Fra Ole Christian Svaan.
Publisert 1/8-2010


Femundsmarka 2010

Dette ble vår 3 femundstur på 3 år. Tok turen i slutten av Mai, begynnelsen av juni i år. Da båten(Fæmund II)ikke begynte å gå før i midten av juni bestemte vi oss for å padle kano ifra synnervika ned til røsanden. Vi vet at femund kan være farlig å padle pågrunn av bølger og vind og dette skulle vi få oppleve. Etter at vi hadde krysset nordvika begynte bølgene å bli faretruende store, så vi padlet inne ved land, men vi fikk en bølge som kom inn i kanoen og da padlet vi som gale til land. Etter å ha vurdert hva vi skulle gjøre bestemte vi oss for å bære sekkene et stykke også gå tilbake å padle uten bagasje. Det ble sent før vi kom fram til røsand så første natten tok vi inn i røsandbua. Dagen etter tok vi fatt på turen opp til roasten. Vi gikk DNT stien opp og tok den vanlige pausen på røvollhytta før vi gikk siste biten opp til roasten.

Vi satt opp campen i vika nederst i nedre roasten. Fisken var i d umulige hjørnet, uansett hva i prøvde å lure den med. Etter 3 dager var ryggen min så støl så vi bestemte oss for å se om roastbua var ledig for å se om ei natt med madrass ville gjøre underverker. Vi ble i roastbua noen netter og gikk dagsturer derfra.

Vi gikk inn til Litlesjøen og tilbake nedover roasten med stanga, ein kjempe tur, da vi også fikk lurt 3 abbor i litlesjøen og en harr i roasten. Dagen etter gikk vi ned til litjhelvette i nedre røa og fisket oss oppover elva til brua i nedre roasten, men her var fisken i det vanskelig hjørnet. Det ble ikke et napp.

Etter 5-6dager bestemte vi oss for å gå ned til røsandbua,fordi vi villa ha noen dager på oss i tilfeldig det skulle blåse på femund og vi skulle padle tilbake. Vi hadde hørt at stien på sørsia av røa er lettere å gå, men vi viste ikke helt hvor stien gikk så vi rotet en del før vi fant den. Vel nede ved roastbua møtte vi på en en glad gjeng, som teltet og fisket i elva, utpå kvelden ble d også en liten femundsdram. Turen var kjempe fin med et nydelig vær. Kan anbefale å ta turen før båten begynner å gå fordi som vil være litt alene.

GOD TUR:)

Det var en fantastisk tur ja, men fryktelig dårlig fiske. det er en ting vi ble VELDIG overrasket over, vi hadde gått ned ifra litlesjøen og gikk stien langs roasten ned til roastbua, midt på stien fant vi 7-10 store gjedder som bare var kastet midt i stien, så ut som det var noen som hadde fisket med garn, eller noe. Det var rett og slett stygt.

Ellers, God Villmarkshilsen, ...

Ole Christian Svaan


Mail til Ole Christian Svaan Ingen Hjemmeside

Tilbake Neste