Lukon Nedved liikaa HPK:lle

6-3

Hämeenlinnan Pallokerho kärsi SM-liigassa huiman voittoputkensa jatkeeksi toisen peräkkäisen tappion, kun Lukko oli kotikentällään HPK:ta parempi maalein 6-3 (3-0, 0-2, 3-1). Raumalaisten sankariksi nousi kypärätempun eli kolme maalia laukonut tshekkiläinen Zdenek Nedved.

HPK heräsi toisessa erässä
Ottelun ensimmäinen erä oli yksipuolista Lukon juhlaa. "Kettupaidat" tekivät erässä kolme maalia ja erätauolle lähdettiin Lukon 3-0 -johdossa. HPK näytti taipuvan Äijänsuon illassa vailla minkäänlaista taistelua.
Pelin toiselle kolmannekselle luistelikin sitten täysin erilainen Kerho. HPK otti ohjat käsiinsä ja tekikin kaksi kavennusmaalia. Lukko-ottelun Kerhon paras pelaaja Niko Kapanen iski 3-1 -maalin heti erän alussa ja ajassa 38.01 Rodrigo Lavins kuritti isäntiä kahden miehen ylivoimalla. Kolmanteen erään Lukko selvisi kuitenkin maalin johdossa.

Nedved "kettumainen" isäntä
Kolmannessa erässä HPK pystyi alussa pistämään kapuloita isäntien rattaisiin, mutta sitten esiin astui mies nimeltä Zdenek Nedved. Lukon kultakypärä veivasi hetkessä "kettupaidoille" kaksi maalia, kruunasi hattutemppunsa ja vei isännät tavoittamattomaan johtoon. Kerhon kolmannen erän ainoa valopilkku oli ajassa 59.35 syntynyt 3-6 -kavennus, jonka viimeisteli Jyrki Louhi. Louhen maalin ansiosta loppunumerot pysyivät kerholaisittain suht' koht' inhimillisinä.

Paljon jäähyjä
Rauman tiistai-illan liigaottelussa nähtiin jälleen myös "niin ja näin" -tuomaritoimintaa. Erotuomaripari Arto Järvelä-Markku Kruus vihelteli välillä miten sattuu ja molemmat joukkueet saivatkin tusinan verran kaksiminuuttisia ja HPK vielä Oscar Ackeströmin pelirangaistuksen päälle. Vauhtia ottelussa riitti, mutta otteet eivät olleet erityisen törkeitä, joten suuri jäähymäärä menee jälleen erotuomareiden sekoilun piikkiin.

Tshekit mukaan ensi viikolla?
Tshekkihyökkääjien Roman Simicekin ja Tomas Vlasakin sairaslomien vuoksi HPK on joutunut pelaamaan viime ottelut kolmella kentällisellä. Tämän viikon sama tahti jatkunee, mutta ensi viikolla tshekit pääsevät todennäköisesti jälleen mukaan ja Kerhokin saa jälleen kokoon neljä hyökkäsketjua.
HPK:n "playoff-viikon" tahti jatkuu tiukkana. Torstaina on vastassa liigakolmonen Jokerit Rinkelinmäellä ja lauantaina pelataan Tampereella tärkeä ottelu, kun HPK kohtaa tiistain kierroksella Kerhon kanssa tasapisteisiin nousseen Tapparan. HPK:n kärkiotteluiden putki huipentuu viikon päästä torstaina, kun sarjakärki TPS vierailee Hämeenlinnassa.

Lukko - HPK 6-3 (3-0, 0-2, 3-1)