Laman Yang Merestui Perjuangan Menegakkan Sebuah Negara Islam

Anda Pengunjung ke Sejak 4 Mac, 1999

Kemaskini Terakhir: 06 November 1999

______________________________________________________________________________

 

 

BEBERAPA PERKARA YANG MUNGKIN BERLALU..

PERKARA YANG AKAN BERLAKU BILA PARLIMEN BUBAR

 1. Ceramah BA akan di hadkan. kelulusan tempat tidak akan diberikan, maka POLIS akan kata, dia tidak ada masalah beri permit asalkan kelulusan tempat dapat. 
 2. TV semua saluran akan jadi mulut BN-UMNO, rancangan lain akan dikurangkan, sebagai ganti temuramah, komentar dengan calon-calon atau wakil BN akan diperKERAPkan. Budak-budak nak tengok kartun pun tak boleh. 
 3. Pemuda UMNO yang diketuai oleh Hisham Auuuuuw akan melakukan persembahan berjalan 'catwalk' disetiap ceramah BA yang dibenar kan.
 4. FRU akan bersedia untuk berdemonstrasi di mana-mana terutama Lembah Kelang. 
 5. VCD atau Video lakonan 'seks' DSAI akan dipaparkan dan diedarkan. 
 6. SPR akan pastikan setiap pengundi hantu akan dapat mengundi, kerana persediaan nama-nama mereka telah pun siap akan digunakan. 
 7. UMNO akan mengagihkan wang bagi setiap pengundi sebagai upah mereka untuk mengundi, bayar separuh dulu, selebihnya selepas pilahanraya. 
 8. SPR akan pastikan undi POLIS dan TENTERA akan dipangkah oleh agen SPR atau UMNO. 

PERKARA YANG AKAN BERLAKU SEMASA PENGIRAAN UNDI

 1. Peti-peti undi yang yang telah siap dipangkah akan disediakan di mana-mana bagi kemudahan penukaran dalam perjalanan. 
 2. Kertas-kertas undi yang telah dipangkah akan disimpan di dalam poket-poket tukang kira undi, bagi kemudahan menambah terus bila mana bekalan kuasa terputus. 
 3. Kertas-kertas undi canggih 'pre-printed' akan digunakan bila mana selepas beberapa minit kertas undi itu dipangkah dia akan terpadam dan akan kelihatan undi yang telah dipangkah sebelumnya iaitu undi BN. Khabarnya kertas-kertas undi ini telah sampai dari ITALY untuk ujian terakhir. 
 4. Komando-komando UMNO akan bersiap sedia untuk membuat kacau yang pertama, bila mana segala usaha menipu mereka gagal dan bunga-bunga kemenangan berpihak kepada BA. 

PERKARA YANG AKAN BERLAKU BILA ALTERNATIF MENANG

 1. MahaShit akan kata, pilihanraya tidak Sah, Barisan Alternatif tipu Undi, 
 2. Penyokong BN - UMNO yang dua tiga ekor akan membuat demonstrasi dan mencetuskan huru-hara. Ini akan mendapat kerjasama dari SB-SB dan membiarkan mereka memusnahkan harta-harta awam. 
 3. Dharurat akan diistiharkan. dan MahaShit akan kata, "tengok saya sudah kata, apanama..., kalau pembangkang menang huru raya akan berlaku, mereka ni tak ada kerja lain, menipu"
 4. Pilhananraya semula akan diadakan, Jika Alternatif menang lagi, Pilihanraya itu tidak SAH kerama TIPU lagi. Buat lagi sampai beberapa kali sehingga BN menang, baru sah. 

PERKARA YANG AKAN BERLAKU BILA ALTERNATIF TETAP MENANG

 1. Mahathir dan keluarga telah siap sedia dipintu-pintu keluar . 
 2. Daem sudah pun berada di luar negeri kerana tidak bertanding. 
 3. Mokhtar dan Keluarga Patail tak sempat pakai 'Under Wear' bawa satu beg baju saja untuk lari.
 4. Rafidah dan Rahim Perogol Bersiri naik perahu haram melalui selat Melaka untuk ke Indonesia. 
 5. Hakim gula-gula hack tercari gula-gula hack kerana terlalu kuat batuk terkejut Mahathir kalah. 
 6. Ariffin JOKER tak berhenti-henti ketawa dari malam sampai ke pagi dan berjalan sorang-sorang sebelum dihantar ke Tampoi atau Tanjung Rambutan. 
 7. SB-SB akan berada di bilik bawah tanah Bukit Aman 
 8. FRU akan diarahkan mengawal rapat umum tanpa membawa cotar, meriam air dan tidak dibenarkan membawa sebarang senjata samada topi keledar, suit keselamatan. 
 9. Megat Junit melutut memohon ampun dari rakyat kerana tak sempat lari, sebab tak larat nak bawa Ziela kerana terlalu gemuk. 
 10. Umi Half dan Azizan 3 Suku sibuk untuk buat buku 100 dalil kenapa Mahathir patut jadi PM di Hospital Bahagia. 
 11. Rahim Nor akan menumbuk matanya sendiri dan kemudian memberi tahu Rakyat, matanya lebam sebab DSAI datang dan membalas dendam. 
 12. Eria Chia lari dan bersembunyi di dalam sebuah besi di Terengganu.
 13. Ketua Hakim Negara memohon untuk menjadi Ketua Hakim di India, dengan menyatakan pengalaman yang banyak dalam menentukan skrip dan lakonan dalam filem terbaru 'The Anwar SAGA'. 
 14. Musa Hassan dari saat pengumuman Kemenangan BA tak berhenti bercakap dengan 'HandPhone'nya menalipon Mokhtar apakah langkah seterusya. Jenuh Dato' Hassan Azahari membacakan jampi untuk memberhentikan perbualannya. 

DULU PAS KINI PAS