η πρώτη επί πληρωμή αθλήτρια στην Ελλάδα. Η Yvette διακρίθηκε για την πίστη της στη νίκη σε πολλές άλλες δραστηριότητές της καθώς και για τα πρωτοποριακά της επιτεύγματα στην Ελλάδα. 

Το Σεπτέμβριο του 1983, η Yvette πέτυχε την πρώτη της διαφημιστική δουλειά  σαν μοντέλο για την εταιρεία Madison Cosmetics Co. Από τότε ήταν το πρωταγωνιστικό μοντέλο σε 8 σημαντικές τηλεοπτικές διαφημιστικές καμπάνιες, σε μια χρονική περίοδο  τεσσάρων ετών, η πρώτη απ’ τις οποίες κατέκτησε την πρώτη θέση για το «Σενάριό» της σε Διεθνή διαγωνισμό. Το όνομά της μπήκε σε κάθε σπίτι, καθώς ήταν η πρώτη Αφρικανο-Αμερικανίδα που μίλησε Ελληνικά στο  εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Από το 1983 έως το 1991, η Yvette ταξίδεψε σαν μοντέλο στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α., παρουσιάζοντας δημιουργίες σημαντικών σχεδιαστών μόδας όπως του Calvin Klein, του Armani, του Versace, του Gianfranco Ferre, του Valentino και πολλών άλλων. Το 1985 δημιούργησε την δική της μικρή επιχείρηση που έφερε το όνομά της. Ήταν μια εταιρεία παραγωγής ενδυμάτων prêt-à-porter  με σκοπό την χονδρική διάθεσή τους σε όλη την Ελλάδα.

Στο τέλος της δεκαετίας του 1980 η Yvette, με το ανήσυχο πνεύμα και τα δημιουργικά ταλέντα της, ξεκίνησε για άλλη μια φορά μια καινούρια καριέρα. Μετά την ολοκλήρωση 2 χρόνων εντατικών μαθημάτων φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο των Αθηνών, η Yvette ασχολήθηκε με το τραγούδι επαγγελματικά και γρήγορα έγινε ένα περιζήτητο ταλέντο στην Ελληνική νυχτερινή ζωή και συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες. Το καλοκαίρι του 1992, η Yvette και το συγκρότημα T.N.T. Band έκαναν περιοδεία σε 26 πόλεις στην Ελλάδα με τη χορηγία του Southern Comfort. Το 1996 και το 1997 με χορηγό την Rothmans International, η Yvette έκανε περιοδεία σε 22 πόλεις και 14 στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην διάρκεια της «No Limits Tour» για την Peter Stuyvesant. Το 1998 εμφανίστηκε στην Παγκόσμια Πρεμιέρα τον Ρολόγιον Φερράρι, που πραγματοποιήθηκε στην Σαντορίνη.

Από το 1999 έως το 2002, η Yvette εμφανίζεται στο πολυτελές κοσμοπολίτικο Piccolo Mondo.

Ο Πρέσβυς των Ηνωμένων Πολιτειών Nicholas Burns ανέθεσε στην Yvette να τραγουδήσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, τον Σεπτέμβριο του 2000, καθώς η Αμερική ήταν η Τιμόμενη Χώρα.

Ο πρέσβυς των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Nicholas Burns, ανέθεσε στην Yvette να παρουσιάσει το μουσικό πρόγραμμα της εορτής της επετείου της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ την 4η Ιουλίου του 2001.

Ο πρέσβυς των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Thomas Miller ανέθεσε στην Yvette να τραγουδήσει στην Μνημόσυνη Τελετή που πραγματοποιήθηκε στην μνήμη των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στην Ν. Υόρκη.

Η Yvette τραγούδησε στην Μνημόσυνη Τελετή της Ένωσης Βετεράνων για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το 1990 δόθηκε στην Yvette η ευκαιρία να κάνει άλλη μια πρωτοπορία και να είναι συμπαρουσιάστρια ενός μουσικού προγράμματος με video clips με τίτλο “Beat Box”. Η Yvette άδραξε την ευκαιρία και έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα που παρουσίαζε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα σε εθνικό επίπεδο (1990-1992). Αλλά η μεγαλύτερη τηλεοπτική ευκαιρία δεν είχε ακόμα παρουσιαστεί. Ενώ τραγουδούσε σε ένα club, την πλησίασε ένας παραγωγός και την ρώτησε εάν θα ήθελε να παρουσιάζει με κάποιον άλλο ένα καινούριο και πρωτοποριακό πρόγραμμα. Το «Μύθοι και Πραγματικότητες», ένα ψυχαγωγικό πορτρέτο της Αθηναϊκής νυχτερινής ζωής με θέματα από clubs, “happenings” διασημοτήτων, μόδας και κουτσομπολιά. Η Yvette ήταν η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής μέχρι τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της και έτσι έγινε η 1η τηλεοπτική παρουσιάστρια σε ενδιαφέρουσα κατάσταση και μια δραστήρια υπέρμαχος του Θηλασμού και της Προγεννητικής Αγωγής (1994-1996)..

q       Από το 1994 – 1996 η Yvette πρωταγωνίστησε στην εξαιρετικά επιτυχημένη εβδομαδιαία τηλεοπτική σειρά «Το Ροζ Σύννεφο».

 

q       Το 1997-1998 ήταν συμπαρουσιάστρια στον «Πρωϊνό Καφέ», μια πρωινή εκπομπή talk show.

 

q       To 1998 ήταν παρουσιάστρια του Τηλεοπτικόυ Παιχνίδιού, « Το Χρώμα της Νύχτας »  

Η Yvette γέννημα θρέμμα της Ν. Υόρκης και απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Βοστώνης με πτυχίο Baccalaureate στην Ψυχολογία και στην Κοινωνιολογία (Magna Cum Laude), δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες της και συνεχίζει να συνδέεται με Γυναικείες Οργανώσεις. Συχνά εμφανίζεται ως καλεσμένη σε τηλεοπτικά talk show, είναι μια ικανή συνήγορος των δικαιωμάτων των Μεταναστών στην Ελλάδα, των Γυναικείων Θεμάτων, Γονεϊκών θεμάτων κλπ.

ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ &  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 

q       Υπεύθυνη προγράμματος της Ένωσης Αμερικανίδων Γυναικών της Ελλάδας (2 χρόνια)

q       Υπεύθυνη για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Ένωσης Αμερικανίδων Γυναικών της Ελλάδας - 2002

q       Σύμβουλος των Σχολείων για Γονείς της Ελλάδας

q       Ιδρυτικό Μέλος του Προγράμματος Πολιτιστικής Συνείδησης, ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για τις εμφανείς μειονότητες της Ελλάδας.

q       Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου για τους Δημοκρατικούς στο Εξωτερικό (2 χρόνια)

q       Σχεδίασε και Οργάνωσε την ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ 2000 για το Δημοκρατικό Κόμμα.

q       Μέλος του «Ανοιχτοί Ορίζοντες», ενός μη κερδοσκοπικού, μη κρατικού οργανισμού του οποίου ο στόχος είναι ή υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών μιας ανεκτικής και ανοιχτής κοινωνίας.

q       Οργάνωσε και εξασφάλισε τους οικονομικούς πόρους του πρώτου «Παγκόσμιου Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τον Μάρτιο του 2001.

q       Αντιπρόεδρος της E.N.O.W. (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γυναικών), στην Ελλάδα.

q       Μέλος της Επιτροπής Σχεδιασμού της Διακήρυξης, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση από εκπροσώπους 15 χωρών που συμμετείχαν στην 1η Διάσκεψη για την "Ενσωμάτωση της Αφρικανικής Εμπειρίας" που έγινε στη Σουηδία το Μάιο του 2001.

q       Εξελέγη στην Γενική Γραμματεία για Μη-Κρατικούς Οργανισμούς, εκπροσωπώντας τον τομέα της Υγείας και Ευημερίας.

q       Μέλος της Φυλλωσιάς, Φίλοι της Θεοτόκου, Ινστιτούτου για άτομα με Νοητική Καθηστέρηση.

q       Σύμβουλος στην 1η Παιδική Ολυμπιάδα Ειρήνης που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς και την Ολυμπία, τον Ιούλιο του 2001.

 

Τώρα η Yvette ετοιμάζει ένα τηλεοπτικό show για την Πολύ-Πολιτισμικότητα. Νοιώθει ότι υπάρχει μια τεράστια ανάγκη παρουσίασης της θετικής πλευράς των Αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα. Ιδανικά, ο στόχος της είναι να κάνει τους ανθρώπους να γνωρίσουν τον διπλανό τους και να μην κρίνουν μόνο από φήμες. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πορτρέτα επιτυχημένων αλλοδαπών, συζητήσεις με θέματα επικαιρότητας όπως: Νομοθεσίας, Μετανάστευσης, Εκπαίδευσης, Οικογενειακά και Κοινωνικά προβλήματα, καθώς και επιμορφωτικές παρουσιάσεις που θα περιλαμβάνουν θέματα Μουσικής, Χορού, Τέχνης και Κουζίνας. Ο στόχος του προγράμματος θα είναι να πληροφορήσει με έναν ψυχαγωγικό τρόπο αλλοδαπούς και Έλληνες για τις αλλαγές στο περιβάλλον τους. Για πρώτη φορά η Yvette θα είναι παρουσιαστής και συμπαραγωγός μια εκπομπής. Το όνειρό της είναι κάποια μέρα να είναι παραγωγός και παρουσιάστρια μιας εκπομπής στα αγγλικά για αλλοδαπούς που μένουν στην Ελλάδα και για τους Έλληνες της Διασποράς, των οποίων η πρώτη γλώσσα είναι τα αγγλικά.