HPK:n voittoputki jo viiden pelin pituinen

4-6

HPK:n voittoputki SM-liigassa venyi jo viiden ottelun pituiseksi, kun joukkue voitti sunnuntaina Jyväskylän JYPin vieraissa maalein 4-6 (1-2, 2-3, 1-1). Runsaan maalimäärän mahdollisti osittain jäähyjen runsaus, joka toi paljon ylivoimamahdollisuuksia.

Johtoon ensi minuutilla
HPK aloitti pelin sähinällä. Peli oli ehtinyt vanheta vain muutamia kymmeniä sekunteja, kun Kerho meni johtoon. Maalivahti Kimmo Kapanen torjui JYPin laukauksen eteensä Tomas Vlasakille, joka vei kiekon yli JYPin siniviivan. Hän syötti keskelle Santalalle, jonka laukaus meni jyväskyläläismaalivahti Tommi Satosaaren kainalon alta sisään.
0-2 -johtomaali syntyi erän puolivälissä, kun Sebastian Sulku laukoi ylivoimalla ja kiekko lirui jälleen Satosaaren suojusten kautta maaliin.
Erän lopussa JYPin Vesa Ponto kavensi erätaukotilanteeksi 1-2 ylivoimalla.

Toisessa erässä maalisuma
Kakkoserän alussa HPK pisti tuulemaan. Se teki nopeaan tahtiin kolme hienoa maalia ja karkasi jo 5-1 -johtoon.
1-3 -osuma syntyi, kun Timo Pärssinen kieputteli hyvin JYP-puolustajien seassa, sai syötettyä laitaan Jonas Junkalle, joka antoi keskelle namupaikkaan Jukka Hentuselle, eikä "Hentu" erehtynyt.
1-4 -osuma oli Niko Kapasen vahva yksilösuoritus. B-pisteeltä lähteneen hyvän yläkulmalaukauksen edessä Satosaari oli voimaton.
Ratkaisevan tuntuisen 1-5 -osuman niittasi kultakypärä Tomas Vlasak. Oscar Ackeström vapautti mailataiturin läpiajoon ja Vlasak teki vuorenvarman maalin.
Erän lopussa JYP pääsi kuitenkin peliin mukaan ja teki kaksi kavennusmaalia. Se takasi jännittävät lähtöasetelmat kolmanteen erään.

JYP nousi kiusaamaan lopussa
HPK:n voitto oli uhattuna nelisen minuuttia ennen loppua, kun JYP tuli ylivoimamaalilla jo 4-5 -tilanteeseen. Kerhon hermot kuitenkin kestivät ja lopullisesti "ritareiden" voiton sinetöi Marko Palon tyhjiin tekemä 4-6 -maali.
Ottelu oli rikkonainen. Jäähyjä vihellettiin paljon ja tunteet kävivät ajoittain kuumina. JYPille tuomittiin kaikkiaan 41 jäähyminuuttia ja HPK:lle 24. Jyväskyläläisten minuuttimäärää nostaa Lasse Jämsenin ensimmäisessä erässä saama ulosajo. Jämsen taklasi Vlasakin pahannäköisesti laitaan, sai suihkukomennuksen ja 5 x 20 minuuttia.
HPK:n seuraava ottelu on torstaina, jolloin Kerhon viiden ottelun voittoputken yrittää katkaista Rinkelinmäellä Rauman Lukko.

Peltola ja Lavins debytoivat
JYP-ottelussa Kerhon paidassa pelasivat ensi kertaa myös Ilveksestä siirtyneet hyökkääjä Mikko Peltola ja puolustaja Rodrigo Lavins. Peltola pelasi ykkösketjussa Tommi Santalan ja Tomas Vlasakin kanssa. Lavins oli puolestaan kolmokskentällisessä Kimmo Peltosen pakkiparina.
Peltola ja Lavins siirtyivät HPK:hon, kun Petr Tenkrat matkasi Ilvekseen. Mainittakoon, että HPK-fanisivuilla on myös uunituore kolumni aiheenaan juuri pelaajasiirrot. Sen voit lukea täällä.

Muista äänestys vuosisadan HPK-pelaajasta!
Kaikille HPK-faneille tiedoksi ja muistutukseksi: näillä sivuilla on koko tammikuun ajan äänestys 1900-luvun parhaasta HPK:n pelaajasta! Äänestysohjeet löydät  täältä. Äänestyksen tulokset julkistetaan näillä sivuilla lauantaina 5.2.2000. Onko suosikkisi joku nykypäivän HPK-tähdistä vai kenties joku menneiden aikojen kerholaislegendoista? Joka tapauksessa, muista äänestää!

JYP - HPK 4-6 (1-2, 2-3, 1-1)