Make your own free website on Tripod.com

Moeder Westland Leuven


Join our mailing list!
Enter your email address below,
then click the 'Join List' button:
Powered by ListBot

Wat is er allemaal te vinden op deze site?

FLASH! RETURN TO DE PEROKET De Peroket als hét West-Vlaams Bastion van dit jaar!

Even Voorstellen? (Je kan nooit genoeg weten!)

Activiteiten (Voor geïnteresseerden (en toekomstige schachten), onder het motto "nie lull'n, pull'n!!")

Clublied (De al meer dan 100-jarige hit)

Leden (De beste mannen van de Westhoek in Leuven)

Zwanenzang. (De volgende personen moeten we nu missen in Leuven)

Gallerij der Praesides (Westland op hoog niveau)

Wist je dat??? de rubriek Roddels, Kritiek en Laster!

Andere Westlanden (Het bloed kruipt waar het niet gaan kan (of iets dergelijks))

Een brokje Geschiedenis Uit het boek "Van schachtendoop tot zwanenzang" van Siegfried 'Jerome' Debaecke

Het Galabal de 6de februari 1999, onovertroffen in de streek

Sign My Guestbook View My Guestbook Guestbook byGuestWorld


. Klik hier en bezoek de website van Carpe Diem Klik hier en bezoek de website van Carpe Diem

Wie zijn wij?

Westland leeft zich uit

Moeder Westland werd finaal opgericht in 1890 door René Joye. Hiermee is zij de langst ononderbroken bestaande studentenclub in Leuven; De thuisstreek van onze club is de Westhoek, hartje West-Vlaanderen, of m.a.w. de streek van Diksmuide, Ieper, Poperinge en Veurne. Thans kunnen wij er ook prat op gaan de grootste (en naar onze overtuiging ook de actiefste, beste, en leutigste) club van Leuven te zijn. Uit deze 'Moeder' zijn er in de loop van jaren ook vele kinderen ontstaan, kijken we maar naar het Westland Gent, Westland Brussel en als jongste spruit ook Westland Antwerpen. Over al die jaren gaan we er prat op de Vlaamse studententradities in ere te houden.

Waar zijn wij te vinden???????

Zoals de het de gewoonte is van de clubs in Leuven hechten wij allen nog een grote waarde aan een clubcafé. Dit is niet alleen een plaats van samenkomst van de eigen leden, maar deze cafés worden ook graag bezocht door bevriende clubs. Wij kunnen gerust zeggen dat we gehuisvest zijn in één van de cafés die de laatste jaren bezig is aan een niet te stuiten heropkomst: De Peroket!!! Het is nu al een feit dat dit HET West-Vlaams kafaat van Leuven is. Hier kan men naast het Westland ook nog Moeder Waregemse, Moeder Mandel (die een zeer verstandige beslissing nam de Donatus voor de Peroket in te ruilen) en de nepclub Keizersberg vinden. Deze laatste zitten zelfs nog in trobbels met een club die dezelfde naam heeft. Dus aan iedereen, vermijd deze strubbelingen en kom in een S.K. club!!

Ons Schild, onze Kleuren


 
 
 
 
 

De Kleuren van het Westland zijn wit - rood - geel, daarvan is wit onze hoofdkleur.
In ons schild zijn de wapenschilden te vinden van de vier grote steden van de Westhoek met name (van links bovenaan tot rechts onderaan) Diksmuide, Ieper, Poperinge en Veurne.

Ik ben verkocht, ik word lid!

het begin van een leven in dienst van het Westland

Het Westland is nog altijd, zoals het de goede studententraditie betaamt, niet gemengd, dit wil zeggen dat alleen bukken zich kunnen aansluiten. Bovendien is het Westland een oer-Westvlaamse club; zodat het gros van de commilito's uit onze schone provincie komt. Welliswaar is er occasioneel een verdwaalde Antwerpenaar te vinden (Guustje) of een Oost-Vlaming die betreurt in de verkeerde provincie te wonen.
Ieder jaar zijn er voor de doop verschillende activiteiten waar de feuten (schachten-in-spe) kunnen aan meedoen. Wanneer deze kandidaten voldoende potentieel tonen worden deze toegelaten tot de doop. Hoewel het betreurenswaardig is dat door baldadigheden in faculteitskringen dit evenement een slechte naam kreeg, is dit bij ons nog altijd een initiatieritueel waar de belangrijkste functie van is de verbondenheid en de continuïteit van de club gestalte geven.
Na een proefjaar ("het schachtenjaar"), waarin terug wordt gezien of de schacht alle goede kwaliteiten heeft, wordt deze (al dan niet) op het einde van het jaar ontgroend.
Door dit nauw aansluiten met de traditie, is er een hechte verbondenheid in de club. Een verbondenheid die zich ook uit na de studententijd. In dit opzicht is de zwanezang altijd een beetje afscheid nemen van een familie.
Na de zwanenzang is er dan ook nong geregeld contact met de oudleden die gedurende het academiejaar ook af en toe uitgenodigd worden op speciale activiteiten.

Nog altijd interesse, kom dan eens af op een activiteit die hieronder is vermeld, of op een dinsdagavond waar wij vanaf 20 uur in de De Peroket clubavond hebben, of gelijk welke dag in de Perkoket, aangezien we daar toch altijd te vinden zijn.

Wist je dat ...?


Puype nu leert html te schrijven
dat wel beetje bij beetje betert
hij nog moet leren niet de figuurtjes te wissen
maar dit dan ook geen figuurtjes zijn zoals die te vinden zijn op zijn computerscherm
het Westland collectief in Leuven blijft
zelfs na afstuderen
anderen nog dingen zoeken om in Leuven te blijven
er waarschijnlijk al meer oude bukken gaan zitten of effictieve commilitones

OPROEP:
Weet je dat het niet zo goed gaat met ons Gatje?
Dat ie sukkelt met zijn gezondheid?
Meer bepaald het zicht?
Dat dat ongelooflijk deprimerend moet zijn, zelfs voor zo een kerel?
Kunnen we hem niet een keer een herte ondet de rieme gaan steekn?
 

Andere Westlanden

Jammer genoeg is er geen ander Westland meer te vinden op het net, Brussel is verdwenen!!! Vooral nu in een tijd waar zelfs vrouwenclubs in de codex worden opgenomen, is het verlies des te groter; gezien het Westland [buiten dit Brusselse deel] de eer blijft hoog houden en nog altijd geen porren in hun rangen opneemt!!! Vooral in Gent en Antwerpen blijkt dit een serieuze prestatie te zijn!

WWWW in action! Het Westland World Wide Web begint vaste vorm aan te nemen!!!

Proficiat!!!

Hartelijk gefeliciteerd, u hebt zojuist de website bezocht van de eerste S.K.-club in Vlaanderen op het net. Van onze kant uit bedankt. De eerste WWWW pagina: Westland World Wide Web! Graag zouden we hier allerlei links opgeven naar andere interessante sites van clubs van de West-Vlaamse Gilde in de eerste plaats, of naar andere clubs van het Senioren Konvent. Een site die zeker de moeite waard is te bezoeken is deze van de Brugsen. De sponsoringovereenkomst van dit jaar is stukken beter dan verleden jaar (te zien aan hun site). Verder zijn er nog de Oost-Vlaamse gilde clubs, onder andere het Ros Beyaert.. Een andere link die we kunnen aanbieden met een organisatie die dicht met het clubleven in Leuven is verbonden, is die van het K.V.H.V. Leuven. Ja,... Ook aanwezig op het net zijn de kerels van de Meense. Een site die ge gerust kunt bezoeken, wel niet zo goed als de onze, maar toech de moeite op er even naar toe te surfen. Dan is er ook nog Den Mandel., jammer genoeg is deze club dit jaar [1998-99] ter ziele gegaan in Leuven. De laatste geruchten die ons bereikten waren dat ze heropgericht zouden zijn in de thuisstreek [Roeselare] als een gemengde club (hoe diep men kan vallen).
Er zijn nog overzicht-sites en naar, waar de benaming 'club' vaak nauwelijks kan opgaan wegens GEMENGD (aaargh! een afschuwelijk woord). Terwijl we toch bezig zijn met onze pagina te updaten zoals dat heet, (pro forma, en als geïndoctrineerde informaticus ben ik dus semi-engels, is er een Nederlandse vertaling??? Zo ja, deze vermelden aan Bruintje) hier doen we ons best om andere links op te geven:
Plutonica, een woord van waarschuwing echter, gemengd!!
Waddiswoar Wat het is weet ik ook niet!!!
Overzicht Zelf ook nog niet gecontroleerd, wat wil je ik zit liever in de Peroket dan 10h achter mijn computerscherm!
 

Djesus en Erpel in een innige omhelzing

 


Verantwoordelijk voor deze site is
Erpel en Puype


Moeder Westland Leuven 
p.a. Café Peroket 
Tiensestraat 72 
3000 Leuven 
Tel. 016 / 23.35.69
e-mail Erpel