Make your own free website on Tripod.com
kenangan kat
sekolah kebangsaan taman uda
(sktu)
Sekolah taman uda nie tak asing lagi kat alor setar mahupun kat kedah nie..sekolah nie mula mula bukak pada tahun 1982.sekolah nie best gak pasai ....err....entah la aku pun tak tau nak ceriter...
Okey aku start zaman persekolahan aku selepas tadika kat sini la pada tahun 1987..waktu tu aku keje main jer...hehehehehe
 
mula mula aku masuk kelas 1 kenanga sampai la darjah 3 kenanga..kenangan kat sini cukup hebat..aku penah kena cubit, berdiri pasai tak buat keja umah..apo lagi la..err...aku penah buat keja math..hehehe..lukisan...dan lain lain...waktu nie aku keje lukis kartun jer..taken from gila gila (once my main comic).waktu rehat aku suka memain kat padang atau lepak kat dalam kelas..Satu lagi aku suka pegi ke library pasai ada banyak buku ceriter yang menarik.....
 
Darjah 4 plak aku bergiat dalam bidang pengakap. dalam tahun nie jugak aku dilantik sebagai pengawas perpustakaan....Aku suka gak jadi pengawas nie pasai banyak aktiviti yang aku boleh involve dalam perpustakaan tu...waktu nie, kalau ader jualan program susu sekolah tu aku mesti beli. aku tengok kengkawan aku ada yang tak mau beli pasai ader yang kata susu basi laa..ader ulat laa..aku pun tak tau..macam la kerajaan nak bunuh bebudak sekolah nie.. Kekadang aku amik kotak susu nie buat main..aku cipta memacam benda dari kotak tu...
 
Sampai darjah nam aku kena pegi tuisyen, apo lagi hah...ooo...aku pegi tuisyen kat dua tempat...satu kat cikgu sekolah aku, satu lagi kat orang lain...aku punya cita-cita satu jer, aku nak masuk kolej sultan abdul hamid..so aku kena strive hard la untuk masuk kat sekolah elite nie...Stuggle punya struggle, aku dapat la 4a..waktu tu upsr ader pat subjek jer iaitu bahasa melayu, karangan, matematik dan english...
 
waktu darjah nam nie la aku minat baca buku english, banyak buka yang aku baca, abang aku plak suka beli comic orang putih macam conan, batman, spiderman dan lain lain...aku dulu involve gak dalam sukan..aku bukan budak nerd yang suka dok baca buku jer 24 jam..tiap tiap tahun waktu hari sukan aku masuk acara..aku jugak main hockey waktu darjah nam....
 
apo lagi hah....oooo...aku masuk gak kelas komputer bertujuan nak blajaq la..aku blajaq wordstar ngan dbase...cikgu komputer tu kamceng gak ngan aku...kadang kadang ari sabtu aku lepak kat kelab komputer tu main games..heh.heh.heh
 
okey..nanti aku sambung balik citer aku kat sktu nie
 
jom pi balik kat domain
 
 
 
 
<bgsound src="Gangsta.mid" loop=infinite>