Laman Yang Merestui Perjuangan Menegakkan Sebuah Negara Islam
Anda Pengunjung ke Sejak 4 Mac, 1999

Perhatian: Sila beralih ke Internet Explorer untuk paparan terbaik
KEMBALI LAGI UNTUK BERITA YANG LAIN PULA!!!

Video Lucah Anwar: Persiapkan fikiran rakyat 

Satu-satu strategi yang digunakan oleh Mahathir ialah mempersiapkan mental rakyat untuk menerima sebarang tindakan drastik yang akan diambilnya. Kaedahnya ialah mengembar-gemburkan ceritanya dari awal-awal lagi. 

Antaranya ialah:

  1. Bahawa Kerajaan akan mengambil tindakan drastik atas alasan ancaman luar dan sebagainya. Ini dilakukan dalam dua-tiga bulan sebelum pemecatan DSAI. Apabila pengumuman pemecatan tersebut, Mahathir mengharap rakyat umum dapat menerima peristiwa pemecatan tersebut kerana sudah dipersiapkan mental rakyat. 
  2. Bahawa pengerak dan pejuang (dia kata pengganas) reformasi akan melakukan rusuhan seperti Indonesia. Jadi disediakan jurukamera TV3 untuk mengambil gambar perusuh upahan pada hari penjatuhan hukuman DSAI pada April 1999. Jadi Mahathir mahu rakyat percaya hasutan beliau selama ini benar. 
  3. Bahawa DSAI adalah agen asing. Sebab itu dipaksakan Nalla untuk memberi keterangan untuk membenarkan tuduhan itu. Dan begitu juga dengan perakuan sumpah Murad baru-baru ini sengaja dicari jalan untuk mengesahkan hasutan Mahathir sebelum ini. Malangnya nyata salah kerana DSAI yang dikatakan sebagai agen dituduh pula membuat bayaran. Sepatutnya menjadi agen dapat bayaran – terbalik pulak. 

Strategi yang dilakukan oleh Mahathir ialah apa yang disebut sebagai pre-empt. Iaitu mempersiapkan mental rakyat dengan apa yang akan berlaku supaya rakyat dapat menerima atau menolak sesuatu yang dirancang untuk dilaksanakan mereka. Maka IB ingin memberi satu cadangan yang mana MESTI disahut dengan penuh tanggung jawab dan bersungguh serta melaksanakannya dengan penuh perancangan yang teliti. Kita guna strategi yang hampir sama. 

Pertama, para graphics masters/expert hendaklah bergabung tenaga untuk menyiapkan beberapa imej/gambar beberapa personaliti penting dalam UMNO untuk jadikan mangsa. Imej/foto yang saya maksudkan ialah menyediakan gambar-gambar yang eksklusif dalam kedudukan dan keadaan tertentu yang boleh mengaitkan gambar tersebut dengan sesuatu skandal yang banyak digossipkan. Carilah personaliti yang sudah terkenal dengan kerakusan seks mereka atau kaki perempuan. Bagi yang kaki botol olahkan gambar dalam suasana mabuk minum dan berpesta arak dsbnya. Bagi yang kaki judi, kaki …. macam-macam lagi. 

Kedua, sebarkan gambar-gambar tersebut dengan seluas-luasnya mulai sekarang sebelum video palsu DSAI disebarkan. Mesti meluas ke segala ceruk kampung (mereka yang akan dipertontonkan dengan video palsu DSAI nanti). Nak tahu apakah reaksi spontan semua mereka yang terlibat dan para media kerajaan? Mereka PASti akan menafikannya. Pelbagai teori akan diputar oleh pelbagai professor kangkung dari pelbagai graphics schools (mungkin Lim Kok Wing) akan memberi pendapat mereka bagi menolak kesahihan gambar-gambar tersebut. Apakah implikasi yang rakyat akan dapat? Bahawa gambar-gambar tersebut boleh direka-reka. Mereka hilang kepercayaan dengan penipuan grafik. Hasilnya: Bila tiba masa video lucah DSAI disiarkan, para pemimpin UMNO dan media-media mereka telah pun membantu menafikannya sebelum ini. Masih ingat kisah gambar-gambar perhubungan seks Linda/KRU yang penuh explicit?. Walaupun memang gambar-gambar tersebut sahih tanpa sebarang keraguan, media (terutama Utusan) telah mencanangkan (mungkin editor/wartawannya mendapat sogokan) bahawa ianya suatu gambar yang telah diedit semula maka ramai juga yang terpengaruh. Kali ini kita gunakan sekali lagi khidmat media kerajaan untuk menyediakan mental rakyat supaya menolak video haram tersebut. 

Saya nak tunggu Dato’ Pahamin A. Rejab tunjuk ketokohannya dengan topi koboi untuk menangkap mereka yang mengedar video lucah. Terpaksa tangkap orang-orang UMNO (berani ke dia?). Para iman-iman/khatib hendaklah memainkan peranan mereka dari sekarang untuk memberi amaran tentang dosa menonton video yang seumpama. 

Sekian 

Ibrahim Baba
18 November, 1999

 
Olahan dan Kendalian: polongcyber@mailcity.com  


Kemaskini Terakhir: 20 November, 1999