Az én macskám


Etetés

Mint azt korábban leírtam, a kismacskákat puhított étellel kell etetni, és csak később (8 hetes kortól egy-két héten át) lehet áttérni a száraz tápra. Ebben egyébként nem vagyok olyan biztos, de én így csináltam, és Vili mindezt túlélte.

Én főleg száraz macskatáppal etetem a zabagépet. Bár egyik táp büdösebb a másiknál, minden cica megérzi, melyik a legdrágább kaja, és azt eszi a legszívesebben. Szóval ne vegyél egyszerre túl sokat valamiből, mert lehet, hogy éppen azt nem fogja szeretni. Ne tévesszen meg az sem, ha egy újfajta kajára ráveti magát a picur, mert ez lehet csupán kezdeti lelkesedés. Ügyelj a változatosságra (én ugyan nagyon szeretem a spenótot, de minden étkezésre akárcsak egy héten át is borzasztó lenne). Figyelj arra, hogy mindig legyen víz a vizestálkában, akár száraztápon él a picur, akár konzerven. A tálkák megválasztása sem könnyű. Nagyon szenved, ha a tálka könnyen csúszik a talajon (tolja maga előtt).

Kajatípusok:

Ha a macskakaját a hűtőből veszed ki, ne add oda rögtön, mert túl hideg lehet. Forrón se adj semmit, mert ilyenkor úgysem tetszik a cicának. Ha mikrohullámú sütőben melegítesz neki valamit, nagyon vigyázz, mert nem lesz egyenletesen meleg az étel, ezért várjál pár percet vele, mielőtt odaadod.
Tartalomjegyzék Következő fejezet