Make your own free website on Tripod.com
 
  

 
BAHASA HTML
Banyak yang cakap tak pandailah bahasa HTML , pening la nak tengok dan macam-macam lagi keluhan dan luahan daripada webmaster yang baru berjinak-jinak nak membina laman web sendiri.
JANGAN MUDAH FED-UP.  Itu semua bukan halangan besar.  Anda tak perlu sakitkan kepala mempelajari bahasa html satu demi satu kerana bahasa html akan terbina secara automatik jika anda menggunakan frontpage atau composer.  Cukup sekadar anda mengetahui bahasa  html yang asas sahaja untuk tujuan edit di 'view source'.  [klik untuk lihat contoh]
Untuk mendapat maklumat lanjut anda boleh berkunjung ke link di bawah. 
Ni saya bagi laman yang berbahasa Melayu agar bakal webmaster yang tak berapa ariff   bahasa lnggeris tak terkial-kial nak faham.
Panduan Membina Laman Web [Zulkifli] Amali Membina Laman HTML [UTM]
Mereka Bentuk Halaman Web [Mohd Zaki] Belajar Bahasa HTML  [TmSchoolOnline]
Bengkel Membina Homepage  
 
BACKGROUND MUSIC
kalau rasa nak letak muzik latar kat laman web anda cari di sini

soundblaster

 
Animated Angelfire]
Animation Publisher2
Brack's Icon Depository
Caboodles Animated Gif
Calgary Explorer 
Clip Art Collection
Dandee World Graphics
Deb's Web
Free Webpage Designs
Mirc addropp addons
Asylum 
Anigift Gallery 

 
Animated Gifs
Animated Gif Pages
Animated Gif's
Animated Gif's Index
Animated gift link
Animation Online
Animatied Banner
  Animation Station 
Animated Gif Pages 

Animated Gif's
Animation Publishers
Animation-Station.com
Animated Gif's Index
Animated Mailboxes
Animation Express
Multimedia Resources:
Rainbow Clipart
Textures Unlimited
Graphics & Design Tips
Webgifs - Frames
Tripod Banner
Tripod Banner
grafik animasi
Mystiqal's~ Animated
Coffeecup.com
gift gallery room
Animated Mailboxes
SmartClick
Webanimator Gift
 
GRAFIK, JAVA APPLET, SWISH, DAN FLASH 
UNTUK IMEJ DAN FONT TEXT
FreeStuff
ZooNet Image Archieve
Andy's Art Attack
Ace of Space Graphics
publisher tripod
AAA Button
webmonkey
syruss graphics
artist guild
Creating Graphic
Angelfire Graphics
Gini's Connoisseur
Graphics Kit
Gini Cool
JavaBoutique
Java script search engine
Java script resources
java applet demicron
Java webSpigots
 
 
Adejitter
fader20{animasi teks]
font of the webFader
Java-textEffects
Flamingtext.com
Fader 2.6
Ambers Tickers
RobTex JunkMachine
Junkmachine 1.1
Robtex
The Ozzino Network
Java Boutique : Text effect Applet 
 
Button
Buttons1 button2 [angelfire]
 
FREE BACKGROUND
Link di bawah menawarkan beribu-ribu lemon background untuk anda pilih.  Free je...
Free BackGround colors
free background bitmap images 1 

free background bitmap images 2
free background bitmap images 5
Backgrounds Sample
Background ListFree
Background Sourse
Backgrounds 2
Usagi Sailor's Moon PageBackgrounds 

Free Backgrounds set 4
Background url
Backgrounds
Animation Background
MediaBuilder Background library
Backgrounds and Seamless Textures
bitmap background
BackGround httlightoflove
html imaging lab 

Anglefire
BackgroundsAngelfire
Tricia Place
html imaging lab 

Backgrounds 2
Background Group1
Background [flowers]
Backgrounds by Carel
 
WEB COUNTER
Untuk membolehkan anda mengetahui bilangan pengunjung ke laman web anda boleh dapatkannya secara  percuma dengan 'register' di mana-mana laman di bawah.
Authoring Tools and Tips for Web Design Creating Killer Websites Online
Free Counters From Pagecount
JavaCount Web Counter
Misc. Web Authoring Tools
HAC Homepages class: TOOLS
Web Tools (ComeVisit.com)
Website Development Page
Web Tools (ComeVisit.com)
World Wide Web Tools
Extreme Net Toolz
Web page and link counter
Web timemetools
The counter com
 
GUESTBOOK
Dapatkan buku pelawat untuk laman web anda.  Pilih je mana-mana yang anda minat.
 
Star Guestpage
escati Guestbook
GuestPad
SpinDE Guestbook
Carota guestbook
Guestworld
Dezine Guestbook
  GuestPage
Planet Guestbook 
The Fuestbook 
  DreamBook
 

Back to Nita's Homepage
Anda Pelawat ke-

Dikemaskinikan pada 09 Januari 2001
Nita®

Laman Pendidikan Laman Agama Malaysia lnfo Medan Selera Kad Ucapan
Special Gift Celik Komputer Lagu Popular Get Antivirus Download Site
Bina Homepage Free WallPaper Galeri  Puisi Sudut Peperiksaan WebMaster lnfo