Fra Mats Josefsson. Innlevert 8/5-1999
Grötådalen

Hejsan !
Vi är ett gäng på 3-4 st som brukar åka upp till grötådalen på sommaren, en vecka varje år. Vi brukar ligga i tält uppe vid Rundhoen och Stormytjärnaen. Vi har varit där sedan vi var små och då var vi upp med våra föräldrar. Min far kom upp dit första gången i början på 60-talet. Både Farfar och Morfar har varit med dit.
Vi kommer från Grövelsjöhållet och åker båt till Sylen. Sedan går vi upp i markerna, 4-5 timmar tar det innan vi är framme. Förra året låg vi i stugan vid Stormyrtjärnarna, det var lite ovanligt efter så många år i tält. I år blir det det inget fiske, vi har fått barn så i år vill vi vara hemma. Men nästa år bär det nog av igen.

Fisket i fjol tyckte jag var ovanligt dåligt, kanske det sämsta året. Beror kanske på den dåliga sommaren?? Största fisk har min kompis Tomas fått, 1100 gram på spinnare i ån. Men det rekordet ska vi försöka slå. Min Far fick en gång en Röding på 1700 gram, det var en fin bit. Man har ju hört berättats om Öringar på flera kilo, undrar var dom finns? Dom finns säkert någonstans!!
Man är tacksam för tips!!
Hälsningar Mats!

Mail to Mats Josefsson Mats hemsida

Tilbake Neste