Fra Ole Christian Svaan. Publisert 29/4-2010

Femundsmarka 2009

Vi var 3 gutter som gledet oss til årets tur til femundsmarka. Turen hadde vi planlagt i flere måneder så vi var godt forbredt. Vi hadde planlagt å gå ifra Røsanden og opp til Nedre Roasten. Sette opp hovedcamp en plass ved Nedre eller Øvre Roasten også ta noen turer derfra.. Vi hadde egentlig tenkt oss til Grøtådalssetra og opp til Rogen i Sverige. Men disse turene ble ikke noe av, da vi hadde en intens varme de dagene vi var der.

Dessvere så ble en av oss så dårlig i løpet av første natten at vi måtte kjøre han til Røros sykehus, der han fikk beskjed om å ikke fortsette turen. Dette var en virkelig nedtur for oss alle, men vi 2 som var igjen var fast bestemt på å fortsette turen.

Ettersom vi nå bare var 2 igjen så bestemte vi oss for å avslutte turen med å padle ifra Femunden og inn til Røros, da vi hadde fått høre at dette skulle være en veldig fin tur.

Ole Christian Svaan


- Synnervika en herlig sommerdag.- Fæmund II som skulle frakte oss til Røsanden.- Første leiren vår i Synnervika og vi gjør de siste forbredelser før turen går opp til Roasten.- Viktig med god mat og drikke før man skal gå langt og bære tungt.- Brua ved starrhåen.- En turkamerat, på vei oppover til Roasten.- Enda en turkamerat, på vei oppover til Roasten.- Røvollen en DNT hytte. Dette er en populær plass og slappe av litt før man tar fatt på siste ettape til Nedre Roasten.- En herlig femunds ørret på 900gram.- Vi padlet opp til Øvre Roasten og fisket litt i elva, men de største ruggene uteble.- Femundsmarka viste seg fra sin beste side.- Enda et praktfullt bilde.- Her går Røa sin ville ferd nedover til femund.- Her hadde jeg og Vidar fått besøk i campen vår en sen kveld.- Her er vi ved et vann som kalles Litlsjøen.- Abboren var i det bitevillige hjørnet i Litlsjøen.- All denne abboren fikk vi på mark og søkke, ingen store rugger men meget fin steikefisk.- Denne fantastiske solnedgangen fikk vi oppleve ved Litlesjøen.- Dette er Røosbua som vi var så heldig å få overnattet i, det ble madrass denne natten. Det var ikke å forakte. Nå skulle vi sette kursen mot Røros.- Det er flere slike tømmer renner. Disse ble bygd da de drev å fløtet tømmer til Røros kobberverk. De fleste er litt for smale for kano, så man må bære forbi disse.- Dette ble vår siste fisk på turen. Hadde håpet å få større fisk, men det ble mye fin steikefisk. Kommer tilbake neste år og tar storruggen.


Vi måtte avslutte turen vår ca. 5 km ifra Røros pågrunn av for lite vannføring i elva og kanoen vår fikk skikkelig juling, så vi ga oss mens leken var god.

Villmarkshilsen,
Ole Christian SvaanMail til Ole Christian Svaan Ingen Hjemmeside

Tilbake Neste