< My Personal Page
     
   Prof.Dr.YücelPAK
  IŞIN RÖNTGEN    KANSER TANI ve RADYOTERAPİ MERKEZİ
Selanik cad.44/8 Kızılay-ANKARA     Tel: (312) 4185557    e-mail:paks@isnet.net.tr
  Merkezimize Hoş geldiniz!..
 

Merkezimizde neler yapıyoruz? 

Merkezimizde kanserin tanısı için radyolojik tetkikler ve kanser tedavisi yapılmaktadır.


Kanser tedavisi mümkün olan bir hastalıktır!. Ancak, doğru teşhis ve doğru tedavi edildiğinde başarılı olunur. Bunun için de kanser eğitimi (ONKOLOJİ) görmüş olmak ve tecrübe gerekir.İşte IŞIN TEDAVİ MERKEZİmiz bu özelliklere uygun olarak hizmet vermek için kurulmuştur.


Kanser Teşhisi nasıl konur?. Kanser vücudun herhangibir organı veya dokusunda ortaya çıkar.Ancak belirli bir büyüklüğe erişince bulgu verir.Hangi organdan çıkmış ise o organa ait belirti ortaya çıkar. Örneğin akciğer kanseri öksürük, balgamda kan,nefes darlığı gibi semptomla kendini belli eder. Eğer atlamışsa, atladığı organda bulgu oluşturur. Mesela kemiğe atlamışsa o bölgede ağrı ile, beyine atlamışsa başağrısı veya bir tarfta uyuşma, beş duyuda bozukluk gibi bulgular vardır.  Hastada oluşacak böyle herhangibir bulgu klinik muayeneler ve radyolojik bazen laboratuar tetkikleriyle araştırılır. Bu muayenelerin dikkatli yapılması ve kanser açısında atlanmaması gerekir. Bu tetkiklerin sonucunda kanserden şüphelenilerek kanser açısından araştırılır.  Bu araştırmalar hastalığın yerine göre çoğunlukla radyolojik tetkiklerle sağlanır.Ancak bu çalışmalarda kanser açısından ihtimali bir teşhise gidilir.Bu ise tedaviye karar vermek ve tedaviye başlamak için yeterli olmaz.Kesin tanı histopatolojik inceleme ile konur.  Yani , hastalığın tesbit edildiği yerden parça alınarak(biyopsi) patoloji uzmanı tarafından kesin tanı konulabilir.Histo- Patolojik tanı olmaksızın bir hastaya kanser demek, hele hele tedaviye başlamak kesinlikle yanlış olur.


 Kanser Tedavisi nasıl yapılır?.Kanser üç değişik yöntemle tedavi edilir: 1.RADYOTERAPİ (Işın Tedavi) 2.Cerrahi 3.Kemoterapi (İlaçla tedavi). Bu üç yöntem; hastalığa ve hastalığın dönemine göre bazen bir yöntem tek başına, bazen iki yöntem ,bazen de üç yöntem arka arkaya olmak üzere seçilerek uygulanır.İşte bu kararın verilmesi çok önemlidir ve bilimsel esaslara dayanır.

DOĞRU bir TEDAVİ KARARI  için şu bilgilere kesinlikle gerek vardır: 1.Histopatolojik kesin tanı konulmuş olmalı. 2.Hastalığın yayılımının araştırılarak EVRELEMESİNİN  yapılması 3.Kanser bilgisi olan uzmanlar tarafından karar verilmesi şarttır.


Kanserde RADYOTERAPİ (Işın Tedavisi)  nasıl Yapılır ?. Kanserli bir hastaya ışın tedavisi yapmak için o hastada bu tedavinin endikasyonu (gerekliliği) olması gerekir.Işın tedavisine karar verirken yukarda belirtilen ONKOLOJİ kuralları uygulanır.Işın tedavisi kararlaştırılırken daha sonra veya birlikte diğer kanser tedavi yöntemlerinin uygulanıp uygulanmıyacağı da belirlenerek bir plan yapılır.

IŞIN TEDAVİSİ-RADYOTERAPİ hakkında geniş bilgi için  burayı tıklayınız



 


 

Prof.Dr.Yücel Pak 15 Haziran 1944 yılında doğmuştur.Orta Öğretimini Malatya Lisesinde yaparak 1962 yılında mezun olmuştur.Tıp eğitimini Ankara Ü.Tıp Fakültesinde tamamlıyarak 1969 yılında Doktor olmuştur.Bir yıl süre ile (1969-1970)Gülhane As.Tıp Akademisinde İntörn olarak çalışmıştır.1970-1973 yılları arasında Ankarada Kıta Tabipliği görevinden sonra 1976 tarihinde Radyoterapi Uzmanlık öğrenciliğini kazanarak Uzmanlık Eğitimini Gülhane Tıp Fakültesi,Radyoloji Enstitüsünde(1973-1977)arasında tamamlamıştır.1977 yılında Akademik Uzmanlık sınavını kazanarak 1977-1982 tarihleri arasında Gülhane As.Tıp Fak.Radyasyon Onkolojisi AD da Uzman olarak çalışmıştır.1982 yılında Doçentlik sınavını kazanarak 1982-1987 arasında Gülhane As.Tıp Fak.Radyasyon Onkolojisi AD da Doçent olarak görev yapmıştır.Bu sırada 1984 yılında Radyasyon Onkoloji AD Başkanlığına atanmıştır.1987 yılında Profesörlüğe atanmış olup halen Radyasyon Onkolojisi AD Başkanlığı ve Profesörlüğü görevini yürütmektedir.

 

   Prof.Dr.Yücel PAK


ONKO  RADYOTERAPİ MERKEZİ.
İlk sok. 37-2 Anıttepe
-ANKARA
Tel: (312)
2317755

e-mail:paks@isnet.net.tr


HASTANE:

Gülhane As.Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı ANKARA.
Tel:(312) 3211111
e-mail:ypak@obs.gata.edu.tr


Biyografim:

Yayınlarım

Bilimsel aktivitelerim:

Diğer Bilimsel Aktivitelerim 

       u56.gif (24050 bytes)Anasayfam  
Hastane(Gülhane RadyasyonOnkolojisi)


yeniBook.gif (24050 bytes)    RadyasyonOnkolojisiTemel Bilgiler  Kitabı 

 Merkezimizde yapılan RADYOLOJİK TETKİKLER:

1.DİREKT GRAFİLER: Akciğer,Lumbo-sakral-dorsal vertebralar, Servikal vertebralar, Pelvis grafisi, Eklem grafileri, kranium, Water's grafi, Schüller, Stenvers grafileri v.s.

2.KONTRASTLI TETKİKLER:Kolon grafisi,Özofagus, Mide-ince barsak, İVP  v.s. grafiler.