Laman Yang Merestui Perjuangan Menegakkan Sebuah Negara Islam
Anda Pengunjung ke Sejak 4 Mac, 1999

Perhatian: Sila beralih ke Internet Explorer untuk paparan terbaik
KEMBALI LAGI UNTUK BERITA YANG LAIN PULA!!!

 

MENGAPA MAHA FIRAUN 'PROVOK' KEADILAN?

Dalam perhimpunan bersama ahli UMNO di PWTC pagi semalam, Maha Firaun berkata Parti Keadilan Nasional akan mengadakan rusuhan bagi menggagalkan pilihan raya ini apabila parti itu mendapati ia tidak mendapat sokongan rakyat.

Maha Firaun itu menyebut PKN akan kalah 100 peratus. Siapakah Maha Firaun itu untuk bercakap tentang masa depan yang belum tentu. Dan paling menyedihkan ahli UMNO yang datang itu pun menepuk tangan dan menjerit-jerit bagai terkena histeria lagaknya.

"Yang akan kalah 100 peratus ialah parti Keadilan. Apabila pilihan raya separuh jalan dan tak ada sokongan kepada mereka dan ada rasa kekecewaan, kepimpinan mereka akan menyuruh supaya merusuh kerana ini cara Keadilan -merusuh di jalan-jalan," kata Maha Firaun.

Sudah begitu kerap Maha Firaun menyebut tentang rusuhan dan sememangnya Maha Firaun itu berharap mereka akan cetuskan huru hara supaya beliau dapat mengistiharkan Mageran dan berkuasa memerintah selama 5 tahun lagi.

Kepada pihak berkuasa sila ambil ingatan bahawa rakyat menyedari taktik dan strategi yang akan dijalankan oleh Maha Firaun itu. Justeru itu pihak polis jangan bersikap berat sebelah dan huru hara sebenar yang lebih buruk mungkin tercetus seandainya pihak polis bersekongkol dengan kezaliman BN!!!

Olahan dan Kendalian: polongcyber@mailcity.com  


Kemaskini Terakhir: 14 November, 1999