HPK antoi Bluesille selkäsaunan

2-7

Espoon Bluesille ei jäänyt varmastikaan mukavia muistoja HPK:n torstai-illan vierailusta espoolaisten kotikentällä. Ottelun lopputulos 2-7 (1-0, 0-2, 1-5) ei jätä juuri selittelyille sijaa. Etenkin kolmannessa erässä HPK rökitti Bluesia kuin kuoriämpäriä.
Pahiten espoolaisia kuritti hattutempun eli kolme maalia laukonut "pyörremyrskyketjun" laituri Timo Pärssinen. Myös ruotsalaispuolustaja Oscar Ackeström oli tehokas saaden kasaan maalin ja kolme syöttöpistettä.

Ensimmäinen erä Bluesille, toisessa kelkka kääntyi
Espoon ilonhetket ottelussa osuivat avauserään, jonka kotijoukkue voitti 1-0 Tommy Kiviahon tekemällä maalilla. Erä oli tasainen myös torjuntojen valossa, sillä Bluesin Ari-Pekka Siekkinen torjui vain yhden laukauksen virkaveljeään Kimmo Kapasta enemmän.
Toisessa erässä HPK sai viimeistelynsä kohdalleen ja vierasjoukkue nousi johtoon. Heti ensi minuuteilla Timo Pärssinen teki ensimmäisen illan maaleistaan ja loppuhetkillä "pyörremyrskyketjun" sentteri Niko Kapanen laukoi kiekon takanurkkaan Bluesin puolustajan luistimen kautta.

Kolmas erä ilotulitusta
Kolmannessa erässä Bluesin luistelu loppui ja liikkuva HPK:n joukkue huseerasi Espoon Areenan kaukalossa miten tahtoi. Espoolaiset pystyivät nousemaan maalin päähän vielä Tomas Vlasakin 1-3 -osuman jälkeen, mutta sen jälkeen Bluesille ei ollut kentällä enää mitään sanomista.
Oscar Ackeström ja Pärssinen veivät Kerhon tavoittamattomaan 2-5 -johtoon ja kuudennen maalin iski loistavaan kevätkuntoon vertynyt Marko Palo.
Timo Pärssinen teki ottelun loppuhetkillä vielä seitsemännen maalin, joka toi Pärssiselle kypärätempun ja HPK:lle selkeän voiton 2-7.
Bluesin maalivahti Ari-Pekka Siekkinen ei varmasti muistele maalein 1-5 päättynyttä kolmatta erää varmasti mielellään, sillä keskimäärin joka kolmas erässä tullut laukaus livahti Siekkisen selän taakse.

HPK:n tähtien pistejuhlaa
Leveä voitto ja seitsemän tehtyä maalia toivat tuhteja pistesaaliita myös HPK:n tähtipelaajien tilille. Timo Pärssisen 3+0 ja Oscar Ackeströmin 1+3 olivat tietysti omaa luokkaansa, mutta kahden pisteen miehiä tulikin sitten jo pitempi lista. Niko Kapanen, Tomas Vlasak, Marko Palo tekivät tehot 1+1 ja Jukka Hentunen 0+2.
Kerhon tehopelaajien pistepussit lihoivat siis mukavasti torstaina.
Myös maalivahti Kimmo Kapanen voi olla iltapuhteeseensa tyytyväinen.

Blues - HPK 2-7 (1-0, 0-2, 1-5)