Laman Yang Merestui Perjuangan Menegakkan Sebuah Negara Islam

Anda Pengunjung ke Sejak 4 Mac, 1999

Kemaskini Terakhir: 11 November 1999
Perhatian: Laman ini paling sesuai dengan paparan Internet Explorer
______________________________________________________________________________

 

ULASAN BERITA BERNAMA

MANIFESTO TAMBAHAN UNTUK SABAH DAN SARAWAK

 
KUALA LUMPUR, 10 Nov (Bernama) -- Barisan Nasional (BN) akan menerbitkan satu manifesto tambahan bagi Sabah dan Sarawak selain manifesto utamanya bagi menghadapi pilihan raya umum ke-10 tidak lama lagi, kata Pengerusi BN, Datuk Seri Dr Mahathir Mohamad, malam ini. 
 
ULASAN: BN perlukan manifesto tambahan kerana dasar perkauman yang pekat. Di sabah dan sarawak, lebih banyak kaum2 etnik yang mahukan permintaan mereka itu ditunaikan dalam janji2 pilihanraya. Begitulah cara parti2 perkauman memenuhi selera masing-masing. Kalau BN rasa bijak sangat buatlah satu sahaj manifesto yg merangkumi semua janji kepada semua kaum.
 


 BN KEKAL PEMBERIAN BONUS DAN KENAIKAN 10 PERATUS GAJI POKOK
 
KUALA LUMPUR, 10 Nov (Bernama) -- Datuk Seri Dr Mahathir Mohamad berkata kerajaan Barisan Nasional (BN) tetap memberi bonus sebulan gaji atau minimum RM1,000 dan kenaikan 10 peratus gaji pokok kepada semua kakitangan awam jika BN dipilih semula membentuk kerajaan pada pilihan raya umum ke-10 akan datang. 
 
ULASAN: Itu pun kalau BN menang lagi. Kali ini rakyat akan gunakan peluang keemasan dengan sebaik2nya untuk menjatuhkan dan menguburkan Barisan Nasional dan UMNO. Dengan cadangan belanjawan 2000 Barisan ALterntif yang jauh lebih dari BN, rakyat akan menikmati semua khazanah negara secara adil. BN hanya mengutamakan kroni2 tanpa memikir rakyat terbanyak yang masih hidup dalam kemiskinan. Oleh itu jangan termakan dengan janji2 BN ini. Mereka sudah tidak relevan lagi. Kenaikan gaji 10% masih lagi menjadi tanda tanya, adakah dari mata gaji mula kerja ataupun 10% dari gaji pokok semasa, ataupun 2% sahaja setelah menolak kenaikan 8% yg telah diberikan pada kakitangan kerajaan pada tahun 1991 dulu? Jangan tertipu lagi.
 


 
 BN AKAN MENANG MUDAH, KATA SAMY VELU

 
KUALA LUMPUR, 10 Nov (Bernama) -- Menteri Kerja Raya dan Presiden MIC Datuk Seri S. Samy Vellu malam ini berkata Barisan Nasional (BN) akan menang mudah dalam pilihan raya umum akan datang berdasarkan rekod dan kepimpinannya yang cemerlang. 
 
ULASAN: Sami ini bermaksud calon2 MIC akan menang mudah. Pertama kerana MIC masih menang walaupun tidak mempunyai satu kawasan pun di Malaysia ini yg majoritinya kaum India. Kedua, calon MIC masih boleh menang mudah walaupun diletakkan dalam kawasan majoriti orang Melayu kerana ramai melayu UMNO yang akan pangkah calon MIC. Oleh itu kemenangan mudah yang dimaksudkan oleh Sami ini ialah MIC akan menang tanpa perlu keluar titik peluh pun. Melayu Umno juga lah yg akan menjadi pakyet calon2 MIC nanti.
 


 SHAHIDAN YAKIN PILIHAN RAYA UMUM KE-10 BERPIHAK KEPADA BN

 
KANGAR, 10 Nov (Bernama) -- Menteri Besar Perlis Datuk Seri Shahidan Kassim yakin pilihan raya umum ke-10 dan terakhir di abad ini akan berpihak kepada Barisan Nasional (BN). 
 
ULASAN: Sememangnya Shahidan kasim ini tak sudah2 begitu yakin. Dalam pilihanraya kecil ARAU, dia sangat yakin yg adiknya Ismail akan menjadi MP. Keyakinannya itu menjadikan Mahathir celaru dan haru biru apabila keputusan diumumkan. Sekali lagi keyakinan shahidan ini akan memakan diri sendiri. Kebanyakkan rakyat PERLIS sudah menolak umno dan BN dimana2 sahaja. Parlimen ARAU menjadi pemangkin kepada kemenangan Barisan Alternatif, ditambah pula moral shahidan akhir2 ini begitu rendah kerana terlalu banyak skandal. Dato' Harun Din sudah pasti akan bertanding di DUN perlis dan seterusnya menjadi calon Menteri Besar. Semamngnya Rakyat Perlis sedang menanti2 tokoh pujaan rakyat dan juga seorang ULAMAK muktabar menjadi ketua kerajaan Perlis seperti yg sedang dinikmati oleh Rakyat KELANTAN sekarang.
 


 BN YAKIN TAWAN KELANTAN
 
PUTRAJAYA, 10 Nov (Bernama) -- Datuk Seri Dr Mahathir Mohamad yakin Barisan Nasional akan dapat menawan Kelantan daripada PAS kerana rakyat negeri itu tidak akan memberi kepercayaan kepada PAS yang sanggup "membuang" prinsip dan perlembagaannya semata-mata untuk mendapatkan sokongan DAP. 
 
ULASAN: Dilihat dari air muka mahathir nyanyok yang tawar dan buat2 tersenyum ini semasa mengatakan yg BN akan tawan kelantan, dia sudah tahu memang tak boleh. Gembar gembur yang dimainkan oleh Kulikucalanar itu sememangnya seperti kebudak2an. Rata2 rakyat kelantan sekarang amat senang berketuakan seorang ULAMAK yang tidak rasuah. ULAMAK yang tinggi moralnya. ULAMAK yang tidak mahu kediaman yang mewah. ULAMAK yang rajin memberi tazkirah kepara rakyat setiap minggu. ULAMAK yang sangat tawadduk. ULAMAK yang sentiasa beristigfar dan tidak lekang dari memuji kebesaran ALLAH.

Bagai api dengan semanggang beza antara kulikucalanar ini dengan Nik Aziz. Kuli kaki RASUAH, Kuli tidak bermoral, Kuli tidak pegang sumpah, KULI yg suka rumah mewah2, kuli yang RENDAH moralnya. Kuli yang tidak pernah memberi tazkirah malah tidak pernah mendengar orang bagi tazkirah, Kuli yg sombong kepada Tuhannnya, Kuli yang tidak pernah memuji kebesaran ALLAH tetapi tidak lekang dari BIBIRNYA memuji MAHASHITHIR.
 
Rakyat kelantan sudah tahu mana pilihan TERBAIK.


   DR MAHATHIR PENGERUSIKAN MESYUARAT BARISAN NASIONAL
 

KUALA LUMPUR, 10 Nov (Bernama) -- Datuk Seri Dr Mahathir Mohamad malam ini mempengerusikan mesyuarat Dewan Tertinggi Barisan Nasional (BN) di Pusat Dagangan Dunia Putra. 
 
ULASAN: Mengapa banyak kali sangat bermesyuarat. Kata sudah 25 tahun BN! Masih tak puas2kah ahli2 komponen BN tentang pembahagian kerusi? Kabarnya banyak kerusi BN dari kalangan MIC dan MCA sudah tidak selamat.. Kerusi2 ini semuanya terletak dikawasan majoriti penduduk kaum melayu. Orang melayu sudah sedar apabila mereka sering dianak tirikan oleh UMNO selepas mereka memberi undi kepada calon MCA dan MIC. Banyak tuntukan orang melayu tidak ditunaikan oleh BN dan UMNO. Malah tuntukan orang2 MCA lah yang paling banyak UMNO tunaikan disamping tuntutan MIC. Melayu sudah sedar. Mereka tak akan undi lagi calon2 MCA dan MIC. Sebab itu lah kena ada mesyuarat selalu. Masing bertelagah tak mahu berganjak dari kawasan yang SELAMAT. Ini kerana mahashithir sudah awal2 lagi mahu calon2 melayu dikawasan majoriti orang melayu. Terpaksalah MCA dan MIC berpindah randah.
 
Ayoh..... siapapun calon BN, jangan beri undi anda pada BN! Pilihan anda calon ALternatif.


  
 PEMBAHAGIAN KERUSI BN DI PULAU PINANG KEKAL, KATA SHARIFF
 
PULAU PINANG, 10 Nov (Bernama) -- Peruntukan pembahagian kerusi Dewan Undangan Negeri dan Parlimen untuk parti-parti komponen Barisan Nasional di Pulau Pinang kekal pada pilihan raya ini. 
 
ULASAN: Sememangnya Pulau pinang tidak selamat lagi kepada BN. Semua calon2 BN dari MIC, MCA dan Gerakan akan ditentang satu sama satu oleh calon DAP dari Barisan Alternatif. Calon2 UMNO akan ditentang oleh PAS dan keADILan. Oleh itu sangat sukar BN Penang nak perintah semula. Orang2 melayu di Penang sudah tahu yang UMNO ini bacul dan penakut. Lihat sahaja sudah dua penggal UMNO mendapat kerusi yang terbanyak dari MIC, MCA, Gerakan, tetapi masih tidak boleh jadi Ketua Menteri lagi. Kenapa??? Pakatan dalam BN hanyalah pakatan yang saling curiga mencurigai antara satu sama lain. Sebab itu umno tidak berani mengambil jawatan Ketua menteri walau pun ada majoriti dalam DUN. Sekiranya Umno ambil jawatan itu, mereka bimbang MCA akan kompromi dengan Gerakan. Inilah ketakutan sebenar uMNO. Mereka bukan mahu menjaga orang2 melayu yang semakin PUPUS di Penang, tetapi masing2 menjaga perut dan poket mereka sendiri.
 
Ayuh melayu Penang, Berikan undi pada Barisan ALternatif - Adil dan tidak Zalim. Melayu Penang akan terselamat dalam ALAF baru nanti. TOLAK BN habis-habisan!

 MCA KEMUKAKAN BEKAS WARTAWAN SEBAGAI CALON PILIHAN RAYA

 
KUALA LUMPUR, 10 Nov (Bernama) -- Seorang bekas wartawan merupakan antara dua muka baru Wanita MCA yang dicalonkan sebagai anggota parlimen Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum akan datang. 
 
ULASAN: Lihatlah bagaimana politiking MCA. Belumpun bubar mereka sudah nampak siapa yang akan mereka letak. Nampaknya MCA mendahului tuannya UMNO. Ini yg UMNO tak boleh tahan! TApi apa boleh buat. Walaupun MCA sikit, tapi UMNO tulang belakang reput ini sangat-sangat-sangat takut!!! Liong SHIT awal2 lagi sudah mahu duduk sampai mampus di SEGAMAT. Kerana itu adalah kawasan SELAMAT dan orang2 yg menyelamatnya ialah Orang melayu SEGAMAT. Sebab itulah anak Ling SHIT itu baru 27 tahun sudah jadi BILIONAIRE!!!!
 
Ayoh melayu SEGAMAT, kuburkan UMNO dan BN.
 


 
 BN BOLEH KEKALKAN MAJORITI DUA PERTIGA, KATA KHALIL
 
KUALA LUMPUR, 10 Nov (Bernama) -- Peluang Barisan Nasional mengekalkan majoriti dua pertiga pada pilihan raya umum adalah cerah, kata Menteri Penerangan, Tan Sri Khalil Yaakob hari ini. 
 
ULASAN: Menteri ni yg tak tahu mana satu agensi RAKYAT dan agensi UMNO/BN pun over yakin jugak. Khalil ini tidak dapat maklumat dari SB2. Rakyat2 sudah terang2 menolak UMNO/BN di mana2 sahaja. Lihatlah golonga ATAS PAGAR sudah terang2 memberi sokongan yg tak berbelah bagi kepada Barisan Alternatif. Jangan harapkan 2/3, 1/3 pun nampaknya susah nak dipertahankan oleh BN lagi. Dalam laporan2 SB kepada MahaSHIThir, semuanya memberikan respon yg RAKYAT sudah TOLAK BN!!!. Tapi khalil seperti gembalanya juga, ingin membodoh2kan rakyat khususnya orang MELAYU.
 

  TOKOH-TOKOH BN YAKIN AKAN KEJAYAAN PARTI

 
PUTRAJAYA, 10 Nov (Bernama) -- Presiden MCA Datuk Seri Dr Ling Liong Sik hari ini berkata yang Barisan National (BN) telah memerintah negara dengan baik, dan hakikat itu tidak boleh dinafikan oleh rakyat. 
 
ULASAN: Liong SHIT ini pun terketar2 masa nak bagi statement. Takut tersilap dari pendapat MahaSHITHIR ini. Kalau BN sudah perintah dengan baik, kenapa INFLASI setiap tahun? Kenapa Biasiswa sudah dibatalkan. Kenapa Bahasa Melayu masih diketepikan??? Bahkah Bahasa Melayu Ling SHIT ini pun berterabur.
 
Jadi maksud BN Perintah dengan baik ialah apabila anak liong SHIT ini dengan mudah menjadi jutawan dengan saham2 berjuta2 yg bernilai tak kurang dari 1.8 BILION semuanya. Tapi rakyat menderita. Kuburkan BN. Barisan Alternatif akan bongkarkan satu persatu kes2 rasuah Liong SHIT dengan anak2nya sekali.
 


 PAS TIDAK TERKEJUT PEMBUBARAN PARLIMEN ESOK
 

ALOR SETAR, 10 Nov (Bernama) -- PAS tidak terkejut dengan pembubaran Parlimen esok bagi membolehkan pilihan raya umum ke-10 diadakan pada bulan ini atau pun bulan hadapan. 
 
ULASAN: Pas akan terkejut kalau mahaSHIThir ini buat pilihanraya selepas Januari 2000. Barulah satu kejutan kerana sekiranya mahaSHIThir ini buat selepas itu akan digelar orang yg berani. Berani kerana sanggup berdepan dengan pengundi2 baru yg masih muda - hampir keseluruhan 650 ribu itu akan menolak calon BN. Kenapa PAS tak terkejut? Kerana PAS memang sentiasa bersiap sedia jentera pilihanrayanya yang boleh digerakkan pada bila2 masa sahaja.
 
Tetapi sangat malang bagi UMNO dan kerabat2 BN lain. Mereka masih lagi memikirkan program2 untuk menawan hati rakyat. Sekarang ini banyak program2 UMNO terbengkalai. UMNo sekarang sudah kelam kabut mengatur AJK pilihanraya. Ini disebabkan kebodohan dan ego MahaSHithir sendiri.
 
Sepatutnya Mahashithir ini gunakan peluang ini sebaik2nya. Dia sorang yg tahu bila dia nak bubar parlimen. Tetapi kerana bodoh dan sombong MahaShithir ini, tidak pula diberitahu kepada UMNO bila pilihanraya nak dibuat. Konon2nya dia sangat bijak. Tetapi makan diri. Orang2 umno tak akan buat kerja kalau tak ada peruntukan. Kalau tak diberi wang kocek, memang tak ada siapa nak buat kerja umno. MElayu umno pun sudah pandai!! Mana boleh ketua bahagian sahaja yang sapu bersih semua lesen & tender! Mereka pun mahu juga. Sebab itu sampai hari ini satu jentera pilihanraya UMNO / BN tidak digerakkan lagi. Bodohnya mahashithir!
 
Apabila 650 ribu orang yg layak mengundi tidak disahkan!!! Mereka akan rasa dianiaya oleh UMNO kerana menafikan hak mereka untuk mengundi. Dengan ini mereka akan menjadi tenaga kerja BARISAN ALTERNATIF. Mereka ini akan memasang poster2. mereka ini akan buat kerja2 pilihanraya. Mereka ini akan pergi merayu UNDI dan Mereka ini jugaklah akan berkempen untuk BARISAN ALTERNATIF. Mereka sudah cukup umur. Cuma UMNO yg nafikan hak2 mereka.
 
Ayoh orang2 muda!!! TEnaga anda sangat2 diperlukan untuk Menumbang dan menguburkan UMNO dan BN dari Bumi Malaysia tercinta ini. Orang2 muda seperti anda yang akan mencorakkan masa depan Malaysia yang bersih, adil dan menunaikan hak2 rakyat terbanyak. AYOH!!! TOLAK BN JAUH2
 

BELANJAWAN BARU AKAN DIBENTANGKAN SELEPAS PILIHANRAYA

 

PUTRAJAYA, 10 Nov (Bernama) -- Belanjawan baru akan dibentangkan di Parlimen selepas pilihan raya umum kerana ia belum diluluskan oleh Parlimen, kata Perdana Menteri Datuk Seri Dr Mahathir Mohamad, hari ini. 
 
ULASAN: Ini satu kerja HARU BIRU MahaSHIThir. Dia tipu 22 juta rakyat malaysia hidup-hidup. Dia ingat Malaysia ini BAPAK KUTTY dia punya. Sanggup menghabiskan wang RAKYAT untuk membuat deraf belanjawan. Berapa banyak wang digunakan untuk setiap kali membenang belanjawan?? Tidak kurang dari RM15 juta!!! jELAS Mahashithir ini mempermain2kan rakyat. Dia mempermain2kan dewan RAKYAT yang MULIA itu. Tengah2 membahas, dia bubar parlimen!! Gila sungguh! Kalau tak nak bubar tak payahlah awal2 lagi nak bentang belanjawan. Daim Kambing Kurus itu pun belum habis lenguh membentang belanjawan. Bukan RAKYAT saja kena tipu!!! Daim  pun kena sama!!! Inilah yg dikatakan mahashithir memang pendendam. Dia sangat marah pada daim kerana tak setuju banyakkan bilangan Bank2 induk. Sekarang ini giliran dia pulak menipu Daim. Dasar MAMAK! Mesti tipu walaupun KAWAN SENDIRI.
 
Sebenarnya belanjawan itu banyak dicedok dari belanjawan Alternatif. COntohnya kenaikan gaji 10%, pemansuhan lesen TV, Kenaikan rebet cukai dari RM5000 kepada RM8000. Tapi Barisan Alternatif bagi sehingga RM 12,000!!! Mana lebih banyak RM8000 atau RM12,000. Hanya orang UMNO yang bodoh saja kata RM8000 banyak dari Rm12,000.
 
Banyak lagi cadangan Barisan Alternatif apabila berkuasa nanti. Antaranya menambah cuti bersalin 30 hari lagi menjadi 90 hari. Sebulan sebelum beranak, dua bulan selepas beranak. Bilangan anak tak terhad kepada LIMA sahaja. Mana ada UMNO/BN berani buat macam tu??? Kiamat pun mereka tak berani buat, kerana mereka mahu hasil negara masuk kocek sendiri bukan disalurkan kepada rakyat. Yang UMNO/BN buat 60 hari tu pun CEDOK bulat2 dari kelantan.
 
Mahukah anda UMNO/BN yang tak ada pendirian ini?? Kerja cedok dan cedok. Macam KELING tangkap BEWAK. Cedok orang lain punya, mengaku sendiri punyalah. AYOH Tolak UMNO/BN habis-HABISAN!!!! jangan beri SATU UNDI PUN!!!
 

PBDS AKAN AKTIFKAN JENTERA PILIHAN RAYA

 
KUCHING, 10 Nov (Bernama) -- Parti Bansa Dayak Sarawak (PBDS), satu daripada empat parti komponen Barisan Nasional (BN) di Sarawak, bersedia mengaktifkan jenteranya bagi pilihan raya umum, kata naib presiden kanan parti itu Datuk Dr James Masing, hari ini. 
 
ULASAN: Ini satu bukti kebodohan MahasHIThir. Tak bagi tau kepada kaum2 komponennya. Tengok!! Kan dah kelam kabut jadinya!!!
 

BSKL BERI REAKSI BAIK KEPADA PILIHAN RAYA

 
Oleh Siti Hawa Othman
 
KUALA LUMPUR, 10 Nov (Bernama) -- Bursa Saham Kuala Lumpur (BSKL) memantul semula lebih daripada 20 mata pada pagi ini selepas mendapat suntikan daripada khabar angin berita pilihan raya akan diadakan segera apabila Perdana Menteri Datuk Seri Dr Mahathir Mohamad membuat pembatalan di saat-saat akhir kunjungannya ke Afrika Selatan lewat semalam. 
 
ULASAN: Berapa hari boleh tahan!!! Esok atau jumaat saham mulalah turun balik sehingga 600 mata sahaja menjelang pilihanraya!!! bagus DAIM!! PAM lah lagi banyak2 duit RAKYAT yang kamu CURI itu. Yg untung kroni2 DAIM dan MAhashithir sahaja termasuk Liong SHIT dan Sami SHIT
 


 PEMBANGKANG MAHU SPR BERI TEMPOH KEMPEN MENCUKUPI
 
KUALA LUMPUR, 10 Nov (Bernama) -- Suruhanjaya Pilihanraya digesa memberikan tempoh yang adil dan mencukupi bagi kempen pilihan raya akan datang. 
 
ULASAN: Kalau nak tau SPR ini bawah MahaSHIThir atau tidak, tunggu jawapan Pengurusi SPR nanti. Yang SAH nya - Masa kempen hanya 8 hari sahaja!!! Tetapi Mahashithir akan gunakan segala media untuk menyerang. Siang malam, pagi petang, hatta sampai hari pembuangan undi pun media2 akan terus berkempen untuk UMNO! Siapa yang salahguna kuasa??? Siapa yang salahgunakan jentera kerajaan??? Tak lain tak bukan terdiri dari UMNO/BN
 
Dalam zaman kempen piliharaya zaman TUNKU RAHMAN dan TUN RAZAK, mereka ini lebih berwibawa. Mereka tidak gunakan jentera kerajaan untuk berkempen. Tempoh kempen 30 hari. Rapat2 UMUM dibenarkan dimana2 sahaja.
 
Tetapi sekarang Malaysia mendapat PEMIMPIN PM YANG BACUL!! Takut kepada pembangkang tetapi tak lekang dibibirnya mengatakan UMNO/BN sangat kukoh!! SiBACUL ini sungguh takut. SiBACUL ini monopoli semua siaran TV untuk kempen!!!
 
AYOH, kita REHATKAN SIBACUL ini
 


 
 SPR MESYUARAT JUMAAT TETAPKAN TARIKH PILIHAN RAYA
 
KUALA LUMPUR, 10 Nov (Bernama) -- Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) akan bermesyuarat Jumaat ini untuk menetapkan tarikh bagi penamaan calon dan hari mengundi bagi pilihan raya umum ke-10. 
 
ULASAN: mesyuarat SPR tak lebih dari TAKLIMAT sahaja. Sapa pun tak boleh bersuara atau mengeluarkan pendapat. Hatta kata2 Pengurusi SPR itu sendiri berbau MULUT BUSUK MAHASHITHIR!! Memang SPR TAK TELUS.!!!
 

 BN SARAWAK TIDAK GENTAR DENGAN KEHADIRAN PARTI KEADILAN

 
KUALA LUMPUR, 10 Nov (Bernama) -- Barisan Nasional (BN) Sarawak yakin dapat mempertahankan kesemua 26 kerusi Parlimen yang dipegangnya dan tidak gentar dengan kehadiran Parti Keadilan Nasional (Keadilan) yang dikatakan bergabung dengan dua lagi parti pembangkang di negeri itu. 
 
ULASAN: Kalau tak gentar, kenapa banyak ceramah BA di sarawak ditarik balik permit, hatta diugut jugak??? Dasar Taib PONDAN TUA!!
 

 
 WACANA BERSAMA TUN DAIM
 
KUALA LUMPUR, 10 Nov (Bernama) -- Seramai 1,200 golongan profesional muda Bumiputra dijangka menyertai program Wacana Profesional Muda bersama Menteri Kewangan Pertama Tun Daim Zainuddin Sabtu ini di Dewan Tun Hussein, Pusat Dagangan Dunia Putra. 
 
ULASAN: Bukan wacana - dicanai2 nya rakyat dan dijual untuk keuntungan poketnya dan poket keroni2nya

 PERDANA MENTERI BUBAR PARLIMEN KERANA TERDESAK, KATA DAP

 
PULAU PINANG, 10 Nov (Bernama) -- Timbalan Pengerusi DAP Pulau Pinang, Puan Chong Eng menyifatkan pengumuman pembubaran Parlimen esok oleh Perdana Menteri Datuk Seri Dr Mahathir Mohamad sebagai satu tindakan yang terdesak oleh Barisan Nasional (BN). 
 
ULASAN: Memang Mahashithir ini sangat TERDESAK!!! Tak boleh tunggu lama lagi. Tak boleh tunggu ALAF baru!!! Tapi kerana otak KuTTY penipu, semua orang ditipunya lagi.
 

 
 ORANG RAMAI SETUJU PILIHAN RAYA SEBELUM BULAN RAMADAN
 
ALOR SETAR, 10 Nov (Bernama) -- Orang ramai yang ditemui di sekitar Alor Setar bersetuju dengan pembubaran Parlimen esok bagi membolehkan pilihan rayu umum ke-10 diadakan sebelum Ramadan ini. 
 
ULASAN:  MAna ada buat interviu orang ramai di ALOR SETAR???
Ini bukti berita penipu/membohong
 
 
bersambung
 
AYUH!!! JAngan BERIKAN BN SAtu UNDI PUN!!!